Başbakan Yıldırım: Kudüs'te Yanlış Hesaplar Yapanlar, Sonunda Pişman Olacak - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yıldırım: Kudüs'te Yanlış Hesaplar Yapanlar, Sonunda Pişman Olacak

AK Parti Kırıkkale il kongresinde konuşan Başbakan Yıldırım, Kudüs'te tek taraflı kararın hiçbir zaman kabul görmeyeceğini belirterek, "Yanlış hesap yapanlar, sonunda pişman olacak" dedi.

17.12.2017 19:23  Güncelleme: 19:50

Başbakan Binali Yıldırım, Kırıkkale'de 17 Ağustos Başpınar Spor Salonu'nda düzenlenen 6'ncı AK Parti İl Başkanlığı 6'ncı Olağan Kongresi'ne katıldı. Spor salonu girişinde halkın sevgi gösterisiyle karşılanan Yıldırım, partililere hitap etti, gündeminde Kudüs vardı.

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması kararını anımsatan Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

"İSRAİL'İN BAŞKENTİ YAPMAYA ÇALIŞANLARA GEÇİT VERMEDİK, VERMEYECEĞİZ"

Adaletin yanında saf tutuyoruz. Somali'de, Arakan'da, Suriye'de, Yemen'de durduğumuz nokta ne ise, Filistin'de de aynı yerde duruyoruz. Amerika'nın Kudüs'ü İsrail'in baş şehri olarak tanıdığı açıklamayı reddediyoruz, kabul etmiyoruz. İnsanlığın ortak değeri olan Kudüs'ü oldu bittiyle İsrail'in başkenti yapmaya çalışanlara geçit vermedik, vermeyeceğiz.

"FİLİSTİN HALKININ HAK VE HUKUKUNUN YOK EDİLMESİNE RIZA GÖSTERMEYİZ"

Cumhurbaşkanımızın girişimiyle toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı bu konudaki kararını açık ve net şekilde bütün dünyaya ilan etti. Bundan böyle biz de diyoruz ki işgal altındaki Doğu Kudüs Filistin'in baş şehridir. Filistin'in ve mazlum halkının hak ve hukukunun yok edilmesine asla rıza göstermeyeceğiz. Kader gökyüzünde yazılır, insanlar kaderini yaşarlar. Yeryüzünde kader yazılmaz. Bir milletin kaderini işgale, baskıya, zulme mahkum etmeye çalışanlara asla izin vermeyiz. Tarih zulmedenler kadar zulme sessiz kalan kör vicdanları da yazacak.

"KUDÜS'TE TEK TARAFLI HİÇBİR KARAR ASLA KABUL GÖRMEYECEKTİR"

Uluslararası kamuoyu şunu iyi bilmelidir, Kudüs bütün insanlığın ortak hazinesidir. 3 semavi dinin merkezidir. Bu kutsal beldede barış temelinde iki tarafın mutabık kalacağı nihai bir çözüm istiyoruz. Onun dışında kalan tek taraflı hiçbir karar, hiçbir yaptırım asla kabul görmeyecektir.

Başbakan Yıldırım: Kudüs\'te Yanlış Hesaplar Yapanlar, Sonunda Pişman Olacak
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Yıldırım: Kudüs'te Yanlış Hesaplar Yapanlar, Sonunda Pişman Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement