Başbakan Erdoğan ile Haniyye Görüşmesi 2 Saat 35 Dakika Sürdü - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan ile Haniyye Görüşmesi 2 Saat 35 Dakika Sürdü

Başbakan Erdoğan ile Haniyye Görüşmesi 2 Saat 35 Dakika Sürdü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Filistin Başbakanı İsmail Haniyye, Erdoğan'ın Üsküdar Kısıklı'daki evinde yaklaşık 2.5 saat görüştü.

01.01.2012 19:55

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Filistin Başbakanı İsmail Haniyye, Erdoğan'ın Üsküdar Kısıklı'daki evinde yaklaşık 2.5 saat görüştü. Görüşmede, Filistinliler arasındaki birlik ve beraberlik ile bölgesel konuların ele alındığı belirtildi.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Filistin ve Türk heyetleri arasındaki görüşmeden sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İsmail Haniyye baş başa görüştü. 2 saat 35 dakika süren görüşmede Başbakan Erdoğan, Filistinliler arasında birlik ve beraberliğin sağlanması amacıyla son dönemde yoğunlaştırılmış olan çabalardan Türkiye olarak memnuniyet duyduklarını belirtti. Başbakan Erdoğan Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) geçici liderlik komitesinin yeniden yapılandırılmasına yönelik çabaların en kısa sürede tamamlanmasını ümit ettiğini de söyledi. Erdoğan'ın Filistinliler arasındaki uzlaşı çerçevesinde tüm siyasi grupların katılımıyla Filistin halkının demokratik temsil gücü yüksek ve kapsayıcı bir çatı örgütüne kavuşması dileğinde bulunduğu öğrenildi.

HANİYYE'DEN ERDOĞAN'A AMBARGO TEŞEKKÜRÜ

Filistin heyeti, Gazze şeridinde devam eden ambargo nedeniyle yaşadıkları sorunlar konusunda bilgi aktardı. Haniyye'nin, Filistin sorunun çözümüne ve Gazze şeridinden yaşayan Filistinlileri hedef alan ambargonun kaldırılmasına yönelik çabaları nedeniyle Erdoğan'a teşekkür ettiği öğrenildi. Görüşmede ayrıca iki ülke sağlık bakanlarının Türkiye'nin Filistin'e sağlık konusunda yapacağı katkıyı da ele aldıkları öğrenildi.

PÇK ÖA (ÖA) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan ile Haniyye Görüşmesi 2 Saat 35 Dakika Sürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement