Başbakan, Maltepe'de 2 Kızını Kaybeden Annenin Çığlığına Kayıtsız Kalmadı! İnceleme Başlattı - Son Dakika
Güncel

Başbakan, Maltepe'de 2 Kızını Kaybeden Annenin Çığlığına Kayıtsız Kalmadı! İnceleme Başlattı

Başbakan Binali Yıldırım, Maltepe'deki baba vahşeti için inceleme başlattı. Olayda kamu görevlilerinin ihmalinin olup olmadığı araştırılacak.

06.01.2018 10:40  Güncelleme: 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yıldırım, İstanbul Maltepe'de bir babanın 2 ve 4 yaşındaki kızlarını pompalı tüfekle öldürmesinin ardından, annenin iddiaları üzerine kamu görevlilerinin ihmali olup olmadığının araştırılması için inceleme başlattı.

MÜFETTİŞLER İNCELEYECEK

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Maltepe'de bir babanın 2 ve 4 yaşındaki kızlarını pompalı tüfekle öldürmesinin ardından annenin iddiaları üzerine kamu görevlilerinin ihmali olup olmadığının araştırılması için inceleme başlattı.

TEK TEK İNCELEYİP RAPOR SUNACAKLAR

Müfettişler, annenin hangi makamlara ne zaman başvuruda bulunduğunu ve hangi işlemlerin yapıldığını tek tek inceleyerek rapor halinde Başbakan'a sunacak. Herhangi bir ilgisizlik, ihmal ve kusurun tespit edilmesi halinde incelemenin soruşturmaya dönüştürülebileceği belirtildi.

ANNE "UZAKLAŞTIRMA KARARI ALDIRAMADIM" DEMİŞTİ

Baba Ali Yardım'dan ayrılma sürecinde olan ve sığınma evinde kalan anne Dilek Yardım, defalarca savcı ve polise başvurduğunu ama uzaklaştırma kararı aldıramadığını söylemişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Maltepe'de 2 küçük kızını öldürdükten sonra intihar eden babayla ilgili konuşan Erdoğan, ''Bunlar cani. Bazıları kendini de öldürüyor. Ya kendini öldürsen ne yazar öldürmesen ne yazar'' demişti.

Başbakan, Maltepe'de 2 Kızını Kaybeden Annenin Çığlığına Kayıtsız Kalmadı! İnceleme Başlattı

Babaları tarafından öldürülen 2 minik kızın anneleriyle son görüntüsü

NE OLMUŞTU?

3 Ocak Çarşamba günü, Maltepe Fındıklı Mahallesi Zambak Sokak içerisinde bulunan 5 katlı binanın zemin katındaki dairede baba ile iki kızının cesedi bulunmuştu.

Daha sonra babanın, kızlarını av tüfeğiyle öldürdükten sonra intihar ettiği belirlenmişti.

Anne Dilek Yardım, olaydan sonra kocası için "uzaklaştırma" aldıramadığını söylemişti.

Başbakan, Maltepe\'de 2 Kızını Kaybeden Annenin Çığlığına Kayıtsız Kalmadı! İnceleme Başlattı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan, Maltepe'de 2 Kızını Kaybeden Annenin Çığlığına Kayıtsız Kalmadı! İnceleme Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement