Barolar Birliğinden Sürece Destek - Son Dakika
Güncel

Barolar Birliğinden Sürece Destek

Barolar Birliğinden Sürece Destek

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat V.Ahsen Coşar, "Çözüm süreci uzun soluklu bir süreç."

11.05.2013 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat V. Ahsen Coşar, "Çözüm süreci uzun soluklu bir süreç. O bakımdan hepimizin bu sürece destek vermesi gerekiyor" dedi.

Iğdır Barosu'nun 'Avukat Evi ve Baro binasının açılış törenine; Iğdır Valisi Ahmet Pek, Türkiye Barolar Birliği Başkanı V. Ahsen Coşar, Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Hakkı Yılmaz, Iğdır Barosu Başkanı Özgür Kurban, AK Parti Iğdır İl Başkanı Mustafa Buluş, kurum amirleri ve avukatlar katıldı.

Açılış törenin ardından gazetecilerinin sorularını cevaplayan Türkiye Barolar Birliği Başkanı V. Ahsen Coşar, çözüm sürecinin başarılı bir şekilde sürdürülmesi ve sonuçlanmasını şahsen ve kurumsal olarak istediklerini belirtti. Türkiye'de barışın tesis edilmesi, güvenliğin sağlanması, kardeşçe bir arada yaşanmasının bu coğrafyada yaşayan bütün insanların dileği olduğunu ifade eden Coşar, kurumsal olarak kendi imkanlarınca buna destek verdiklerini kaydetti. Ahsen, "Tabii bu kolay bir süreç değil. Önümüzdeki süreçlerde inişler çıkışlar olacaktır. İnişlerin olduğu zamanlarda umutsuzluğa kapılmamak gerekiyor, çıkışların olduğu zamanlarda da, 'Bu iş bitti' dememek gerekiyor. Bu uzun soluklu bir süreç. O bakımdan hepimizin bu sürece destek vermesi gerekiyor. Hem de sabırla bunun iyi bir sonuç vermesini beklememiz gerekir" dedi.

PKK'nın çekilmesinin bu sürece destek veren bir eylem gibi görüldüğünü belirten Ahsen, "Ülkemiz için, insanlarımız için, dünya insanları için iyi olmasını diliyorum. İnsanlar güzel şeylere layıktır. Ülkemizdeki insanlarımız daha da güzel şeylere layıktır. PKK'nın çekilmesi, bir noktada şiddetten vazgeçilmesinin göstergesi olabilir" dedi.

"BAŞKANLIK SİSTEMİNE KARŞIYIM"

Başkanlık sistemine karşı olduğunu da belirten Ahsen, "Hem şahsım hem de Türkiye Barolar Birliği olarak da buna karşıyız ama bu tartışılabilir. Kavga etmeden bunların hepsinin tartışılması gerekiyor. Nihayetinde tartışılmak ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak suretiyle doğru olan neyse bulmamız mümkün. Yeni düşünceler mutlaka ortaya çıkacaktır ama ben Türkiye'de parlamenter sistemin tahkim edilmesi suretiyle, özellikle yasamanın tahkim edilmesi suretiyle, yargı bağımsızlığını ve tarafsız tam olarak tahsis edilmesi suretiyle sürdürülmesinden yanayım. Bunun ülkemize daha çok yararı olacağı kanısındayım" dedi.

"ANAYASA TARTIŞMASININ TÜRKİYE'DE SONA ERMESİ LAZIM"

Meclis'te tartışılan 'Yeni Anayasa Paketi' ile ilgili şekillenmiş bir şey görmediğini ifade eden Ahsen, "Anlaştıkları noktalar, anlaşmadıkları noktalar var. O da kolay değil ama 1876'dan beri, hatta ondan çok daha önceden beri bir anayasa tartışması içerisindeyiz. Artık bu anayasa tartışmasının Türkiye'de sona ermesi gerekmektedir. En azından bundan sonraki dönemlerde bu konuda bir konsensüs sağlamak gerekmektedir. Anayasalar bir toplum sözleşmesidir. Halkın çok büyük bir çoğunluğunun bunun üzerinde mutabakat sağlaması lazım" şeklinde konuştu. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Barolar Birliğinden Sürece Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement