Başkan Can, "Engellilerimizin Yaşamlarını Kolaylaştırıyoruz" - Son Dakika
Yerel

Başkan Can, "Engellilerimizin Yaşamlarını Kolaylaştırıyoruz"

Başkan Can, "Engellilerimizin Yaşamlarını Kolaylaştırıyoruz"

Tarsus Belediyesi tarafından Kırklarsırtı Mahallesi’nde yaptırılan Engelsiz Park, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde hizmete açıldı.

03.12.2015 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarsus Belediyesi tarafından Kırklarsırtı Mahallesi'nde yaptırılan Engelsiz Park, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde hizmete açıldı. Belediye Başkanı Şevket Can, engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak için üzerlerine düşen görevi yaptıklarını söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, Garnizon Komutanı Vedat Topak, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, İlçe Emniyet Müdürü Salim Çakan, Müftü Hayri Erenay, belediye meclis üyeleri, oda ve dernek başkanları, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda davetlinin katıldığı açılış töreninde, engelli öğrencilerin hazırladığı çeşitli müzikal oyunlar yer aldı. Törende konuşan Kırklarsırtı Mahalle Muhtarı Mehmet Çülük, mahallelerine yapılan hizmetten dolayı teşekkür ederken, Mersin Kent Konseyi Engelliler Komisyonu Başkanı Dursun Aslan, Engelsiz Park ile çok mutlu olduklarını ifade etti.

Tarsus halkına verdikleri sözleri tek tek verine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ise, 9. hizmeti hayata geçirmekten gurur duyduklarını belirtti. Engellilerin faydalanacağı Engelsiz Park'ı, engellilerin sosyal hayata daha aktif katılabilmeleri için hizmete geçirdiklerini belirten Can, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde hizmete kavuşturmanın heyecanı ve mutluluğunu birlikte yaşıyoruz. Belediyemizin hizmet kervanı devam ediyor ve göreve geldiğimiz günden bugüne 9. açılışımızı yaparak siz değerli vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri birer birer yerine getirmenin ve sizlerle daima bir arada olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Toplumun ayrılmaz bir parçası olmanın engelli kardeşlerimizin geleceğe güvenle bakabilmeleri, üretken bireyler olarak kendi kendilerine yetebilmelerinin sağlanması için tüm imkanların seferber edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Onları, senenin yalnızca bir gününde değil, 365 gününde yanımızda, içimizde ve yaşamın her alanında görmeyi arzu ediyoruz. Biz de bu amaçla bu parkı yaparak tüm engelli kardeşlerimize armağan etmek istedik. Şu anda açılışını yaptığımız parkımız yaklaşık 3 bin metrekare alandan oluşmakta olup, yapımı 4 ay gibi bir süre içerisinde tamamlanmıştır. Biz, elimizdeki her türlü imkanı Tarsus'ta yaşayan vatandaşlarımızın daha rahat, daha temiz ve güvenli bir şehirde yaşayabilmesi adına seferber ediyoruz" dedi.

Mersin Milletvekili Baki Şimşek, böyle önemli bir günde böyle güzel bir hizmetin açılmasına vesile olanlara teşekkür ederek, "2015 yılı itibarı ile Türkiye'de devlet kurumlarında çalışan sadece 37 bin engelli vatandaşımız var. Evde yardım hizmeti alan 465 bin engelli yurttaşımız var. İnşallah devletimiz 2016 yılından itibaren engelli insanlarımıza devlet dairelerinde ve belediyelerde daha çok iş imkanı sağlar, hayata tutunmalarını sağlar. Kalpler ve gönüller engelsiz olduktan sonra bütün engelleri hep birlikte aşacağımıza inanıyorum" ifadesini kullandı.

Engelsiz Park'ın hayırlı olmasını dileyen Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, "Öncelikle bu tesisi mahallemize ve ilçemize kazandırdıkları için belediye başkanımıza ve belediye çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Tesisimizin özellikle engelli hemşehrilerimize ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, engelli bireylerin Engelsiz Park'ında gönüllerince eğlenebilecek bir mekana sahip olduğunu söyledi. Başkan Kocamaz, "Ülkemizde yaklaşık 8,5 milyon insanımız engelli. Her sağlıklı insanın potansiyel bir engelli olabileceğini düşünerek engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmak, onların sıkıntılarını gidermek, onların da toplumun eşit vatandaşı olduğunun bilinciyle toplum içerisinde yer alması için gayret göstermek hepimizin boynunun borcudur. Mersin Büyükşehir Belediye'si olarak bu kardeşlerimizin problemlerini tespit edip çözüm yolu arıyoruz. Caddelerde, sokaklarda, kaldırımlarda engelli kardeşlerimizin daha kolay hareket etmesi, daha rahat faydalanması için tedbirler alınıyor. Ben bugün burada değerli kardeşimiz Şevket Can Bey'in engelli kardeşlerimize bu kentin eşit vatandaşları olduğunu göstermek amacıyla bu parkı düzenlemesi, bu parktan bu değerli kardeşlerimizin faydalanması gerçekten çok çok önemli. Ben Şevket Bey'e teşekkür ediyorum, engelli kardeşlerimize de bu parkın hayırlı uğurlu olmasını, kentimizde birlik ve beraberliğe vesile olmasını, bu kentin havasını birlikte soluduğumuz için başta kentimize, Mersinimize ve ülkemize sahip çıkmamız gerektiğini belirtiyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından engelliler derneğine ve engelli okullarına günün anısına plaket verildi.

Okunan dua ve kesilen kurban ile Engelsiz Park törenle açılırken, protokol üyeleri sembolik olarak tekerlekli sandalyelere bindirildi. Engelliler ise parkta gönüllerince eğlenirken, satranç ve bocce oyununu oynadılar. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Can, 'Engellilerimizin Yaşamlarını Kolaylaştırıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement