Bayındırlılar 1.keşkek ve Bahar Şenliği'nde Buluştu - Son Dakika
Yerel

Bayındırlılar 1.keşkek ve Bahar Şenliği'nde Buluştu

Bayındırlılar 1.keşkek ve Bahar Şenliği\'nde Buluştu

Bayındır Kültür Sosyal ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 1. Keşkek ve Bahar Şenliği’nde binlerce kişi bir araya geldi.

16.06.2014 13:08

Bayındır Kültür Sosyal ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 1. Keşkek ve Bahar Şenliği'nde binlerce kişi bir araya geldi. İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu'nun konser verdiği etkinlikte keşkekler kazanlarda pişirildi, yöresel oyunlar oynandı.

İzmir'in Bayındır ilçesi, bu yıl birincisi düzenlenen Keşkek ve Bahar Şenliği'nde coşkulu kutlamalara ev sahipliği yaptı. Bayındır Kültür ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği etkinlikte gündüz başlayan faaliyetler gece geç saatlere kadar devam etti. Keşkek kazanlarının kaynatıldığı şenliğin akşamki bölümünde Bayındır Stadı'nda binlerce kişi İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu'nun verdiği konserle coştu. Ege Bölgesi'nin türkülerinin seslendirildiği konserde şiirler okundu, zeybekler oynadı.

ŞENLİĞE BÜYÜK İLGİ

Törene, İzmir eski Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, Makedonya Fahri Konsolosu ve Balkan Rumeli Göçmenleri Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Dönertaş, Basın İlan Kurumu Manisa İl Müdürü Kenan Tokgöz, Bayındır Ziraat Odası Başkanı Mümtaz Almışlar, Türkiye Genç İşadamları Derneği (TUGİAD) Ege Bölge Başkanı Musa Turan, TCDD 3 Bölge Müdür Yardımcısı Murat Bakır, Azeri Türkleri Dost Dernekler Federasyonu Başkanı İsa Ambarlar, Sosyal Bilimci-Araştırmacı Gökhan İlhan, Egedesonsöz Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Dokak, Kanal 35 Program Yapım ve Sunucusu Halit Tunç, Bayındırlı Gazeteci Kazım Erkmen, diğer medya temsilcileri, çeşitli siyasi parti ve dernek temsilcileri le çok sayıda kişi katıldı.

BAŞKAN'DAN BİRLİK MESAJI

Etkinlikte konuşan Bayındır Kültür Sosyal ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Güzelsu, konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı verdi. Bayındır'ın tarihi, doğal güzellikleri, kültürel zenginlikleri ile ön plana çıktığını ifade eden Güzelsu, çiçekçilik sektörüne yapılan yatırımların ilçede gözle görülür değişikliğe neden olduğunu belirtti. Güzelsu, "Dernek olarak birçok çalışma yaptık. İlk olarak düzenlediğimiz bu faaliyete hem yöremizi tanıtıyor hem de kentimizin dışarıya açılmasına öncülük ediyoruz. Bayındır halkı bu etkinlikte tek yürek oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

PROTOKOLE TEŞEKKÜR PLAKETİ

Törendeki protokole kent kültürüne ve sivil toplum kuruluşlarına verdiği destek nedeniyle teşekkür plaketi verildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bayındırlılar 1.keşkek ve Bahar Şenliği'nde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement