Başakşehir de Hz Meryem'le Duygusal Anlar - Son Dakika
Güncel

Başakşehir de Hz Meryem'le Duygusal Anlar

Başakşehir de Hz Meryem\'le Duygusal Anlar

Ramazan programları, etkinliklerin ikinci gününde de büyük ilgi çekti.

23.07.2012 08:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başakşehir Belediyesi'nin ilçe genelinde 5 farklı platformda gerçekleştirdiği Ramazan programları, etkinliklerin ikinci gününde de büyük ilgi çekti. "Hayrunnisa Annelerimiz" sohbetlerinde anlatılan Hz. Meryem, duygusal anların yaşanmasına vesile oldu.

Şahintepe'de Doç. Dr. Mustafa Karataş Ramazan'ın mana ve önemini anlatırken, Kayaşehir'de Ahmet Özhan, Bahçeşehir'de Cengiz Özkan ile Güvercintepe'de ise Bosna-Hersek'ten gelerek Ramazan programlarına katılan Kevser İlahi Grubu, binlerce kişiye seslendi.

''Hayrünnisa-Annelerimiz' temalı sohbetlerin ilkinde Sular Vadisinde gerçekleşen söyleşide Hz. İsa'nın (A.S) annesi Hz. Meryem'ın hayatı, gazeteci yazar Sibel Eraslan tarafından anlatıldı. Kayaşehir platformunda sahne alan Ahmet Özhan konseri ise bin 700 Kayaşehirli'yi aynı mekanda buluşturdu.

Hz.Meryem barış için umut olmalı

Ramazan etkinlikleri kapsamında üç yıldır farklı temalar üzerine sohbetler düzenlenen Başakşehir Belediyesi programlarının ilk teması " Yolumuzu aydınlatanlar", geçtiğimiz yıl "iz bırakanlar" ve bu yılda "Hayrunnisa Annelerimiz" başlığı ile devam etti.

Hayrünnisa-Annelerimiz' başlığı altındaki sohbetlerin ilkinde gazeteci-yazar Sibel Eraslan, Hz. İsa'nın (A.S) annesi Hz. Meryem'i yazar kimliği ile anlattı. Sular Vadisi etkinlik alanını dolduran çok sayıda Başakşehirli'ye hitabeden Eraslan, "Hz. Meryem'in kaderi, dünya üzerinde ondan başka hiç kimse tarafından tecrübe edilmemiş biricik bir serüvendi. Kuran-ı Kerim'in 34 yerinde Hz. Meryem'den söz edildiğini belirten Eraslan, yaşamıyla sadece Hıristiyan dünyasına değil, İslam dünyasına da örnek oldu" dedi.

''Meryem'in güzel ahlakı hepimize örnek olsun''

Hz. Meryem'in hayatından kesitlerde anlatan yazar "Hz Meryem -ki iffetliyle bilinir, yapayalnız yaşardı- babasız bir çocuk dünyaya getirdi. Babası bilinmeyen bir çocuk değil, babasız bir çocuk. Hz. İsa'nın ilahi mesajını söndürmek isteyenler onu iki kez yaşadıkları yerden kovmuşlardır. Kuran-ı Kerim'de övgü mertebesinde birçok yerde adı geçen Hz. Meryem'in güzel ahlakı hepimize örnek olsun. Bu akşam bütün insanlığın kadınlarına örnek olan Hz. Meryem'in ruhuna Fatihalar gönderelim" dedi.

Hz. Meryem'in dünya için önemine de değinen Sibel Eraslan sözlerini " Hz. Meryem'in sesine kulak vermek barış için bir umut olmalı. Bugün dünyanın her yerinde Meryem adını taşıyan yardım dernekleri, yetimhaneler olması gerekiyor. Çünkü Yahudi, Hıristiyan ve Müslüman dünyası bu annemizin merhamet çeşmesinden su içiyorlar. Dilerim Hz. Meryem bir barış kavşağı olur" sözleriyle tamamladı.

Söyleşiler Ramazan Boyunca Devam Edecek

'Hayrunnisa Annelerimiz' teması altındaki söyleşilerde, insanlığa örnek olan Hz. Hatice (R.A), Hz. Meryem (R.A), Hz. Asiye (R.A), Hz. Hacer (R.A), Hz. Sümeyye (R.A) ve Hz. Fatıma (R.A) beş farklı etkinlik alanında bütün yönleriyle konuşulacak.

Kayaşehir'de Bayram Tadında Bir Gece

Ramazan etkinliklerine bu yıl ilk defa katılan Kayaşehir platformunda izleyicisi ile buluşan sanatçı Ahmet Özhan, Türk Tasavvuf Müziği'nin sevilen parçalarını ve ilahileri seslendirdi. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, AK Parti 3. Bölge Milletvekili Harun Karaca, İstanbul Milletvekili Ünal Kacır'ın da katıldığı konserde bin 700 kişi buluştu.

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'a teşekkür eden sanatçı Ahmet Özhan, "Başkanımız sayesinde bu gibi güzel gecelerde buluşabiliyoruz. Bu gece hepimize gönül ferahlığı sağlayacaktır" dedi. Konser bitiminde Özhan'a teşekkür ederek çiçek veren Başkan Mevlüt Uysal, "Sizi Başakşehirli yapalım. Yapılan köprüyle de yeni yolumuz yapılıyor. Kayaşehir'de apartmanlarda herkes birbirini tanır. Ramazan boyunca etkinlik alanlarında kurulan dostluğu, paylaşımı sonra siz apartmanlarınızda da devam ettirin" dedi.

Konser bitiminde AK Parti 3. Bölge Milletvekili Harun Karaca, İstanbul Milletvekili Ünal Kacır ve beraberindeki heyetle etkinlik alanındaki standları dolaşan Başkan Mevlüt Uysal vatandaşlarla sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bahçeşehir'de Türkü, Güvercintepe'de İlahi

Bahçeşehir platformunda çocuk etkinlikleri ile başlayan gece, naif sesi ve yorumuyla beğeni toplayan sanatçı Cengiz Özkan ile devam etti. Sanatçı en sevilen ve bilinen türkülerini Bahçeşehirli hayranları için seslendirdi. Sazında ustalığını konuşturan Özkan, arka arkaya söylediği türkülerle dinleyenleri mest etti.

Güvercintepe'deki etkinlikler Hacivat Karagöz gösterisi ile başladı. 18 yıldır Bosna Hersek'te İslami değerler ve islam ahlakı üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Kevser Teşkilatı üyeleri Güvercintepe'de Türkçe, Arapça ve Boşnakça ilahiler okudu.

''Manevi Bir Değişim ve Farklılaşma ayı''

Şahintepe Palatfomu Doç. Dr. Mustafa Karataş'ı konuk etti. Şahintepe Meydanı'nda düzenlenen gecede Doç. Dr. Karataş Ramazan'ın "Mana ve Önemini " anlattı. Bu mübarek dönemin oruç tutanlar için manevi bir değişim ve farklılaşma ayı olduğunu belirten Doç. Dr. Karataş, "Bir ay boyunca belli kurallarla yaşayacağız. Zamana hükmetmeyi ve zamanı iyi kullanmayı, açlığa ve susuzluğa sabretmesini ve direnmeyi öğreneceğiz. Orucumuzu açmak için tüm dikkatimizi ezan sesine vereceğiz. Zamanın ne kadar önemli olduğunu dakikalara bakarak anlayacağız" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başakşehir de Hz Meryem'le Duygusal Anlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement