Başkan Ergün Balıkesir ve Afyonluların Şenliğine Katıldı - Son Dakika
Güncel

Başkan Ergün Balıkesir ve Afyonluların Şenliğine Katıldı

BELEDİYE Başkanı Cengiz Ergün, hafta sonu Balıkesirliler ve Afyonlular Derneklerinin Bahar Şenliklerine katıldı.

30.05.2011 08:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlk olarak Süreyya Parkı'nda düzenlenen Balıkesirliler Derneği Bahar Şenliği'nde, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok ile birlikte Keşkek karan Başkan Ergün, daha sonra Beydere'ye geçerek Afyonlular ile birlikte yöresel müzikler eşliğinde oynadı.

Hafta sonu Manisa'da kurulan Balıkesirliler ve Afyonlular Dernekleri'nin Bahar Şenliklerine Belediye Başkanı Cengiz Ergün'de katıldı. Süreyya Parkı'nda düzenlenen Balıkesirliler Kültür ve Dayanışma Derneği'nin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği bahar şenliğine Başkan Ergün'ün yanı sıra birlikte Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Bayram Laçalar, Nursel Ustamehmetoğlu, MHP Manisa Milletvekilleri Erkan Akçay, Mustafa Enöz, MHP Manisa Milletvekili Adayı Sümer Oral, MHP İl Başkanı Uğur Üncü ve MHP Merkez İlçe Başkanı Tamer Akkal ile birlikte çok sayıda davetli katıldı. Belediye Başkanı Cengiz Ergün yöresel oyunların ardından Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok ile birlikte Keşkek kardı. Şenlikte Türk Sanat Müziği Sanatçısı İsmail Özkan'da bir konser verdi. Dernek beyinin de seçildiği şenlikte, onursal beylik unvanına layık görülen Balıkesir Belediye Başkanı Ok'a da beylik şapkasını Belediye Başkanı Cengiz Ergün taktı. Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e de derneğe verdiği desteklerden dolayı plaket takdim edildi. Daha sonra mikrofona gelen Belediye Başkanı Cengiz Ergün yaptığı konuşmada, Balıkesirlilerle Manisa'da bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Komşu kent olan Balıkesir ile hemşerilik bilincinin yoğrulduğu bir şenlik yaşadıklarını dile getiren Başkan Ergün, "Burada konuşulacak konu ne memleket konusudur, nede siyasettir. Konuşacağımız tek konu en güzel örneklerinden birini bugün yaşadığımız gelenek ve göreneklerimizin devamlılığıdır" dedi. Birlik ve beraberlikleri korumanın en sağlıklı yolunun toplumların kültürlerini adet ve törelerini yaşatması olduğunun altını çizen Başkan Ergün, "Tarih sayfaları kurulan devlet ve imparatorluklarla doludur. Ancak gelenek ve göreneklerine bağlılığı unutan topluluklar, bugün tarih sayfalarından silinip yok olmuşlardır. Buradan şunu anlıyoruz ki bir topluluğun yaşayacak vatanı varsa, ortak gelenek ve görenekleri oluşmuşsa, millet olarak tarihte yerini almaktadır. Biz bugün bu kriterlerin hepsine sahibiz. Şehit ve gazilerimizin kanlarıyla sulanmış aziz vatanımız, atalarımızdan miras kalan soylu töremiz ve gelecek kuşağa aktaracağımız geleneklerimiz bizim bugün olmazsa olmazlarımızdandır. Bu dinamikleri de canlı tutacak olan bugün yaşadığımız şenliklerdir" dedi. Başkan Ergün'ün ardından söz alan Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok'ta yaptığı kısa konuşmada Manisa'da Balıkesir Şenliği'ne katılmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından yılın annesi seçilen Balıkesirli Hayırsever Nuran Oğuz'a plaketini Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok birlikte takdim etti.

Afyonlularla Birlikte Oynadı

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Süreyya Parkı'nda düzenlenen Balıkesir Kültür ve Dayanışma Derneği'nin Bahar Şenliği'nden ayrıldıktan sonra Beydere'de düzenlenen Afyonlular Kültür ve Dayanışma Derneği'nin Katmer Şenliğine katıldı. Burada kendisine ikram edilen katmerden yiyen Başkan Ergün, daha sonra çalan yöresel müzikler eşliğinde Afyonlular ile birlikte oynadı. Afyonlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ragıp Güneş, Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e, şenliklerine katılımlarından dolayı teşekkür etti. Daha sonra şenlikte gerçekleştirilen çekilişte hediye kazananlara hediyelerini Belediye Başkanı Cengiz Ergün verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Ergün Balıkesir ve Afyonluların Şenliğine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement