BBP Genel Başkanı Destici : Türkçe'den Taviz Verirseniz Egemenliğinizden Taviz Verirsiniz - Son Dakika
Güncel

BBP Genel Başkanı Destici : Türkçe'den Taviz Verirseniz Egemenliğinizden Taviz Verirsiniz

BBP Genel Başkanı Destici : Türkçe\'den Taviz Verirseniz Egemenliğinizden Taviz Verirsiniz

* BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Ülkemizde birkaç gün önce Şırnak Belediyesi cadde, sokak isimlerini Türkçe'den Kürtçe'ye değiştirilmesi kararını alıyor.

11.11.2014 14:38

* BBP Genel Başkanı Mustafa Destici,

"Ülkemizde birkaç gün önce Şırnak Belediyesi cadde, sokak isimlerini Türkçe'den Kürtçe'ye değiştirilmesi kararını alıyor. Maalesef Türk toplumundan ve devletinden buna ses çıkmıyor"

"Eğer siz Türkçe'den taviz verirseniz, aslında egemenliğinizden taviz verirsiniz"

Haber: Enver ALAS - Kamera: Özgür ARSLAN - İSTANBUL/ DHA

İstanbul Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenen Milli Türkoloji Kongesi, İstanbul Üiversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde başladı. İstanbul Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mahmut Ak'ın evsahipliğinde gerçekleşen kongrenin açılışına BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, akademisyenler ve öğrenciler ile davetliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrede bir konuşma yapan Mustafa Destici, Türk dili ve kültürü ile ilgili yapılan çalışmaların ümit edilen noktada olmadığını söyledi. Kongrede bulunmaktan dolayı büyük bir onur duyduğunu belirten Destici, dilde ve fikirde birliğin tesis edilmesiyle Türk Birliğinin kurulacağını ifade etti.

"EGEMENLİĞİNİZDEN TAVİZ VERİRSİNİZ"

Türkçe'nin egemenliğin sembolü olduğunu kaydeden Destici, son dönemde Türkçe'de meydana gelen bazı olumsuzlukları anlattı. Destici, "Avrupa başta olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerine gidiyoruz ve buralarda hiçbir egemen devlet kendi ülke sınırları içinde yabancı bir dile ve yabancı yer isimlerine müsaade etmiyor. Sadece Almanya, İngiltere gibi ulus devletlerden bahsetmiyorum, Makedonya, Kosava gibi bir çok farklı milletlin oluşturduğu devletlerde bile yer isimlerinin orada hakim olan dil ile yazılıp tabelaların öyle asıldığını görüyoruz. Ancak ne hazindir ki ülkemizde birkaç gün önce Şırnak Belediyesi cadde, sokak isimlerini Türkçe'den Kürtçe'ye değiştirilmesi kararını alıyor. Malesef Türk toplumundan ve devletinden buna ses çıkmıyor. Al yıldızlı bayrağımız nasıl egemenliğimizin sembolüyse dilimiz de, onun ötesinde egemenliğimizin ta kendisidir. Eğer siz Türkçe'den taviz verirseniz, aslında egemenliğinizden taviz verirsiniz. Kongrede milletimiz adına, bu tür güncel konulara temas edilerek bir yol göstericilik yapılmasını bekliyorum" dedi.

"SURİYE VE IRAK'TA TÜRK KÜLTÜRÜNE SAHİP ÇIKILAMADI"

Konuşmasında Suriye'de ve Irak'ta başta kültür, dil, tarih ve mimari olmak üzere Türk kültürüne sahip çıkılamadığını ileri süren Destici, şu ifadeleri kullandı:

"Bir terör örgütünün Ayn El-Arap'a sahip çıktığı kadar koskoca Türk devleti ve onun da üstünde büyük Türk milleti Kerkük'e Tel Abyad'a sahip çıkamamıştır. Bütün dünyayı gözönüne getirdiğimizde Doğu Türkistan'daki Uygur kardeşlerimizin de nasıl bir zulüm altında olduğunu görmemiz gerekiyor. Dünyanın neresinde daha önceden bir Türk devleti kurulmuşsa ya da bugün dünyanın neresinde bir Türk varlığı varsa bizim hep birlikte o varlığa ve o varlığın meydana getirdiği eserlere sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum."

Mustafa Destici, kongreyi çok önemsediğini belirterek, yapılacak başarılı çalışmalar ile kongrenin hayırlara vesile olacağına olan inancını dile getirdi. Protokol konuşmalarının ardından kongreye katılan akademisyenlere ve Genel Başkan Mustafa Destici'ye günün anısına birer tablo hediye edildi. Milli Türkoloji Kongresi'nin 3 gün boyunca çeşitli panel, konferans ve oturumlarla devam edeceğin öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BBP Genel Başkanı Destici : Türkçe'den Taviz Verirseniz Egemenliğinizden Taviz Verirsiniz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement