"Başkentte Eğitimin Tek Sorunu: Spor Salonu" - Son Dakika
Yerel

"Başkentte Eğitimin Tek Sorunu: Spor Salonu"

Hande İlbeyi/Sarp Özer - Ankara Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, başkentte eğitimin en önemli eksiğinin spor salonu olduğunu ifade ederek, "10 sene önce kimse 'Eğitimin birinci sorunu spor salonudur' diyemezdi, çünkü çok fazla sorun vardı."

15.01.2012 12:40

Hande İlbeyi/Sarp Özer - Ankara Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, başkentte eğitimin en önemli eksiğinin spor salonu olduğunu ifade ederek, "10 sene önce kimse 'Eğitimin birinci sorunu spor salonudur' diyemezdi, çünkü çok fazla sorun vardı. Artık biz bu noktadayız" dedi.

Başkentin eğitim durumunu, AA muhabirine değerlendiren Aydoğan, Ankara'da bin 600 civarında okul, 50 bine yakın öğretmen ve 920 bin öğrenci olduğunu bildirdi.

Bu eğitim öğretim yılının bin yeni derslikle başladığını ifade eden Aydoğan, bunun geçen seneye oranla sınıf mevcutlarının azalması anlamına geldiğini vurguladı.

Ankara'da derslik başına düşen öğrenci sayısının normal eğitime göre ortalama 35-36'ya indiğini ifade eden Aydoğan, ikili öğretim de dahil edildiğinde bu oranın daha da azaldığını söyledi.

"Stratejik hedefimiz 3 yıl içinde her yıl, yeni bin-bin 200 derslik yaparak, derslik başına düşen öğrenci sayısını 30'lara düşürmektir" diyen Aydoğan, bu hedefe yönelik çalıştıklarını da söyledi.

-"Hayırseverlerin önemli katkısı var"-

Kentte eğitime hayırseverlerin önemli katkı verdiğine dikkati çeken Aydoğan, hayırseverlerin son bir yılda 600'e yakın derslik kazandırdığını, bunu da dünyada örneği olmayan bir yaklaşım olarak nitelendirdi.

Geçen senelerde okul aile birliklerinin okulların yakıt ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılamak zorunda olduklarını belirten Aydoğan, şöyle konuştu:

"Yakıt sorunu olan, yakıt olmadığı için kaloriferi yanmayan bir okul yok. Bizim birkaç ay yetecek parasal kaynağımız hep elimizde oldu. Artık okullarda elektrik, su ve yakıt itibarıyla devlet olarak bunu karşılıyoruz. Bu önümüzdeki dönemde de böyle devam edecek. Derslik başına düşen öğrenci sayısı azalmaya devam edecek, okullarımızda elektrik, su, yakıt konusunda hiçbir şekilde sıkıntı olmayacak" dedi.

-"Birleştirilmiş sınıflar azalıyor"-

Ankara'da birleştirilmiş sınıf uygulamasının çok az yerde devam ettiğini dile getiren Aydoğan, bu uygulamanın gittikçe azaldığını ve Türkiye geneline göre Ankara'nın bu konuda iyi bir yerde olduğunu vurguladı.

Ankara'da her gün bir milyona yakın öğrencinin evinden okula gittiğini anlatan Aydoğan, şunları söyledi:

"Bir dönem boyunca bizleri üzecek hiçbir olay olmadı. Daha önceleri okulların dağılım saatinde okul çevrelerinde öğrencileri rahatsız edebilecek bir sürü insan dolaşırdı. Bundan idareciler de çok rahatsız olurdu. Çocuklar korkarlar hatta gelip şikayette bulunurlardı.

Emniyet ile yaptığımız 'Güvenli Okul' Projesi kapsamındaki protokolde 140 civarındaki okul çevresinde bizzat sivil polisler görev yapıyor. Polis merkezleri ile okul yöneticilerimiz arasında çok iyi bir koordinasyon var. Okul yöneticimiz en küçük kuşku duyduğunda arıyor ve polis hemen okula geliyor. Bu işbirliğinin sonucunu da görüyoruz. Okul yöneticilerimiz kendilerini çok güvenli hissediyorlar, onlar güvende hissedince de okul güven içinde oluyor. Ankara'da okulların çevresinde kesinlikle asayiş sorunu yok."

-"Spor salonu istiyorlar"-

Kendisinin 15 sene önce Ankara'da lise müdürlüğü yaptığını hatırlatan Aydoğan, "O dönemlerde basında en çok haber olan konular 70-80 kişilik sınıflar ve yakacak olmaması nedeniyle paltolarıyla sınıfta oturan öğrencilerdi" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığının çalışmalarının ardından okulların temizlik konusundaki sorunlarının da çözüldüğünü dile getiren Aydoğan, "Bizim eğitimdeki sorunumuz şu anda, derslik sorunu. Her yıl bin ile bin 200 arasında derslik yapıyoruz buna rağmen hala bazı bölgelerde kalabalık sınıflar var. Ancak bence eğitimdeki en önemli eksiğimiz bazı okulların spor salonu ve konferans salonu eksiğidir" diye konuştu.

Ziyaret ettiği okullarda öğrencilerle görüştüğünü anlatan Aydoğan, şunları kaydetti:

"Çocuklara benden bir şey isteyip istemediklerini soruyorum onlar da 'Spor salonu, yüzme havuzu istiyoruz' diyorlar. Spor salonu gittiğim okullarda tek istenen şey. Her yıl 10-15 tane spor salonu da yapıyoruz. 10 sene önce kimse

'Eğitimin birinci sorunu spor salonudur' diyemezdi, çünkü çok fazla sorun vardı. Artık biz bu noktadayız. Gelinen nokta çok iyi bir nokta. Çocuklarımız daha iyilerini de hak ediyor. Bizim okullarımızın özellikle Avrupa Birliği ülkelerindeki okullardan hiç de geride kalan bir yanı yok. Oraların da kenar mahallelerinde 10 senedir boyası badanası yapılmayan okullar gördüm. Ama böyle okul Ankara'da yok. Binden fazla derslik yapıyoruz ve bunları hemen donatıyoruz."

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Başkentte Eğitimin Tek Sorunu: Spor Salonu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement