Bakır, Kayseri'nin Tarihteki 3'üncü Kadın Milletvekili - Son Dakika
Politika

Bakır, Kayseri'nin Tarihteki 3'üncü Kadın Milletvekili

Bakır, Kayseri\'nin Tarihteki 3\'üncü Kadın Milletvekili

AK Partili Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır, Kayseri'den TBMM'ye giden üçüncü kadın milletvekili oldu.

13.06.2011 10:05

CHP'den 1935 yılında seçilen Kayseri'nin ilk kadın milletvekili Ferruha Güpgüp ve 1999 yılında DYP'den 21'inci dönem milletvekili seçilen avukat Sevgi Esen'in ardından, Prof. Dr. Pelin Gündeş, AK Parti'den TBMM'ye giden üçüncü isim oldu. Pelin Gündeş Bakır, kendisine destek verenlere teşekkür ederken, "Onların bu güven ve ilgisine layık olmak istiyorum. Akademik yaşantım nedeniyle yıllardır üniversitede görev yaptım ama halktan kopmadım. Ancak, iki aylık yoğun seçim kampanyası sırasında vatandaşlarla, özellikle kadın seçmenlerle bir araya gelip, onların sorunlarını yakından ögrenme olanağım oldu. Benden önce kutsal TBMM çatısı altında kadın milletvekili olarak görev yapan merhum Ferruha Güpgüp ve Sevgi Esen hanımefendi gibi önce kentimin sonra ülkemin sorunlarını çözmeye katkıda bulunacağım" dedi.

TBMM'ye giren 77 kadın milletvekilinden biri olan Bakır, aile tarafından Kayseri'nin köklü ailelerinden Gündeş, eş tarafından da Yahyalı İlçesi'ndeki Bakır ailesinden seçim sırasında destek gördü. Politikaya ilk kez giren kadın milletvekili, AK Parti'nin 9 milletvekili adayı arasında , Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tercihi ile 5. sıraya konularak, AKP'nin 45 kadın vekili olarak seçilme şansını elde etti.

KİMDİR?

Pelin Gündeş Bakır 1972 yılında İstanbul Kadıköy'de doğdu. Kadıköy Anadolu Lisesi'nde eğitimini birincilikle tamamlayan Bakır, İngiltere'de İnşaat Mühendisliği Fakültesini derece ile tamamlayarak diplomasını aldı. Londra'da Master'ını yapan Bakır, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde doktora yaptı. 2010 yılında önce Doçent olan ve daha sonra Profesör ünvanını alan Pelin Gündeş Bakır, Belçika'da doktora eğitimi aldı. 2009 yılında Genç bilim İnsanları üstün başarı belgesine layık görülen Pelin Gündeş Bakır, evli ve 2 çocuk annesi. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bakır, Kayseri'nin Tarihteki 3'üncü Kadın Milletvekili - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement