Başkan Ataç Temad'ı Ziyaret Etti - Son Dakika
Yaşam

Başkan Ataç Temad'ı Ziyaret Etti

Başkan Ataç Temad\'ı Ziyaret Etti

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Eskişehir şubesini ziyaret etti.

07.10.2017 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Eskişehir şubesini ziyaret etti.

Dernek binasında gerçekleşen ziyarete TEMAD Eskişehir Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar İral, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda emekli astsubay katıldı. Derneğin çalışmaları hakkında Başkan Ataç'a bilgiler veren İral, "Başkanımızı burada görmekten son derece memnun olduk. Tepebaşı Belediyemiz güzel projelere imza atıyor, bunu basından da takip ediyoruz. Kendisine çalışmalarında başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

"Hepinize ilgi ve alakanızdan dolayı teşekkür ediyorum" diyen Başkan Ataç ise dernek üyelerine Tepebaşı Belediyesi'nin hayata geçirdiği örnek projeler hakkında detaylı bilgiler verdi. Başkan Ataç, "Tepebaşı Belediyesi Türkiye'de örnek belediyecilik anlamında çok güzel işler yapıyor. Nereye gitsek çok iyi karşılanıyoruz. Diğer illerden belediyeler buraya gelip projelerimizi yerinde görüyorlar. Bu güzel projeler bazen de bizlere ödüller kazandırıyor. Bu bizleri son derece memnun ediyor. Biz küçük paralarla büyük işler yapmaya alıştık. Göreve geldiğimde özellikle sağlık, sosyalleşme, spor ve eğitim konularında yoğun çalışmalar yapmaya karar verdim" ifadelerini kullandı.

Yapabileceklerini tüm dünyaya gösterdiler

Başkan Ataç ziyarette ilk olarak Tepebaşı Belediyesi'nin Aşağısöğütönü Mahallesinde hayata geçirmeyi planladığı, görme yetersizliği bulunan bireylere yönelik Türkiye'nin ilk huzurevi projesinden bahsetti. Ataç, "Montaj atölyemizde çalışan özel gençlerimiz var. Organize Sanayi Bölgesi'nde buzdolabı fabrikalarının kullandığı demonte parçaların montajlarını yapıyorlar. Geçen sene 1 milyon 300 bin adet montaj gerçekleştirmişler, olağanüstü bir şey. Bu gençlerimize 'zihinsel engelli' diyorlar, 'çalışamaz' diyorlar. İmkan verildiğinde nasıl çalıştıklarını tüm dünyada gösterdiler. Biz bu imkanı onlara sağladığımız için gurur duyuyoruz. Şimdi Türkiye'de bir ilk olacak projemiz daha var, hazırlıklarına devam ediyoruz. Görme engelliler huzurevini Eskişehir'de hayata geçireceğiz. Bizler Tepebaşı Belediyesi olarak fiziksel ya da zihinsel yetersizliği bulunan bireylerimizin yanında ve iç içe olmaya devam edeceğiz" dedi.

Avrupa'dan hibe almaya hak kazandık

Başkan Ataç daha sonra Tepebaşı Belediyesi'nin "Remourban-Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması Projesi" kapsamında Avrupa Komisyonundan kazandığı hibe konusunda da dernek üyelerine bilgiler aktardı. Ataç, "2014 yılında Avrupa Komisyonunun açmış olduğu Akıllı Kentler Projesi'ne bizde bir proje sunduk ve başarılı bulundu. Dünyada 3 kent hibe almaya hak kazandı. İngiltere'den Nottingham, İspanya'dan Valladolid ve Türkiye'den de Tepebaşı bu 3 kent arasına girmeyi başardı. Söz konusu 3 kentin toplam bütçesi 23 milyon avro. Alzheimer merkezimizin bulunduğu Yaşam Köyü'nü akıllı kent yapacağımızı belirterek projemize onay aldık. İnanın Yaşam Köyü'nde hayata geçirdiğimiz sağlık projemizin dünyada eşi, benzeri yok. Bu alanda binalarımızın elektrik harcamalarını ve ısı enerjisini minimuma indirmeye yönelik çalışmalarımız var. Enerji ve ısı kaybını en aza indireceğiz. Ayrıca hibe kapsamında aldığımız 4 elektrikli otobüsümüz Eskişehir halkının ulaşım hizmetinde kullanılıyor. Birçok büyükşehir belediyesi varken Türkiye'nin elektrikli otobüs kullanan ilk belediyesi biz olduk. 22 adet hibrit aracımız ise belediyemizin iç işlerinde kullanılıyor. Şimdi ise elektrikli bisiklet istasyonlarımızın ve yollarımızın hazırlıkları devam ediyor" şeklinde konuştu.

Her şey geleceğimiz olan çocuklarımız için

Tepebaşı bölgesinde hizmet anlayışının merkezine çocukları koyduğunun altını çizen Başkan Ataç, "Tepebaşı bölgemizde 6 adet çocuk merkezimiz var. Bu merkezlerimizde çocuklarımıza çok ciddi ve kapsamlı eğitimler veriliyor. Kültür-sanat, spor, kişisel gelişim ve bilim gibi birçok alanda çocuklarımıza yönelik eğitimler gerçekleştiriyoruz. Binlerce çocuğumuz istifade ediyor. Hem çocuklarımız mutlu oluyor hem de aileleri memnun kalıyor. Bizler de bu memnuniyetten ve mutluluktan dolayı elbette gurur duyuyoruz. Ayrıca sizlere dünyada ses getirmeyi başaran bir projemizden de bahsedeceğim. Çocuklarımızı bonzai illetinden ya da her türlü kötü alışkanlıklardan uzak tutabilmek için Venezuela'daki 'El Sistema' örneğini Eskişehir'de hayata geçirdik. Çocuklarımız için İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası'nı kurduk. Burada yaklaşık 800 kayıtlı öğrencimiz müzik hayatına giriş yaptı. 3 farklı orkestrada müzik yapıyorlar. Eskişehir'in yanı sıra Türkiye'nin birçok şehrinde konser vermeyi başardılar. Sonrasında Brüksel'de katıldıkları yarışmada Avrupa 3'üncüsü olmayı başardılar. Ardından dünyaca ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say ile birlikte bir konser verdiler. Bu çocuklarımızdan 16 tanesi konservatuar kazanmayı başardı. Arka arkaya gelen bu üstün başarılar hem bizleri çok mutlu etti hem de çocuklarımızın müzikle tanışarak dünyaya bakış açılarını değiştirdi. Sanat öyle bir şeydir ki toplumu hep daha iyiye ve güzele ulaştırır. Biz de bu anlayışla yola çıkarak bu projeyi geliştirdik" ifadelerini kullandı.

Her Türk vatandaşı görmeli

Başkan Ataç daha sonra Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği üyelerine Tepebaşı Belediyesi'nin kültür turları hakkında da bilgiler verdi. Söz konusu etkinliğe çok sayıda Eskişehirlinin katıldığını ve özellikle her Türk vatandaşının görmesi gereken Çanakkale'yi gördüğünü ifade eden Ataç, "On binlerce vatandaşımız kültür turlarımıza katıldı. Turlarımıza kadınlarımızın ilgisi de oldukça yüksek. Tarihimizin yeniden yazıldığı, 7 düvele meydan okuduğumuz ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Türk milletinin destan yazdığı o kutsal toprakları gören vatandaşlarımız çok memnun kaldı. Her Türk vatandaşının görmesi gerektiği o mukaddes yerlerin ziyaret edilmesine vesile olduk. Yeniden gitmek isteyenler, gidip de eşine-dostuna tavsiye edenlerin sayısı azımsanmayacak kadar fazla. Bu da bizim sosyal faaliyetlerimizin ne kadar beğenildiğinin bir göstergesi" dedi.

Dernek yönetimi ve üyeler, Başkan Ataç'a ziyaretinden ve belediye çalışmalarından ötürü teşekkür etti. Buluşma, çektirilen hatıra fotoğrafı ile son buldu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Başkan Ataç Temad'ı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement