Başkan Kocamaz, Silifke'de 2 Bin Kişiye İftar Yemeği Verdi - Son Dakika
Güncel

Başkan Kocamaz, Silifke'de 2 Bin Kişiye İftar Yemeği Verdi

Başkan Kocamaz, Silifke\'de 2 Bin Kişiye İftar Yemeği Verdi

Yoğun ilgi gören Başkan Kocamaz, "Mersin ortak paydasında birleşeceğiz"

13.07.2013 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarsus Belediye Başkanı ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkan A.Adayı Burhanettin Kocamaz, program kapsamında ilçelerde düzenlendiği iftar yemeğini Silifke'de gerçekleştirdi. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı iftar yemeğinde birlik mesajı verildi.

Göksu Otel yanında bulunan fuar alanındaki verilen iftar yemeğine Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, MHP Silifke İlçe Başkanı Özer Özel, Silifke Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Göbekçi, belde belediye başkanları, STK'lar başta olmak üzere çok sayıda partili ve vatandaş katıldı. 2 bin kişi için hazırlanan masaların tamamen dolmasıyla birlikte okunan ezanın ardından yemekler dağıtıldı. İftardan sonra Kur'an-ı Kerim okundu, yemek duası ve şükür duaları yapıldı.

İftar sonrası bir konuşma yapan Başkan Kocamaz, Ramazan ayının İslam alemine hayırlı olmasını dilerken, oruç tutulan mübarek ay boyunca her günün huzur içinde geçmesini ve iftarlara sağlıklı ve huzur içinde kavuşmayı diledi.

Ramazan ayının ülkeye hayırlar getirmesini temin eden Başkan Kocamaz, "Bu güzel iftar akşamında, bu güzel mekanda, bizleri yalnız bırakmayıp, bu rahmet ayının feyzinden, bereketinden faydalanmak üzere burada toplanmış bulunuyoruz, hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah razı olsun diyorum. Bir kez daha Ramazan ayınızı kutluyor, önümüzdeki Ramazan bayramınızı şimdiden tebrik ediyorum, Allah razı olsun" dedi.

2014 yılında yapılacak seçimlerde alınların hakkıyla çıkacaklarını söyleyen Başkan Kocamaz, yerel seçimin sırada bir seçim olmadığını, yeni bir süreç yaşanacağını kaydetti.

Mersin merkezindeki vatandaşları büyükşehir seçimi ne kadar ilgilendiriyorsa Silifke'deki ve tüm ilçelerdeki halkı da aynı şekilde ilgilendirdiğini belirten Başkan Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi Silifke'deki insanları da dertlerine çare olmaya çalışacağını ve onun için bu seçimi çok değerlendirmek mecburiyetleri olduğunu ifade etti.

MERSİN'İN PROBLEMİNİ BİLİYORUZ

Başkan Kocamaz, Mersin'in problemlerini çok iyi bildiklerini, çözümü konusunda çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Başkan Kocamaz, "Değerli hemşehrilerim Mersin genelinde yaptırdığımız bir araştırmada Mersin'in birinci probleminin işsizlik olduğu görülüyor. %29.5'la vatandaşımız işsizlikten muzdarip ailede en az bir kişi işsiz olarak görülüyor. İşsizliğin hemen ardından Mersinde ikinci problem alt yapı problemi gözüküyor. Üçüncü olarak ta maalesef Mersinli Mersin'de üçüncü problemi 9,8 oranında terör olarak görüyor. Elbette bütün problemleri yerel yönetimlerin çözmesi mümkün değil. Örneğin işsizlik problemini sadece yerel yönetimlerin çözmesi çok zor bu hükümetin politikalarıyla direk olarak ilgilidir. Yerel yönetimler sadece bölgeye gelecek yatırımlarla ilgili planlamayı yapar. Alt yapıyı hazırlar ve yatırımcılara o mekanları sunar. Ama esas istihdamı sağlayacak iş adamları, fabrikalar ve başta da hükümet olarak görülür. Alt yapı problemleri elbette yerel yönetimlerin çözmesi gereken bir problemdir. Maalesef Mersin genelinde şöyle bir dolaştığımızda yada bir yağmur yağdığında alt yapının ne kadar eksik ne kadar yetersiz derelerin ıslah edilmemesinden dolayı da yolların geçilemez olduğunu hep birlikte yaşıyoruz. Üçüncü problem 9,8 terör görülüyor dedik. Tabi bölgemiz sıcak iklim kuşağında Yazın döşeksiz, Kışın yorgansız yatılacak bir bölge. Dolayısıyla devletin çözemediği terör probleminden bizar düşen vatandaşımız kendisine daha rahat bölgeleri seçmiş ve Çukurova gibi özellikle tarımda çalışarak geçinebileceği bölgeye yerleşmiş. Mersin, Tarsus, Adana'da bunların başında geliyor. Maalesef devletin terör nedeniyle batıya doğru, Çukurova'ya doğru gelen vatandaşlarımıza hiçbir hazırlığı yok, hiçbir çalışması yok. Yerel yönetimlerde bu konuda hazırlıksız yakalandığı için gelen insanlarımız maalesef çok büyük sıkıntılar çektiler. Ve bu Adana, Mersin, Tarsus gibi kentlerin dışında hızlı bir gecekondulaşma hızlı bir kabuk oluştu.

Tabi ki bu vatandaşlarımız Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşı vatana, millete, bayrağa, ülke bütünlüğüne, milletin birliğine halel getirmediği sürece herkes bizim başımızın tacı maalesef bu vatandaşlarımız terörden kaçarken buraya gelip terörün tuzağına düştüler. Biz hiç kimseyi kınamıyoruz, hiç kimseyi de dışlamıyoruz. Çünkü bizler eğer bu ülkenin bölünmesine karşı isek, bu ülkenin birliğinden yana bir mücadele içerisinde isek, kırmızıçizgilere dokunmadığı sürece Misak-ı Milli sınırları içerisinde yaşayan herkes bizim başımızın tacıdır. Ama bu probleminde bir şekilde çözülmesi gerekiyor. Buda yerel yönetimlerin her yere eşit hizmet götürmesi, her vatandaşımıza ulaşabilmesi onların ötekileştirilmediğini o vatandaşlarımıza hissettirmesi ve o insanlarında geldiği yer değil doyduğu yer olarak memleket belirlemesine imkan tanıması. Tarsus'ta Allah'a binlerce şükür biz bunu başardık hedefimiz Mersin genelinde de aynı yaklaşımla hiç kimseyi ötekileştirmeden herkese eşit hizmet götürerek bu insanları da artık ben şuralıyım buralıyımdan ziyade ben Mersinde yaşıyorum, Mersinliyim noktasında, Mersin ortak paydasında birleştirebilmek" dedi.

16 BÜYÜKŞEHİR İÇERİSİNDE BÜYÜKŞEHİR NİMETLERİNDEN FAYDALANAMAYAN VE EN GERİ KALMIŞ BÜYÜKŞEHİR MERSİN BÜYÜKŞEHİRDİR

Başkan Kocamaz, Türkiye'de şuan bulunan büyük şehirlerin içerisinde en geri kalmış kentin Mersin olduğunu vurguladı.

Başkan Kocamaz, "Değerli hemşehrilerim Mersin bugünkü konumunu hak etmiyor. Mersin'in Tarsus girişinde şöyle sağa sola bir baktığınızda sanki Suriye'de bir kente giriyorsunuz. Adeta savaş bölgesindeki bir kente giriyorsunuz. Bizim bu işe koyulduğumuz andan itibaren dillendirdiğimiz bir konu vardı. Mersin'in girişi hayvan pazarı gerçekten çok kötü manzaralar orada insanlar sattığı malı kesiyor, orada doğruyor, orada satışını yapıyor. Bu gerçekten çağ dışı bir görüntüydü Mersin'e yakışmıyordu. Bizim bunları dillendirmemizden sonra o hayvan pazarı büyük bir oranda oradan kalktı. Oradaki molozlar biraz toparlandı.

Türkiye'de şu anda 16 büyükşehir var bu 16 büyükşehir içerisinde büyükşehir nimetlerinden faydalanamayan ve en geri kalmış büyükşehir Mersin büyükşehir bunu gidip gezdiğinizde görürsünüz. Her şehrin girişi, merkezi, yolları, bulvarları pırıl pırıl ve refüjlerde rengarenk çiçekler var ama Tarsus'tan Mersin'e gelirken orta refüje baktığınızda Allah'tan ebegümeci bitmiş oralar ebegümeci ile doğal peyzajlı hale getirilmiş. Bu utanç verici bir durum" dedi.

BİZİM SÖYLEMLERİMİZ İLE MERSİN'DEKİ EKSİKLİKLER YENİ YENİ ORTADAN KALDIRILIYOR

Başkan Kocamaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Mersin'in trafiği karmakarışık Mersin'de halen bir raylı sistem gerçekleştirilememiş Tarsus belediyesinin bölgede ilk olarak gerçekleştirdiği Atık Su Arıtma tesisi Mersin büyükşehirde maalesef tam 10 yıl sonra hayata geçirilebildi. Sadece doğu kısmında hizmet veriyor batı kısmında halen bu problem çözülebilmiş değil.

Yine denizi olup ta denizden faydalanmayan tek büyükşehir zannediyorum Mersin. Mersin'den başka hiçbir yerde deniz bu kadar halkın hizmetinin dışında bırakılmış değil, büyükşehirlere gittiğinizde trafik problemi büyük oranda çözülmüş, alt geçitlerle birçok problem ortadan kaldırılmış ama bugün Mersin'de halen bu problemi hep birlikte yaşıyoruz.

Bizim bazı konuları dillendirmemizden sonra keşke dedim çok daha önceden ortaya çıksaydık da bu eksiklikleri dile getirsek bu eksiklikler ortadan kaldırılmış olsaydı. Ama zararın neresinden dönülürse kardır. Neticede ne yapılırsa Mersin halkına yapılmaktadır. Dolayısıyla Mersin halkının hizmet görmesi bizim için en büyük kolaylık vatandaşımız açısından en büyük faydadır."

MHP Silifke İlçe Başkanı Özer Özel ise yaptığı konuşmada, konuklara teşekkür ederken, yerel seçimlerde zaferle çıkacaklarını söyledi.

Başkan Kocamaz daha sonra partililerle çay içip, sohbet ederken, vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğraf çektirildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Kocamaz, Silifke'de 2 Bin Kişiye İftar Yemeği Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement