Bayırbucak Türkmenlerine Yardım - Afyonkarahisar/erzincan/ - Son Dakika
Güncel

Bayırbucak Türkmenlerine Yardım - Afyonkarahisar/erzincan/

Görüntü Dökümü: Yardım tırlarından detaylar İHH Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ertürk'ün açıklamaları Erzincan Valisi Süleyman Kahraman'ın açıklamaları Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy'un açıklamaları İHH Erzincan Dernek Başkanı Alaattin Önel'in açıklamaları Yardım eşyalarının Tır'dan indirilmesi Depo'da toplanması Yardım toplaya Feryad Tan ile röportaj Yardım toplayan öğrenci Cihan aydemir ile röporaj Bayırbucak Türkmenlerine yardım Afyonkarahisar'da Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere toplanan yardımların bulunduğu 4. yardım tırı dualarla uğurlandı Afyonkarahisar'da Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu tarafından toplanan yardım malzemeleri, Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere gönderildi.

23.01.2016 18:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü Dökümü:

Yardım tırlarından detaylar

İHH Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ertürk'ün açıklamaları

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman'ın açıklamaları

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy'un açıklamaları

İHH Erzincan Dernek Başkanı Alaattin Önel'in açıklamaları

Yardım eşyalarının Tır'dan indirilmesi

Depo'da toplanması

Yardım toplaya Feryad Tan ile röportaj

Yardım toplayan öğrenci Cihan aydemir ile röporaj

Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Afyonkarahisar'da Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere toplanan yardımların bulunduğu 4. yardım tırı dualarla uğurlandı

Afyonkarahisar'da Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu tarafından toplanan yardım malzemeleri, Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere gönderildi.

Aralarında İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı (İHH) Afyonkarahisar Şubesi, sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının bulunduğu STK Platformu, tarafından toplanan gıda, giyim eşyası ve battaniyelerin Bayırbucak Türkmenlerine gönderilmesi için tören düzenlendi.

İHH Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ertürk, Bayırbucak Türkmenleri için gönderilen dördüncü tır olduğunu söyledi.

Suriye'de 5 yıldır hayatta kalma mücadelesi veren milyonlarca ferdin, acil yardıma muhtaç olduğunu ve insanlık dramıyla karşı karşıya kaldığını belirten Ertürk, "Bayırbucak ve Suriyelilere gönderilen tırın içerisinde 13 ton un, 10 ton gıda, 1 ton patates, 4 bin 200 çift ayakkabı, 315 litre yağ, 673 battaniye, 23 elektrikli ısıtıcı, 2 soba, 25 koli salça, 625 çocuk bezi, kilim ve halıdan oluşan toplam 156 bin 575 liralık yardım tırı hareket ediyor" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından yardım tırı dualarla uğurlandı.

Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Erzincan'dan Bayırbucak Türkmenlerine 14 tır kuru gıda ve battaniye gönderildi

Erzincan'da İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının başlattığı, Erzincan Valiliği ve Belediyesinin destekleriyle yürütülen yardım kampanyası kapsamında toplanan 14 tır kuru gıda ve battaniye, Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi.

Erzincan İHH tarafından başlatılan, Erzincan Valiliği, Belediye Başkanlığı ile bazı sivil toplum kuruluşlarının desteği ile yürütülen, kuru gıda ve battaniyenin bulunduğu 2 tır önceden olmak üzere toplam 14 tırdan oluşan yardımlar eski otobüs terminalinden dualar eşliğinde gönderildi.

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, söz konusu yardımların kardeşliğin en güzel örneklerinden olduğunu belirterek, bu tür yardımların devam edeceğini söyledi. Kahraman, "Biz şu anda bu kadar tırlarla kardeşliğimizi Bayırbucak Türkmenleri ile paylaşıyoruz. Bu yardım ne ilk ne de son olacak. Bayırbucak Türkmenlerine yapılan zulümler, haksızlıklar, baskılar sürdüğü müddetçe biz de burada durmayacağız" dedi.

Kahraman, söz konusu yardımın çok kısa bir süre içinde toplandığını da belirterek, bu durumun Erzincan halkının yardımseverlik duygusunu ortaya koyduğunu ifade etti.

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ise Türk milletinin asırlardan beri mazlumun her zaman yanında olduğunu ifade etti. Bayırbucak Türkmenlerine uygulanan baskıların sona erdirilmesi için çağrıda bulunduklarını kaydeden Başsoy, " Birleşmiş Milletler'e çağrıda bulunuyoruz. Bu can Erzincanımızın. Bu konularda ne denli hassas olduğunun bir göstergesidir" dedi.

İHH Erzincan Dernek Başkanı Alaattin Önel de Türkiye'nin dünyadaki mağdur ve mazlum ülkelere yardım etme ve kucak açma konusunda hassas davranan ülkelerin başında geldiğini anlattı.

Varto'dan Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Muş'un Varto ilçesinde 2 lise öğrencisinin Bayırbucak Türkmenleri için başlattığı "Sen Üşürken Ben Uyuyamam" kampanyasıyla bir tır dolusu giyim malzemesi toplandı

Varto ilçesinde iki lise öğrencisinin Bayırbucak Türkmenleri için başlattığı yardım kampanyasına vatandaşlar da destek verdi.

Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknoloji öğrencisi Feryat Tan ve Cihat Aydemir, "Sen Üşürken Ben Uyuyamam" adıyla başlattığı kampanya kapsamında bir tır dolusu yardım malzemesi topladı.

Öğrencilerden Tan, yaptığı açıklamada, halkın yardımseverlik örneği sergilediğini ve kendilerine destek olduğunu söyledi.

Kampanyaya başlarken bu kadar yardım toplayacaklarını düşünmediklerini anlatan Tan, "Halkımız yardımseverlik örneği sergileyerek bizi çok mutlu etti. İnşallah yardımları ulaştıracağımız Bayırbucak Türkmenleri de çok sevinecek. Kaymakamımız da bize çok yardımcı oldu. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Aydemir de kampanya öncesinde "Bayırbucak Türkmenleri için neler yapılabilir?" diye düşünerek harekete geçtiklerini ifade etti.

Kampanya düzenleme kararından sonra kıyafet toplamayla başladıklarını anlatan Aydemir, "İlçe kaymakamlığından izin alıp, broşür bastırdık. Kapı kapı gezip herkesten yardım istedik. Aynı zamanda ilçe esnaflarını, köy muhtarlarını teker teker aradık. Sağ olsun Varto halkı bize çok yardım etti. Toplam 4 bin 600 parça eşya topladık" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bayırbucak Türkmenlerine Yardım - Afyonkarahisar/erzincan/ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement