Balık Bahane, Centilmenlik Şahane... - Son Dakika
Spor

Balık Bahane, Centilmenlik Şahane...

Balık Bahane, Centilmenlik Şahane...

Avrupa'nın en büyük 3 balıkçılık yarışmasından biri olarak kabul edilen "Vodafone Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası", yarışma heyecanının yanında, Vodafone'un müşterilerinin hayatını kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirdiği Vodafone Red'in birinci yıl kutlamasına da ev sahipliği yaptı.

10.10.2011 17:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa'nın en büyük 3 balıkçılık yarışmasından biri olarak kabul edilen "Vodafone Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası", yarışma heyecanının yanında, Vodafone'un müşterilerinin hayatını kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirdiği Vodafone Red'in birinci yıl kutlamasına da ev sahipliği yaptı.

Bu sene rekor katılım ile beşincisi gerçekleştirilen ve ülkemizde sportif balıkçılığın en değerli etkinliklerinden biri olarak kabul edilen "Vodafone Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası", bu sene Vodafone'un ayrıcalıklı müşterilerinin kendilerini her an özel hissetmelerini sağlamak amacıyla hayata geçirdiği Vodafone Red'in birinci yıl kutlamasıyla renklendi. 7 Ekim Cuma günü gerçekleştirilen kutlamada, dünyaca ünlü sanatçımız Ayhan Sicimoğlu ile Latin All Stars sahne aldı.

Cem Boyner, Halis Komili, Futbol Federasyonu Eski Başkanı Mahmut Özgener, İskender Atakan, İsmail Boyner, Mustafa Taviloğlu ve Gökhan Çarmıklı gibi iş dünyasının seçkin simalarının katıldığı gecede, turnuvada yarışan pek çok Vodafone Red üyesi de yer aldı.

Rekor katılım

Avrupa'nın en büyük  balıkçılık turnuvası  olan ve Türkiye'de de sportif balıkçılığın en değerli etkinliklerinden biri olarak kabul edilen "Vodafone Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası", bu sene Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda düzenlendi.

Beşinci senesinde büyüyerek ve canlanarak 75 tekne ile rekor katılıma ulaşan turnuva son derece renkli yarışmalara sahne oldu. Güney Afrika, ABD ve İtalya gibi dünyanın dört bir yanından yarışmacıların katılımıyla gerçekleşen turnuva, beşinci senesinde coşkusunu ikiye katladı.

GALERİ İÇİN TIKLAYIN

22.6 kg'lık orkinos...

Her sene artan katılımcı sayısı ile adeta bir festival havasında geçen Vodafone Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası, bu sene 75 tekne ve 300 sportif balıkçının  katılımı ile rekor kırdı. Turnuvada "Yakala Bırak" Ödülü'nü Deep Blue ekibi kazandı. İşadamı Cem Boyner ilk gün Mustafa Taviloğlu ile teknesiyle limana 22.6 kg'lık orkinosuyla döndü ve Uhuru adlı teknesiyle En Büyük Balık Ödülü'nü kazandı. Vodafone Red Özel Ödülü ise Seaside ekibine verildi. Birinciliğin Prana, ikinciliğin ise El Quizo teknelerine gittiği yarışmada, üçüncü seçilen tekne Tuna Vortex oldu.

Vodafone Red Ayrıcalıklar Dünyası hakkında

Vodafone'un ayrıcalıklı müşterilerine hayatın her anında özel olduklarını hissettirmek üzere hayata geçirdiği Vodafone Red Ayrıcalıklar Dünyası, birinci yılı boyunca üyelerine dünyanın çeşitli ülkelerinde Formula 1 yarışını yerinde izleme, locada futbol keyfi, IKSV'nin özel festivallerinde ayrıcalık, kış döneminde kayak merkezlerinde, yazın ise Türkiye'nin en gözde beach'lerinde indirim gibi avantajlar sunarak hayatlarını zenginleştirdi. Üyelerinin hayatına farklı alanlarda dokunan Vodafone Red Ayrıcalıklar Dünyası, birinci yıl coşkusunu yaşadığı şu günlerde, ikinci yılında da üyelerini pek çok ayrıcalıklı fırsatla buluşturmaya hazırlanıyor.

Maddelerde sona kalmamalı. Sporun özü rekabet kadar centilmenliktir de. Turnuvada en çok etkileyen ve alkış tutulan balıktan öte bir teknenin bozulan bir tekneyi kıyıya çekerek yarışı terketmesiydi. Seaside ekibi (Osman Öz/ Nezir Tepekule) harikaydı, işin ruhu önemli.  Bir de normalde 2. olan takım balıklarının iki kere sayıldığını fark etti ve bunu hakemlere ileterek düzeltme yapıldı, 3.'lüğe düştü. Herhalde Vodafone bu centilmenliği gördükten sonra bu "işe" ömür boyu sponsor olabilir, sponsorluk bunla değerlenir, daha doğrusu doğru iş denir.

Ne çıkarsa bahta diye tutulmuyor. On, yüz, bin kural bunda da mevcut. En belirgen kurallar belli kilonun altındaki balıkların serbest bırakılması, oltaların belli kalınlıktan fazla olamaması denilebilir. Bir de her duruma hakim birçok hakem görev yapıyor, gözaltı mevcut.

Yarışmacı ruhumuz her zaman üst seviyede. Heyecan ile hobi birleşince insan sevdiği şeyler uğruna çok şey yapıyor. Mevzulardan biri akşam saatlerinde teknesi bozulan bir yarışmacının teknenin arızası düzelmemesi üzerine aynı gece bir başka tekne almasıydı.

Peki bu kadar insan açık denizde yarışma için ne tutuyor? Orkinos'a çıkıyorlar. Bunların bir de söylerken ağızda karizma bırakan şekilleri var; Mavi Orkinos (Bluefin), Uzunkanat Orkinos (Albacore), Kılıç, Zargana Azmanı (Spearfish), Lampuka (Dorado, Mahi-Mahi) vs...

Balıkla foto çekilme sorunsalına ben de takıldım. Tutmuş olsam haydi gurur yapıp böbürleneyim de, bilmiyorum. Bir de ölünün yanında foto çekilen tek canlıyız, düşünsenize yaşayan canlılar ölü ünlü insanların yanında fotoğraf çekiliyor? Yaşam döngüsü deyip biraz rahatlayalım.

Zaman zaman oturup dostlarla tartışırız, "O spor mudur, bu spor mudur, misal boks deriz..." Aklımda tutunan da sportif balıkçılığın spor olup olmadığıydı, bence fazlasıyla spor. Bir dalın spor olması için kültür, yarış, centilmenlik kökü olması yeterli...

Alaçatı Uluslararası Sportif Balık Avlama Organizasyon Komitesi Başkanı Murat İyriboz çok donanımlı biri. Düşündüren "Neden Federasyon kurmuyorsunuz" sorusuna, "Kurarsak büyük sıkıntı olur" diye cevap vermesiydi. Ülkemizde federasyonlar ve büktüğü beller...

Ayhan Sicimoğlu eksende tek olan çok başarılı bir insan. Suşileriyle toplumu mutlu ederken, giydiği orijinal kıyafet ve kendine has sohbetiyle yine bizi kendimizden geçirdi. Tekneden inerken üzerindek orijnal tulumu hiç unutmayacağım, ya bir gün karanlıkta evde holde karşıma çıkarsa?

Alaçatı'nın kabuğu aşırı bir hızla değişmiş, güzelliği yapılan doğru yatırımlarla uluslararası seviyede. Ekim olmasına rağmen hareketlilik mevcut. Güzel mekanların sezonu Eylül'de kapatması ise oranın turizmi için bir balta. Eski taş evleri kadar kedilerini de seviyor insan. Tabii ki eskiden daha güzeldi, her şeyde öyle değil mi zaten?

Her şey iyiydi, güzeldi, hoştu da tören ardından plajda verilen partide milli maçın olmasını bünye kaldırmadı. Futbol kanı dışarı çıktı, Panzerler üzerimizden geçti. Aksini bekleyen yoktu da ertesi sabah Sabri'nin sol ayağı ile ceza sahası dışından şut çektiğini hatırladığınızda balıkçılık filan unutuyorsunuz, hayat ne garip vapurlar filan...

Bu arada eski federasyon başkanı Mahmut Özgener de çocuklarıyla oradaydı. Konuşmak için "zamanı var" diyor, söyleyecekleri var...

GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Balık Bahane, Centilmenlik Şahane... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement