BDP Diyarbakır Milletvekili Tan Açıklaması - Son Dakika
Politika

BDP Diyarbakır Milletvekili Tan Açıklaması

BDP Diyarbakır Milletvekili Tan Açıklaması

"Başbakan bugünden tezi yok, bir siyasal irade ortaya koymalıdır. 'Ben Meclis'i açık tutacağım, yeni bir anayasayı milletin önüne getireceğim' sözünü vermelidir"

24.06.2013 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Başbakan Erdoğan'ın bugünden tezi yok, bir siyasal irade ortaya koyması gerektiğini belirterek, "Ben Meclis'i açık tutacağım, yeni bir anayasayı milletin önüne getireceğim' sözünü vermelidir" dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Tan, Gezi Parkı odaklı gelişmeler ile AK Parti ve MHP'nin hafta sonu düzenlediği mitinglere değindi.

Son bir ayda yaşanan olaylardan en fazla dersi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çıkarması gerektiğini ifade eden Tan, Başbakan Erdoğan'a, "Niye Türkiye bu noktaya geldi? Sen AB ile İngiltere ile Almanya ile Suriye ile Irak'la, İran'la; içeride sana destek veren libarelllerle, cemaatle, Müslüman demokratların önemli bir kesimiyle, Aleviler'le, Kürtler'le niye kanlı bıçaklı bir noktaya geldin? Sende hiç kabahat yok mu?" sorularını yöneltti.

Tan, bu türbülanstan kurtulabilmek için ileri doğru yürümek gerektiğini vurgulayarak, "Bu ileriye doğru yürümek de şu: Demokratikleşme, özgürlükleri genişletme ve yeni bir anayasa" dedi.

Gezi Parkı odaklı gelişmelerin iki ana eksende oluştuğuna dikkati çeken Tan, "Laikçi, Kemalist, ulus devletten yana belli çevreler ganimeti fırsat bilip tekrar İsmet Paşa dönemine nasıl dönebiliriz ve tekrar miadını doldurmuş Kemalizmi yeniden diriltebilirizin gayreti içindeler. Bu kitle ile bizim en ufak bir beraberliğimiz olamaz" dedi.

Meclis'in tatile girmemesi gerektiğini de savunan Tan, şöyle devam etti:

"Başbakan bugünden tezi yok, bir siyasal irade ortaya koymalıdır. 'Ben Meclis'i açık tutacağım, kademe kademe bu kanunları ve topyekün yeni bir anayasayı milletin önüne getireceğim' sözünü vermelidir. Bunu vermezse ne olur? Artık sizin için de bizim için de deniz bitti demektir. Ne demektir bu? Sizin hiçbir şey yapmak istemediğiniz tescil edilecektir, halkı kandırdığınız, oyaladığınız, istismar ettiğiniz anlaşılacaktır. Bunun karşılığında muhalefet ne yapacaktır? Yenilikçi, özgürlükçü, demokratik Türkiye'den yana olan muhalefet de yapması gerekeni yapacaktır. Nedir bunlar? Konuşmadır, mitingdir, yürüyüştür, grevdir, boykottur, oturma eylemidir, kanun teklifidir, Meclis'i çalışmaya zorlamaktır; bütün bu demokratik, legal, meşru, dünyanın kabul ettiği yolları uygulamaktır. Eğer bunu da bir tehdit olarak algılıyorsanız, valla paşa gönlünüz bilir."

Başbakan Erdoğan'ın  "Üç hilali de açarız derseniz o da Osmanlı'nındır, onunla da gurur duyarız" sözlerinin hatırlatılması üzerine Tan, "Başbakan hala yerel, milliyetçi, geçmişte kalmış unsurlardan kendince destek arıyor" iddiasında bulundu. -

Kaynak: AA

Son Dakika Politika BDP Diyarbakır Milletvekili Tan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement