Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması

"Ben birinci olamazsam bu işi bırakırım' diye meydan okuyan biri var, yüzde 30'u, 20'yi ağzını alamayan başka partiler var. İşte bu açıdan bakarsanız hamdolsun ki AK Parti'nin başarısı, gerçekten çok büyük bir başarıdır" "8 seçimi 12 seneye sığdırmış bir AK Partili olarak geçmişte yaşadığımız mağduriyetlerin acısını çıkarıyoruz" "(Kılıçdaroğlu'nun Başbakana yönelik sözleri) Bu sözlerin hepsi, eskiden Türkiye'de cinayet işletecek düzeyden sözlerdi.

04.05.2014 18:53

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Ben birinci olamazsam bu işi bırakırım' diye meydan okuyan biri var, yüzde 30'u, 20'yi ağzını alamayan başka partiler var. İşte bu açıdan bakarsanız hamdolsun ki AK Parti'nin başarısı, gerçekten çok büyük bir başarıdır" dedi.

Arınç, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "AK Parti İl Danışma Meclisi" toplantısında yaptığı konuşmada, herkesin başarısızlığa bir mazeret bulabileceğini, başarısızlığın AK Parti için çok kötü bir şey olduğunu ve başarısızlığa uğramayan AK Partinin bu yüzden mazeret üretmediğini söyledi.

Her zaman dinamik durmak, Allah'a sığınmak gerektiğini belirten Arınç, "Hep millete yaslanmamız, milletle kucaklaşmamız, milletin derdine derman aramamız, millete dürüst olmamız, sözümüzü tutmamız, çalışmamız lazım. Bugünküler, kendine 10 mazeret bulabilir. İnandırabilir mi? Asla. MHP, 40 mazeret bulabilir. İnandırabilir mi? Hiç. Millet, sadece güler geçer. Bir başkasına mazeret bulmaya kalkarsan, şunu söylersin, bunu söylersin ama inandırıcı olamazsın. Halk, sonuca bakar, kazandı mı, kaybetti mi? Biz, hamdolsun hiç kaybetmedik. Allah hiç kaybettirmesin" diye konuştu.

Arınç, AK Parti'nin 2004'te de kazandığını hatırlatarak, "2009'da bir imtihana uğradık, maddi sebepler var, bütün siyasi partilerin AK Parti'ye karşı birleşmesi var. Yüzde 38'e düştük ama bu seçimlerde istediğimiz puanı ilave ettik, yüzde 46'ya geldik. Yüzde 38'den 46'ya çıktık. Allah'a hamdolsun ki Rabbim bu imtihandan bizi başarıyla çıkardı. Dolayısıyla 8 seçimi 12 seneye sığdırmış bir AK Partili olarak geçmişte yaşadığımız mağduriyetlerin acısını çıkarıyoruz" ifadelerini kulandı.

AK Partililerin hiçbir zaman inancını yitirmediğini dile getiren Arınç, şöyle konuştu:

"Üzüldük, gözyaşı döktük, sıkıldık çünkü yüzde 7,5'ları bile alamayan bir parti olarak işe koyulmuştuk. Bugün, yüzde 50'leri telaffuz ediyoruz. Bu yüzden 30 Mart seçimleri, çok ciddi bir sınavdı. Bu sınavı büyük bir başarıyla verdik. Allah'a hamd edelim, şükredelim ve güzel, tertemiz milletimize, milyonlara teşekkür edelim. Bize güvendiniz, destek oldunuz, biz sizi mahcup etmeyeceğiz inşallah. Beraber, birlikte Türkiye'yiz. Bu beraberliği Rabbim bozdurmasın Allah, sizi bizden, bizi sizden ayırmasın."

Mahalli seçimlerin sonucunda AK Parti'nin yüzde 46 civarında, 20 milyonun üzerinde oy aldığını hatırlatan Arınç, şunları kaydetti:

"Rakamları, bu yüzde 46'nın dışında bir başka şekilde vermek istiyorum. Türkiye'deki belediyeler sayısına göre, bizim kazandığımız belediyeler hangi orana tekabül ediyor? Anlıyorum, 20 milyon 200 bin oy, yüzde 46'ya karşılık ama bunu neye göre tespit ediyoruz? Büyükşehirde aldığımız oylarla il merkezlerinde aldığımız il genel meclisi oylarına göre. Topluyoruz, ikiye çarpıyoruz, üçe bölüyoruz, karekökünü alıyoruz, ona göre bir şey çıkıyor. Bu ne kadar doğrudur bilemem ama yapacak başka bir şey de yok. Yüzde 46 olarak bir tarafa yazalım. Sayım olarak da 20 milyonun üzerinde bir oy olarak yazalım ama biz kaç belediye aldık? Bu belediyeler de toplam belediye sayısına göre nedir? Biz en son 30 şehri büyükşehir yapmıştık, 16'ydı, 14 daha ilave ettik. Bursa, eskiden beri büyükşehirdi ama bir şey daha yaptık, büyükşehirler, bütünşehir oldu."

Bu süreçte, "Büyükşehir yapıyorsunuz ama Mardin'de kazanamazsınız, şurada, burada kazanamazsınız çünkü şu, şu, şu sebepler var" diyenlerin olduğunu buna karşılık Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Biz ona göre büyükşehir yapmıyoruz ki. Kazanırsın, kazamazsın ama mutlaka AK Parti'nin kazanması için koşacaksınız daha çok yorulacaksınız. 'Baştan kaybettik' diye büyükşehir yapmaktan vazgeçemeyiz" cevabını verdiğini anımsatan Arınç, şöyle devam etti:

"Bu işin üzerinde ciddiyet ve ısrarla durdu. Çünkü 30 büyükşehir, Türkiye nüfusunun yüzde 76'sıdır. Şu anda biz, 18 büyükşehiri kazandık. 18 büyükşehir, Türkiye nüfusunun yüzde 71'idir. Hamdolsun Türkiye nüfusunun yüzde 71'i yani 50 milyon civarı yurttaşımız, AK Partili büyükşehirlerde yaşıyor. 30 büyükşehirin 18'ini aldığımıza göre, bu, yüzde 59 oranına tekabül ediyor. İsterseniz yuvarlayalım, 'Büyükşehirlerin yüzde 60'ını AK Parti kazandı' diyebiliriz. 81'den 30 çıkarsak 51 il belediyesi kalıyor. Biz bu 51 il belediyesinin de 30'unu kazandık. Bu oran, bu da yüzde 59'a tekabül ediyor. Yani 51 ilin 30'unu kazanmakla il belediyelerinin de yüzde 59'unu almış oluyoruz. Toplam 923 ilçe var Türkiye'de. 923 ilçenin 561'ini kazandık, hamdolsun. 923 ilçenin 561'ini biz kazanmışsak bu, yüzde 61'e tekabül ediyor, 60,9, yani Türkiye'deki yüz belediyenin 61'ini ilçe belediyesi olarak AK Parti kazanmış durumda. Beldelerin bir kısmı kapandığı için geriye kalan 391 belde var. 391 beldenin de 213'ünü AK Parti kazanmış, bu da yüzde 55'e tekabül ediyor. Yani büyükşehirlerde yüzde 60 ortalama, illerde yüzde 60, ilçelerde yüzde 61, beldelerde yüzde 55 kazanmış durumdayız."

Arınç, bunun büyük bir başarı olduğunu ve herkese bir ders olması gerektiğini ifade ederek, her partinin, her zaman bir iddiası olması gerektiğini söylediğini ve Başbakan Erdoğan'ın "Benim partim ikinci parti olursa ben siyaseti de genel başkanlığı da bırakırım" dediğini hatırlattı. Birinci parti olmanın büyük bir iddia olduğunu, bunu ana muhalefet ve muhalefet için hedef gösterecek durumda olmadıklarını belirten Arınç, "O kadar da acımasız olamayız. Ben onlara daha küçük bir hedef koymuştum" dedi.

"Kılıçdaroğlu'nun sözleri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim öncesi gerçekleştirdiği Bursa mitinginin neredeyse tamamında Başbakan Erdoğan'a hakaret ettiğini ifade eden Arınç, "Haysiyetli bir insan, o kelimeleri ağzına alamaz, bir rakibi için hakaretler yağdıramaz, terbiyesizlik yapamaz. Sana öyle cümlelerle birisi hitap etse utanmaz mısın? Bana birisi böyle bir şey söylese haysiyetim incinmez mi? Bu sözlerin hepsi, eskiden Türkiye'de cinayet işletecek düzeyden sözlerdi. Biz bunları hoşgörüyle mi karşılarız zannediyorsun" diye konuştu.

Milletin "Allah razı olsun" dediğini, Kılıçdaroğlu'nun ise Eskişehir Belediyesini AK Parti'ye örnek gösterdiğini ifade eden Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Senin 'Eskişehir' dediğin belediye, benim 26 projemi kopyalamış bir belediyedir. Sen kendine bir bak. 60 dakikayı böyle geçirdi. Adam hakaretten başka bir şey bilmiyor. Çok güzel bir karikatür görmüştüm, bazı yerlerde söyledim. Kılıçdaroğlu kafayı yukarıya doğru dikmiş, güya tanrısı yukarıda, ona diyor ki 'Ne yaptım da bu hallere düştüm', yukarıdan bir ses 'Sana akıl verdim, aklını iyi kullanamadın' diyor. İkinci defa 'Peki başka ne hatam var' diyor, 'Seni eleştirdiler ama sen dikkat etmedin' diyor, yine yukarıdan bir ses. Üçüncüsü 'Başka hatam var mı' diyor, 'Ben sana güzel konuşasın diye ağız, dil verdim, sen pabuç kadar dilinle hakaret ettin' diyor. Çok güzel gazeteci arkadaşlarım var, onlar bu karikatürlerin nerede çıktığını bilir de isterseniz ben size bir adres vereyim, 20 gün öncesinin Milliyet gazetesinde Haslet Soyöz isimli karikatüristimizin güzel bir karikatürüdür. On cilt kitaba da bedeldir. Görmek isteyenler, bu karikatürlere baksınlar. Millet bu hakaretleri kabul etmez, bunları yutmaz, bu tehditlerden korkmaz. Sen kimsin, Başbakan kim, sen hangi kongrede seçim kazanarak geldin? Sen kasetle geldin, Allah saklasın, dilemem ki bir kasetle gidesin."

Arınç, Kılıçdaroğlu'nun "Yüzde 30'un altında kalırsam bu sandalyede oturmam" demesi gerektiğini fakat demediğini söyleyerek, şunları kaydetti:

"Yani herkes duydu sağır sultan, Kılıçdaroğlu, bizim ekrandan söylediğimiz yüzde 30'u duymazdan geldi. Bahçeli'ye acıdım, biraz da severim. Ona, 'Ben sana bir kıyak yapayım sen de de ki 'yüzde 20 alamazsam ben de gidiciyim' de. Git be kardeşim, MHP de kurtulsun, memleket de kurtulsun. Senden sonra başka biri gelir, belki daha yukarılara götürür, kadrolar yenilenir, MHP kendi gerçek kimliğini bulur, teşkilat rahatlar, vatandaş sevinir ama sen yüzde 20'yi geçersen, kal başımızda bir kırk sene daha ama yüzde 20'yi bile söyleyemedi. Böyle partiler, iddialı parti olabilir mi? 'Ben birinci olamazsam bu işi bırakırım' diye meydan okuyan biri var, yüzde 30'u, 20'yi ağzını alamayan başka partiler var. İşte bu açıdan bakarsanız hamdolsun ki AK Parti'nin başarısı, gerçekten çok büyük bir başarıdır."

- Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement