Bayramiç'te Güvenli Traktör Kullanımı Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Bayramiç'te Güvenli Traktör Kullanımı Etkinliği

Bayramiç\'te Güvenli Traktör Kullanımı Etkinliği

Türkiye genelinde belli bölgelerde yapılmaya başlanan 5 bakanlığın, 6 devlet kurumunun ve bir özel kuruluşun katkıları ile 8’ncisi gerçekleştirilen ‘Güvenli traktör kullanımı kampanyası’ Bayramiç’te yapıldı.

07.05.2015 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye genelinde belli bölgelerde yapılmaya başlanan 5 bakanlığın, 6 devlet kurumunun ve bir özel kuruluşun katkıları ile 8'ncisi gerçekleştirilen 'Güvenli traktör kullanımı kampanyası' Bayramiç'te yapıldı.

Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe çok sayıda traktör kullanıcısı katıldı. İçişleri Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Jandarma, Karayolları Genel Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, trafik Genel Müdürlüğü, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü ve Yiğit Akü'nün katkıları ile gerçekleştirilen etkinlikte traktör sürücüleri hem eğlendi, hem öğrendi ve hem de çeşitli hediyeler kazandı. Bayramiç Ziraat Odası Başkanlığının girişimleri ile gerçekleştirilen organizasyonda Konuşma yapan Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan "Türkiye'de yaşanan trafik kazalarındaki ölüm oranı dünyada yaşanan savaşlardaki ölüm oranlarından daha fazla" dedi.

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı Harekat Eğitim Şube Müdürü Binbaşı Ali Kösem ise traktör sürücülerinin trafikte nelerden kaçınması ve neler yapması konusunda sürücüleri ve katılımcıları istatistiklerle bilgilendirdi. Kösem, kazaların mekanik arızalardan, ışıklandırmalara kadar birçok konuda yapılan ihmaller sonucu ölümlü trafik kazaları yaşandığını ifade ederek, "Traktörlerin taşıma kapasitesi üzerinde yük alınması. Traktörün yanlarına ve tekerlek üzerindeki bölümlere yolcu alınması, sürücünün hareket kabiliyetini engelliyor. Emniyet kemerlerinin takılmaması konusunda yaşanan kazalar sonucu ölümlü kazaların oranı yükseltiyor" dedi. Çanakkale Trafik Eğitim ve Araştırma Daire Başkanı Yardımcısı Kubilay Yıldırım ölümlü traktör kazalarında en yüksek oranın yüzde 39'la yoldan çıkarak devrilmelerden kaynaklandığını, diğer kazaların ise ışık ve ışıklandırma, hız ve ışıklandırma donanımı eksikliği sonucunda oluştuğunu ifade etti.

Etkinliğin son konuşmasını yapan Bayramiç Kaymakamı Kemal Kızılkaya yapılan etkinliğin önemine değinerek "Türkiye'de 910 ilçenin, 81 vilayet olmasına rağmen bu etkinliklerden biride Bayramiç'te yapılıyor. Çünkü Bayramiç Türkiye'nin ve Çanakkale'nin yoğun olarak tarım yapılan bölgelerinden birisi. Bizi sevdikleri, bizlerin hayatına önem verdikleri için buradalar. Bu nedenle sizlerden şunu istiyorum. Mayıs ayının sonuna kadar tüm traktörlerimizin bakımlarını yaptıralım. Reflektörleri olmayan, tepe lambaları olmayan traktör kalmasın. Bunu şunun için söylüyorum. Tarım sezonu başlıyor. Traktörler trafikte daha çok yer alacak" dedi. İlçede yakın tarihte yaşanan traktör kazasında hayatını kaybeden Metin Şevik'e de Allahtan rahmet dileyen Kızılkaya "Bir daha böyle açılı kazalar yaşamayalım" dedi. Kızılkaya geceleri çıktığı köy ziyaretleri dönüşü yaşadığı bazı ilginç olayları da katılımcılara anlatarak el feneri ile önünü görmeye çalışan sürücüleri, hatta lüks ışığı ile traktör kullananları gördüğünü de ifade etti. Yapılan konuşmaların ardından çeşitli çekilişlerin yapıldığı etkinlik son buldu. Etkinliği İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Yüzbaşı Nazmi Çaytaş, İlçe Emniyet Müdürü Ersin Kural, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmnet Mutlu, Köy muhtarları, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, kooperatif ve oda başkanları ile çok sayıda vatandaş izledi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bayramiç'te Güvenli Traktör Kullanımı Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement