Başkanı Savaş'tan Muhtarlar Derneği'ne Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Başkanı Savaş'tan Muhtarlar Derneği'ne Ziyaret

Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Mahalle ve Köy Muhtarları Derneğini ziyaret etti.

12.01.2012 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Mahalle ve Köy Muhtarları Derneğini ziyaret etti.

Görev süresi boyunca kentte gerçekleştirilen hizmetlerle ilgili bilgi veren Başkan Savaş, muhtarların yaşadığı sorunları ve taleplerini dinledi.

Savaş, göreve geldikten sonra kentin altyapı sorununun çözülmesi amacıyla kapsamlı bir çalışma başlattıklarını belirterek, yağmur suyu, içme suyu ve kanalizasyon hattı olmak üzere bugüne dek 223 kilometrelik altyapı hizmeti gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Kentte altyapı çalışmalarının yanı sıra üst yapı çalışmalarına da önem verdiklerini vurgulayan Savaş, cadde ve sokaklara şimdiye kadar 720 bin metrekare parke taşı döşendiğini, çamurdan geçilmeyen sokakları parkeyle buluşturduklarını söyledi.

Kentin önemli bölümünde içme suyu ihtiyacını karşılayan Antakya- Harbiye içme suyu isale hattının da yenilendiğini anlatan Savaş, "Böylelikle yüzde 70'e varan su kaçaklarını önleyerek suyun cazibeli bir şekilde evlere ulaşımını sağladık. Yine mahallelerimizin su sorununu çözüme kavuşturmak amacıyla Bağrıyanık Mahallesi'nin üst kısmına 600 tonluk su deposunun yapılmasını sağladık. Şehrimizin içme suyu sorununu gerçekleştirdiğimiz bu iki çalışmayla çözüme kavuşturmuş olduk" dedi.

Savaş, kentteki 48 parkın tamamını revize ettiklerini ve görev süresi boyunca 18 yeni park yaparak vatandaşların hizmetine sunduklarını kaydederek, yapımı devam eden parkların tamamlanmasıyla kentteki park sayısının 70 olacağını dile getirdi.

Bu yıl yapılacak yatırımları da anlatan ve kentin daha güzel, daha yaşanılır olması amacıyla çalışmaların aralıksız devam edeceğini bildiren Savaş, Mahalle ve Köy Muhtarları Derneği Başkanı Mustafa Aslanoğlu'na ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti.

- HATAY

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başkanı Savaş'tan Muhtarlar Derneği'ne Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement