Başkan Çelikbilek Anadolu Ajansı'nı Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Başkan Çelikbilek Anadolu Ajansı'nı Ziyaret Etti

Başkan Çelikbilek Anadolu Ajansı\'nı Ziyaret Etti

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Anadolu Ajansı'nın kuruluşunun 92.yıldönümü dolayısıyla, İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Ekici'yi ziyaret etti.

13.04.2012 00:12  Güncelleme: 00:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en köklü haber ajanlarından biri olan Anadolu Ajansı'nın 92.yılını kutlayan Başkan Çelikbilek, "Anadolu Ajansı'nın son yıllarda büyük bir atak içerisinde olduğunu görüyor, takip ediyoruz. 'Güçlü Türkiye'nin Güçlü Haber Ajansı' anlayışıyla hizmet veren, dünyanın en köklü haber ajansları arasında yer alan AA'nın tüm çalışanlarını kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

AA İstanbul Haber Müdürü Zeki Gümüş, İstihbarat Şefi Sabri Çelebioğlu ve Beykoz Belediyesi Basın Danışmanı Abdurrahman Fidancı'nın da hazır bulunduğu ziyarette Başkan Çelikbilek'e teşekkür eden AA İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Ekici, "Ajans olarak 584 çalışanla günde 600 haber, 600 fotoğraf ve 120 görüntü üretiyoruz. Genel Müdürümüz Kemal Öztürk, 100.yıl projemizi kamuoyuyla paylaştı. Hedefimiz dünyanın ilk önemli 5 ajans içerisinde olmak.

Bu projemizi ajansımızın 100.kuruluş yıldönümü olan 2020 yılında hayata geçirmiş olacağız. Ayrıca 2015 yılına kadar 11 dilde yayın yapma hedefimizi hayata geçirmek için çalışıyoruz. Önümüzdeki süreçte yeni medya ve özel habercilik alanına yatırım yapacağız" dedi.

Başkan Çelikbilek'ten Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay'a Nezaket Ziyareti

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Anadolu Ajansı'nın ardından merkezi Cevizlibağ'da bulunan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay'a nezaket ziyaretinde bulundu.

Genel Müdür Atalay tarafından karşılanan Başkan Çelikbilek, Milli Şairimiz Mehmet Akif'in Safahat adlı eseri ile, Sanatçı Erkan Mutlu tarafından Beykoz Belediyesi için şairin eserlerinin bestelendiği albümü takdim ederek, "Milli değerlerimizi gelecek nesillerimize hatırlatmak için çalışmalarımız devam ediyor.

Son olarak eski başbakanlarımızdan merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın adını verdiğimiz kültür merkezimizi, Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Kadir Topbaş'ın katılımlarıyla hizmete açtık. Beykoz'un güzelliklerini koruyarak, gelecek nesillerimize kalıcı eserler bırakmaya devam edeceğiz" dedi.

Başkan Çelikbilek üç yılda ilçeye yapılan çalışmalardan bahsederek, bir dönem sanayi kenti olan Beykoz'un, üniversiteler, tarihi, turistik, kültürel mekânlar ve etkinliklerle eğitim ve kültür kentine dönüştüğünü ifade etti.

Basın İlan Genel Müdürü Atalay da ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek şunları söyledi: "Basın İlan Kurumu olarak gazetecilik yapan arkadaşlarımızın başta ekonomik sıkıntılarını azaltmak, yaşam refahını artırmak için çalışmalarımız oldu.

Gazetecilik meşakkatli bir meslek. Koşuşturmadan kendi sorunlarını düşünmeye vakit bulamıyorlar. Kurumumuz borç para miktarını 1600 TL'den 4200 TL'ye çıkardık. Onlar için TOKİ ile anlaşarak uygun şartlarda konut imkânı sağlayacağız. Bayramoğlu adında güzel bir tesisimiz var. Gazeteciler için 12 ay hizmet verecek. Bu tesisi 5 yıldızlı bir otel olarak, kongre merkezine dönüştürmeyi düşünüyoruz.

Uluslararası toplantılara ev sahipliği yapacak. RTÜK, Basın İlan Kurumu, Anadolu Ajansı veya gazetelerin bünyelerinde, sivil toplum kuruluşlarında, cemiyetlerin eğitim seminerlerinde, etkinliklerinde kullanılmak üzere iyi bir kongre merkezi düşünüyoruz. Yine göreve geldiğimizde 12 ilde vardık. Şube sayımız 31'e çıktı. Bölge müdürlüklerinde ise temsilcilikler açacağız."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Çelikbilek Anadolu Ajansı'nı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement