BBP Mkyk Üyesi Döngel Açıklaması - Son Dakika
Yerel

BBP Mkyk Üyesi Döngel Açıklaması

Büyük Birlik Partisi (BBP) MKYK Üyesi Hüseyin Döngel, faili meçhul cinayetlere ilişkin olarak, "Yapılan inceleme ve araştırmalarda bu suikastların ve katliamların sadece içerideki müsebbipleri ve şer odakları üzerinde yoğunlaşmak bu derin yapıyı"...

06.12.2012 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi (BBP) MKYK Üyesi Hüseyin Döngel, faili meçhul cinayetlere ilişkin olarak, "Yapılan inceleme ve araştırmalarda bu suikastların ve katliamların sadece içerideki müsebbipleri ve şer odakları üzerinde yoğunlaşmak bu derin yapıyı çökertmez" dedi.

Döngel, yaptığı açıklamada, Devlet Denetleme Kurulu'nun (DDK) Muhsin Yazıcıoğlu, Uğur Mumcu, Eşref Bitlis gibi bireysel cinayetler ile Madımak, Başbağlar gibi toplu katliamların dış bağlantılarının da araştırılması gerektiğini kaydetti.

Cinayetleri organize eden derin yapıların dış bağlantılarından hiç söz edilmediğini savunan Döngel, şöyle devam etti:

"Yapılan inceleme ve araştırmalarda bu suikastların ve katliamların sadece içerideki müsebbipleri ve şer odakları üzerinde yoğunlaşmak bu derin yapıyı çökertmez. Bu olayları çözecek, teşhir edecek güçlü ve kararlı bir siyasi irade ile gerçek bir hukuk sistemidir. Türkiye-de bu boşluğu gören derin yapılar, rahatça kaos ortamı oluşturabiliyorlar.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül-ün derin yapıların tezgahladığı olaylardan Madımak olayının araştırılıp incelenmesi için DDK'yi görevlendirmesi yerinde ve doğru bir karardır. DDK Sivas olaylarının gerek oluş şekli, amacı, sonuçları ve tesirleri itibariyle gerekse dönem içerisinde yaşanan diğer bazı olaylarla bir bütünlük içerisinde araştırıp incelemelidir. Madımak Oteli olayından üç gün sonra gerçekleşen Başbağlar katliamı ile bu olay arasındaki bağlantı artık çözülmelidir."

Döngel, birçok delile, bilgi ve bulguya rağmen tıkanan Muhsin Yazıcıoğlu davasının hala çözülemediğini ifade ederek, "Yine Eşref Bitlis Paşa, Uğur Mumcu, Hablemitoğlu, Cem Ersever, Başbağlar katliamı dosyası gibi birçok dosya vardır. Biz bu dava dosyalarının da DDK tarafından araştırılmasını istiyoruz"

Muhabir: Orhan Canbulatel

Yayıncı: İsmail İçer - KAYSERİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel BBP Mkyk Üyesi Döngel Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement