Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

Başkentte Kültür Sanat

Başkentte Kültür Sanat

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), 10 Şubat'taki konserinde "Barok Haftası" programıyla izleyici karşısına çıkacak.

02.02.2012 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), 10 Şubat'taki konserinde "Barok Haftası" programıyla izleyici karşısına çıkacak.

Orkestrayı Şef Raoul Grüneis'in yöneteceği konserde, obuada Manfred Bellmann ve flütte Iris Rath yer alacak. Konserde, Telemann'ın "re majör" senfoni'si, Bach ve Vivaldi'nin "obua konçerto"ları ile Hasse'nin "sol minör" senfonisi seslendirilecek.

Ankara Devlet Tiyatrosu bu hafta 15 oyun, Ankara Devlet Opera ve Balesi 5 eserle izleyiciyi selamlayacak.

-Tiyatro-

Büyük Tiyatro: "Genç Osman", yarın ve 5 Şubat'ta sahne alacak.

Ali Berktay'ın kaleme aldığı, Ayşe Emel Mesci'nin yönettiği "Kerbela", 7 Şubat'ta seyredilebilir.

Cüneyt Gökçer Sahnesi: Aristophanes'in yazdığı, Yücel Erten'in çevirip, oyunlaştırıp yönettiği "Barış", yarın ve 4 Şubat'ta izlenebilir.

"Kantocu" 7, 8 ve 9 Şubat'ta seyredilebilir.

"Benim Tatlı Meleğim", 5 Şubat pazar günü izleyiciyle birlikte olacak.

Şinasi Sahnesi: Tennessee Williams'ın yazdığı, Can Yücel'in çevirdiği, Jason Hale'nin yönettiği "Sırça Kümes", yarın ve 4 Şubat'ta sahnelenecek.

"Elma Hırsızları" isimli eser, 7, 8 ve 9 Şubat'ta seyirciyle birlikte olacak.

Küçük Tiyatro: Angelo Savelli'nin kaleme aldığı ve yönettiği "Figaro", yarın ve 4 Şubat'ta sahne alacak.

"Keloğlan Keleşoğlan" isimli çocuk oyunu, 5 Şubat Pazar günü görülebilecek.

Akün Sahnesi: "Gizler Çarşısı", yarın, 4 ve 5 Şubat'ta izlenebilir.

"Rab Şeytana Dedi Ki", 7, 8 ve 9 Şubat'ta tiyatroseverlerle birlikte olacak.

Altındağ Tiyatrosu: Geleneksel Türk tiyatrosunun önemli yazarlarından Musahipzade Celal'in kaleme aldığı "Kafes Arkasında" isimli oyun hafta boyunca izlenebilecek.

İrfan Şahinbaş Sahnesi: "Yastık Adam", 4 Şubat'ta izlenebilecek.

Stüdyo Sahne: "Üç Yönetmen Üç Oyun", yarın, 5 ve 7 Şubat'ta izlenebilir.

Oda Tiyatrosu: "Dönülmez Akşamın Ufkundayız" adlı eser, yarın ve 4 Şubat'ta, "Hüzzam" 7, 8 ve 9 Şubat'ta seyredilebilecek.

-Opera-bale-

Opera Sahnesi: "Macbeth", 4 Şubat Cumartesi, "Don Giovanni" 6 Şubat Pazartesi sahnelenecek.

"Zorba" balesi, 9 Şubat Perşembe günü seyirciyle birlikte olacak.

Operet Sahnesi: "Bir Tenor Aranıyor", 5 Şubat'ta, "Şarkılarla Yaşamak" ise 7 Şubat'ta sahne alacak.

Leyla Gencer Sahnesi: "Sihirli Dünya" adlı müzikli çocuk oyunu, 5 Şubat'ta izlenebilir.

-Sinema-

Steven Spielberg'in kamera karşısına geçtiği ve konusu Birinci Dünya Savaşı yıllarında geçen "Savaş Atı" adlı film, yarın seyirciyle buluşacak.

Jeremy Irvin, Peter Mullan, Emily Watson ve David Thewlis'in başrolünü üstlendiği film, Birinci Dünya Savaşı sırasında Albert'ın eğittiği ve çok sevdiği atı Joey'nin satılarak savaşta sipere gönderilmesi üzerine yaşananları işliyor. Film, Michael Morpurgo'nun aynı adlı çocuk romanından sinemaya aktarıldı.

Hasan Tolga Pulat'ın yönettiği, Altın Portakal ödüllü "Güzel Günler Göreceğiz" vizyona girecek. Bir gün içinde İstanbul'da geçen hikaye, beş farklı karakterin kesişen yollarını anlatıyor. Filmin oyuncu kadrosunda Uğur Polat, Buğra Gülsoy, Nesrin Cevadzade, Feride Çetin ve Barış Atay Mengüllü yer alıyor.

48. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde yarışan yapım En İyi Film, En İyi Senaryo, En İyi Kurgu ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödüllerine layık görülmüştü. Şanal Günseli'nin yönettiği "Eş Ruhumun Eş Zamanı" adlı film gösterime girecek. Uğur Çavuşoğlu, Aylin Kabasakal, Zeynep Utku, Deniz Seki, Musa Uzunlar, Tuğçe Ersoy ve Güzin Usta'nın rol aldığı yapım, Şanal Günseli ve Işık Günseli-nin gerçek hayat hikayelerinden yola çıkarak 2005 yılında yazdıkları aynı adlı kitaptan sinemaya uyarlandı. Türü "kuantum filmi" olarak nitelendirilen yapım, yeryüzünden uzak bir boyutta bütünlüğünü tamamlamış enerji dolu bir varlığın dünyaya inmesini ancak, burada çıkan bir kaos sonucu ikiye ayrılması nedeniyle bu varlıktan ayrılan iki eş ruhun birbirini aramaya başlamasını konu alıyor.

İngiltere yapımı "Utanç", haftanın dördüncü yeni yapımı. Steve Mcqueen II'nin yönettiği filmde Michael Fassbender, Carey Mulligan, James Badge Dale, Lucy Walters, Elizabeth Masucci ve Calamity Chang rol alıyor. Film, New York'ta yaşayan 30'lu yaşlardaki Brandon'ın sorunlarından sıyrılma çabalarını işliyor. - ANKARA

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement