BBP Aksaray Mitingi - Son Dakika
Yerel

BBP Aksaray Mitingi

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, iktidara geldiklerinde idamı yeniden getireceklerini söyledi.

04.06.2011 16:52

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, iktidara geldiklerinde idamı yeniden getireceklerini söyledi.

Topçu, partisince Aksaray'da Hükümet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

"Bizden kaçmanıza gerek yok" diyerek konuşmasına başlayan Topçu, "Biz, sizi devlete 170 milyar borçlandırmadık. Biz, sizin başınıza 26 yıldır bitmeyen bölücü terörü musallat etmedik. Biz, sizin başınıza bu ahlaki terörü mal etmedik. Biz, hiç yetki vermediğiniz için yönetimlerde olmadık, yönetimlerde olmadığımız için de sizi işsizliğe mahkum eden özelleştirmeleri yapmadık. Bizim ellerimiz tertemiz. Onun için yüz yüze konuşalım" dedi.

12 Eylül'den bugüne kadar şu anda Mecliste olan üç partinin memleketin yönetiminde bulunduğunu ifade eden Topçu, şöyle devam etti:

"Onlara şehitlerimiz adına, 'sizin üçünüze de biz yönetim verdik, muhalefet verdik. Siz bu Kandil'i neden söndürmediniz, bu İmralı'yı neden susturmadınız' diye sorun. Ondan sonra, 'siz, bu Avrupa Birliği uyum yasalarını imzaladınız. Tarım ve hayvancılığımızı öldürdünüz. Onun dışında bir şey daha yaptınız; Türk Ceza Kanunu'nu öylesine yumuşattınız ki, polisimizin, hukukumuzun adeta elini kolunu bağladınız. Bu memleketin sokaklarında çocuklarımıza tecavüz edilip, öldürülüyor. Genç kızlarımız testerelerle doğranıyor' diye de sorun. Onlara,

'kime sordunuz da eşkıyaya, iblislere, hortumculara, soygunculara karşı bu memleketten idamı kaldırıp, bunların cenneti haline getirdiniz' diye sorun. Onlar, size 'bu çağda idam olur mu' diyecekler. Siz de onlara şunu söyleyin; bu çağda idam olmaz, çok çağdışı da 21 yaşındaki Mehmet'in bayrağa sarılıp elimize verilmesi doğru mudur? Başbakan'ın mitinginde başına aldığı darbeyle şu anda ölümle pençeleşen, 40 günlük çocuğu olan polis memurumuzun hakkını kim soracak?"

BBP'nin, Alperenlerin Meclise girdiği zaman ilk yapacağı işlerden birisinin idamı geri getirmek olduğunu söyleyen Topçu, "Bölücü terör için, ahlaki terör için, ekonomik terör için idamı getireceğim. Millete, mağdur olanlara, şehit ailelerine, çocukları öldürülenlere, ekonomik terörden mağdur olan işsizlere,

'idam geri gelsin mi, gelmesin mi' diye soracağım. Bunların inadına bunu yapacağım. Ne Amerika'dan, ne Avrupa Birliği'nden ne de İsrail'den korkmadan, Allah'tan korkup, milletten korkarak yapacağım" diye konuştu.

- AKSARAY

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel BBP Aksaray Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement