BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması - Son Dakika
Yerel

BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması

"Darbelerin her türlüsüne karşı olan siyasi partilerin başında geliyoruz" dedi.

27.05.2012 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici,

"Darbelerin her türlüsüne karşı olan siyasi partilerin başında geliyoruz" dedi.

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinin Karakaya köyünde Kırım Tatarları'nın geleneksel Tepreş Şenlikleri'ne katılan Destici, Kırım Tatarları'nın hayatını devam ettirme adına büyük bedeller ödediğini söyledi.

Destici, bu tür etkinliklerin birlik ve beraberliği pekiştirdiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bu birlik ve beraberliğimiz inşallah kıyamete kadar devam edecek. Bugün de ülkemizde büyük Türk milletinin farklı kolları bir arada yaşıyor. Bu birlik ve beraberliğin bozulması için içeride ve dışarıda büyük fitnelerin olduğunu, maşaların kullanıldığını biliyoruz. Bu tür faaliyetlerle inşallah birlik ve beraberliğimiz devam edecektir. Kırım'a çok sık gidip gelen birisiyim. Kırım'a daha çok sahip çıkmamız lazım. İnşallah bu topraklardaki sevgi ve maneviyat ortadan kalkmayacak ve çok zengin şekilde yaşamaya devam edecek."

Bir gazetecinin 27 Mayıs darbesinin yıl dönümünü hatırlatması üzerine Destici, şunları kaydetti:

"Darbelerin her türlüsüne karşı olan siyasi partilerin başında geliyoruz. 27 Mayıs şehitlerini bir kez daha rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum. Bu millete hizmet etmekten başka hiçbir günahı olmayan bu insanları milletin gözü önünde asan zihniyeti kınıyorum, lanetliyorum. Bazı çevreler uzun yıllar 1960 ihtilalini demokrasiye geçiş gibi gösterdi ancak takip ettiğimiz anlayış o gün ne söylüyorsa bugün de aynı şeyleri söylüyoruz. Bizim için 1960 ve 1980 ihtilalinin hiçbir farkı yoktur. Mutlaka o sürecin de sorgulanması gerekir. O sürecin de mutlaka açıklığa kavuşturulması gerekir."

Destici, Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kazayla ilgili son gelişmelere de değinerek, "Bu konuda daha önce çok net ifadeler kullandım. Yine söylüyorum. Hukuku takip edeceğiz ama hiç kimsenin bu dosyayı kapatmasına müsaade etmeyeceğiz. Bedeli neyse onu da ödemeye hazırız" dedi.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilmesinin önemine değinerek, 2013'ün bu bakımdan Tatarlar için de önemli olduğunu söyledi.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can da Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Projesi'nin sahiplenilmesi gerektiğini belirterek, "İnşallah 2013'te misafirlerimiz çiğ börekle lezzete, düzenlenecek etkinliklerle sanata doyacak" dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt ise Kırım'la ilişkilerin geliştiğini ifade etti.

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Tepreş Şenlikleri'nin hayırlı geçmesini diledi.

Şenlik alanında yöresel yemek yarışmaları ve halk oyunu gösterileri yapıldı, Tatar kültürüne özgü yemekler ikram edildi.

Şenliğe, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül, Sivrihisar Kaymakamı Hüseyin Çakırtaş ve vatandaşlar da katıldı.

- ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement