BALKANTÜRKSİAD'dan 11. İş Geliştirme Toplantısı - Son Dakika
Güncel

BALKANTÜRKSİAD'dan 11. İş Geliştirme Toplantısı

BALKANTÜRKSİAD\'dan 11. İş Geliştirme Toplantısı

BALKANTÜRKSİAD'ın 11. İş Geliştirme Toplantısı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süleyman İnan ve Sayman Nurettin Göler'in organizasyonu ile BALKANTÜRKEVİ'nde gerçekleşti.

16.10.2018 10:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toplantıya AK Parti Bursa Milletvekili, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkan Yardımcısı ve Türkiye-Bosna Hersek Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı, BALKANTÜRKSİAD Üyesi Refik Özen, Bursa Vali Yardımcısı Ergun Güngör, BALKANTÜRKSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Aytuğ Onur, Bursa Kent Konseyi Başkanı Şuayip Toprak, Yönetim Kurulu Üyeleri ve farklı sektörlerde faaliyet gösteren dernek üyeleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan, "Büyük bir camia olan BALKANTÜRKSİAD 400'ü aşkın üyesi ile Bursa'da bulunan en önemli Sivil Toplum Örgütlerindendir" dedi.

Konuşmasının devamında Başkan Tunakan, " Üyelerimiz arasında sinerjiyi arttırmak ve ticari ilişkilerin gelişmesini sağlamak ana amaçlarımız arasında bulunuyor. Yapılan projeler ve çeşitli etkinliklerin sağlamasını ve etkisini bunun gibi iş geliştirme toplantılarında gözlemliyoruz" diye konuştu.

Katılımlarından dolayı AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen ve Bursa Vali Yardımcısı Ergun Güngör'e teşekkür etti.

Toplantıda konuşan AK Parti Bursa Milletvekili, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkan Yardımcısı ve Türkiye-Bosna Hersek Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Refik Özen, " Bursa bizim için ayrı bir önem taşıyor. BALKANTÜRKSİAD da sadece tabela derneği değil, Bursa için oldukça değerli oldukça faal ve güzel çalışmalar yapıyor. Bu anlamda biz de Ankara tarafında üzerimize düşen bir görev olursa yapmaya hazırız" diye konuştu.

Sonrasında, AK PARTİ Bursa Milletvekili Refik Özen, "Türkiye-Bosna Hersek Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı olarak da Balkanlar ile yakından ilgileniyoruz. İş birliklerini daha da arttırmak istiyoruz. Bu dönemde Bursa'nın Balkanlar konusunda üstlendiği misyonu daha etkin kullanacağız" dedi.

AK PARTİ Bursa Milletvekili Refik Özen, "Ayrıca Milli Savunma Komisyonu Başkan Yardımcısı olarak şunu da belirtmeliyim, Bursa olarak savunma sanayinde önemli altyapıya sahibiz, savunma sanayi konusunda yapılacak çok çalışmalar var, Sayın Cumhurbaşkanımız da zaten konuyla çok yakından ilgileniyor" şeklinde konuştu.

Toplantıya katılan Bursa Vali Yardımcısı Ergun Güngör ise,

"BALKANTÜRKSİAD'ın ekonomi zirvelerini yakından takip ediyorum. Güzel bir toplulukla birlikte olmaktan memnun oluyorum. STK'lar olmazsa olmaz kuruluşlar. Sizlerle gurur duyuyoruz. Bursa'nın ekonomik değerleri çok yüksek, 25 milyar dolar toplam dış ticaret hacmi var. İhracatta 2'nci, ithalatta 4'üncü sırada, 200 bin istihdam, 18 OSB bulunuyor. BALKANTÜRKSİAD üyeleri de Bursa'nın önemli zenginliklerinin başında gelmektesiniz" diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan, önümüzdeki döneme ilişkin yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verirken, "Balkanlarda kurulacak ticaret merkezi konusunda yoğun çalışmalarımız sürmektedir. Bunun başlangıcını yaptık.Artık yeri konusunda çalışmalarımız sürüyor. Yenilenebilir enerji konusunda da koop (BALTEK) kurduk. Çalışmalarımızı bu alana da yoğunlaştırıyoruz" şeklinde açıkladı.

Gerçekleşen toplantıda üyeler kendilerini tanıtırken ticari işbirliği imkanlarını birbirleri ile paylaştılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel BALKANTÜRKSİAD'dan 11. İş Geliştirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement