Başkan Karaosmanoğlu Kadınlar Gününü Kutladı - Son Dakika
Güncel

Başkan Karaosmanoğlu Kadınlar Gününü Kutladı

Başkan Karaosmanoğlu Kadınlar Gününü Kutladı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

08.03.2014 10:06  Güncelleme: 10:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yayınladığı bir mesajla 8 Mart Kadınlar Günü'nü kutladı

Dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi Türkiye'de de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlanıyor. Kadınların sosyal yaşamdaki konumları ve hakları bu günler vasıtasıyla tekrar gündeme gelmiş oluyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da yayınladığı bir mesajla Kadınlar Günü'nü kutladı.

Başkan Karaosmanoğlu mesajında, "Bir ülkenin medeniyet seviyesini; kadınların toplumdaki konumu belirler. Kadını toplumdan tecrit eden, metalaştıran, nesneleştiren, ona şiddeti ve ayrımcılığı reva gören bir toplum, kendi geleceğini de varlık sebebini de inkâr etmektedir. Kadına kalkan el, milletin geleceğine el kaldırmak; bütün bir milletin geleceğini karartmaktır. Kadınların mağdur edildiği bir toplum da; mağdurdur, yitiktir, çaresizdir, kimsesizdir.

Türkiye, son 10 yılda temel insan hakları alanında çok büyük bir mesafe aldı. Medeniyet değerlerimizden, köklerimizden aldığımız mirasla, kadınlarımızın sosyal hayattaki konumu da eskiyle kıyas edilemeyecek şekilde gelişmiştir, gelişmektedir. Bilim, sanat, siyaset, ticaret, eğitim ve kültür hayatında örnek bir konuma yükselmiştir. Bununla birlikte bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de bazı ciddi sorunlar maalesef devam etmektedir. Bu sorunları çözmek için daha çok enerjiye ve dikkate ihtiyacımız var.

Hayme Anaların, Nene Hatunların, Şerife Bacıların, Fatma Seher Hanımların, İstiklâl Harbi'nde Mehmetçik'le omuz omuza savaşan gazi ve şehit anaların vatanında; kadınların şiddete maruz kalmasından, cinayetlerle anılmasından duyduğum rahatsızlığı tarif etmem kabil değil. Cenneti anaların ayakları altında sayan bir medeniyetin mensupları olarak mağdur ve mazlum kadınlarımızı, gözü yaşlı analarımızı kaderlerine terk etmeyeceğiz. Hiçbirini çaresiz, kimsesiz bırakmayacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Kadınların hak ve özgürlüklerini, toplumsal sorunlarını anlamayı ve çözmeyi sadece bir günle sınırlamak doğru değil. Her gün ve her an kadınlarımızın sosyal hayattaki konumunu güçlendirmek için de elimizden geleni yapacağız. Bu vesile ile yeryüzündeki bütün kadınların 8 Mart Dünya Çalışan Kadınlar Günü'nü kutluyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Karaosmanoğlu Kadınlar Gününü Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement