Batman Anız Yangınları ile Mücadele İçin 10 Kişilik Birim Kuruldu Hd - Son Dakika
Güncel

Batman Anız Yangınları ile Mücadele İçin 10 Kişilik Birim Kuruldu Hd

Batman Anız yangınları ile mücadele için 10 kişilik birim kuruldu HDAnız yangınları ile mücadele için 10 kişilik birim kurulduBATMAN'da, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünce son günlerde kente sınır olan Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Salat ve Sinan köylerindeki anız yangınlarının artması...

16.09.2018 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman Anız yangınları ile mücadele için 10 kişilik birim kuruldu HDAnız yangınları ile mücadele için 10 kişilik birim kuruldu

BATMAN'da, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünce son günlerde kente sınır olan Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Salat ve Sinan köylerindeki anız yangınlarının artması üzerine 10 kişilik anız yangınlarını önleme timi kuruldu. Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Muzaffer Özkan, tarlaları yakan, havayı zehirleyen, insanların sağlığı ile oynayan, canlıları yok eden ve toprağın verimini azaltan anızı yakanlara kanunlar çerçevesinde gerekli cezai işlemi uyguladıklarını söyledi.

Batman kent merkezi, son günlerde kentte sınır olan Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Salat ve Sinan köylerinde mısır hasadının ardından tarlaların ateşe verilmesinden dolayı çıkan anız yangnılarından adeta nefes alamaz hale geldi. Batman'lıların tepkisi üzerine Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, anız yangınlarını önlemek için 10 kişilik bir tim kurdu. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Muzaffer Özkan, gündüz ve gece denetim yapan anız denetim timinin Batman il sınırları çevresindeki alanları gözettiğini söyledi. Son günlerde anız yangınlarının daha çok Diyarbakır'ın Bismil ilçesinin Salat bölgesinden geldiğini ifade eden Özkan 10 kişilik ekibimiz hasadın toplandığı tarlaları denetlemeye başladı. Batman il sınırı içinde şu ana kadar anızın yakıldığı alan yok. Daha çok Bismil ilçesinin Salat beldesi çevresinden gelen ve ilimizin üzerini kaplayan dumanlar var. Bu durumu Diyarbakır'daki ilgililere bildirdik. Kimsenin gözünün yaşına bakılmayacak. Anızın yakıldığı yerde dekarı 48 TL'lik para cezası, yerleşim birimine yakın olduğu takdirde 5 kat para cezası uygulanacak. Ekiplerimiz sadece gündüz değil gece de denetimlere çıkacakdedi.

Batman Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Muzaffer Özkan, tarlaları yakan, havayı zehirleyen, insanların sağlığı ile oynayan, canlıları yok eden ve toprağın verimini azaltan anızı yakanlara kanunlar çerçevesinde gerekli cezai işlemi uyguladıklarını söyledi. Özkan, son 3 yıldır anız yakma verilerini ve kesilen cezalar ile ilgili bilgi paylaşırken, 2016 yılında 172, 2017'de 78'e, bu yıl için ise 10 kişiye idari işlem yapılarak para cezası uygulandığını da söyledi.

İMAMLAR, ANIZ UYARISI YAPTI

Batman Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre Yönetimi ve Denetim Şube Müdürü Sedat Akın ve anız timi, Batman'ın Akuba köyünde anız yangınına müdahale etti. Yangının diğer tarlalara sıçramaması için Belediye İtfaiye ekipleri teyakkuza geçti. Köylüleri anız yakmaması konusunda uyaran ÇYD şube Müdürü Sedat Akın, Akuba köyü imamıyla görüşerek hutbede anız yangınlarına dikkat çekilmesini istedi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün tespitlerine göre Batman hava sahasını kaplayan anız yangınlarının dumanlarının nedeninin Bismil ve Silvan ilçelerinin kırsalından yayıldığı anlaşıldı.

Batman Anız Yangınları ile Mücadele İçin 10 Kişilik Birim Kuruldu Hd
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Batman Anız Yangınları ile Mücadele İçin 10 Kişilik Birim Kuruldu Hd - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement