Başkentte Taichi Şöleni - Son Dakika
Spor

Başkentte Taichi Şöleni

Pursaklar Belediyesi'nin organize ettiği şölende dünya wushu şampiyonları ile Çinli kungfu ustaları gösteri yaptı, vatandaşlara toplu halde taichi yaptırıldı.

15.11.2014 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkentte düzenlenen şölende dünya wushu şampiyonları ile Çinli kungfu ustaları gösteri yaptı, başkentli vatandaşlara toplu halde taichi yaptırıldı.

Pursaklar Spor Salonu'nda, Türkiye'de ilk kez düzenlenen taichi şölenine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Şölende, Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz ve Ankara Üniversitesi Sinoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bülent Okay hazır bulundu.

Belediye Başkanı Çetin, burada yaptığı konuşmada, bundan sonra daha geniş katılımlı bir organizasyon yapacaklarını belirterek, "Bütün halkımızla bu organizasyonu yapacağız. Guinness Rekorlar Kitabı'na girme sözü veriyorum" diye konuştu.

Dünya wushu şampiyonları ve Çinli kungfu ustalarının gösterilerinin ardından taichi sunumuna geçildi. Daha sonra Taichi Teknik Kurul Başkanı Ömer Ersan ve ekibi, salonda bulunanlara toplu halde taichi yaptırdı.

Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Akyüz de şölenin ardından yaptığı açıklamada, Pursaklar Belediye Başkanı Çetin'i, şölene verdiği katkıdan dolayı tebrik etti.

İstanbul Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun da wushu için bu hassasiyeti gösterdiğini ifade eden Akyüz, "Çetin hocamız bir eğitimci olduğu için wushu ve taichinin çocuklarımıza ve insanımıza faydalı olacağını çok iyi görmüş ve böyle bir iddiada bulunmuş. İddiasını gerçekleştiriyorum" dedi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Başkentte Taichi Şöleni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement