BDP'liler Kendilerini İhbar Etmek İstedi - Son Dakika
Güncel

BDP'liler Kendilerini İhbar Etmek İstedi

BDP\'liler Kendilerini İhbar Etmek İstedi

Diyarbakır'da bir grup BDP'li, Büyükşehir Belediyesi önünde toplanarak savcılığa kendilerini ihbar etmek istedi.

10.01.2012 12:51  Güncelleme: 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da bir grup BDP'li, Büyükşehir Belediyesi Önünde toplanarak Cumhuriyet Savcılığı'na kendini ihbar etmek istedi. Polis, toplu halde savcılığa gitmelerine izin vermediği BDP'liler, postaneye giderek savcılığa gönderdiği dilekçelerle kendini ihbar etti.

Bugün sabah saatlerinde merkez ve ilçelerden gelen yaklaşık 300 BDP'li, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. KCK davasını protesto amacıyla Cumhuriyet Savcılığı'na verecekleri dilekçelerle kendini ihbar etmek isteyen partililer adına konuşan BDP İl Başkan Yardımcısı Ahmet Gezer, yaptığı kısa konuşmada AK Parti ve Başbakan'ı eleştirdi.

Üç yıla yakın süre içerisinde yaklaşık 5 bin seçilmiş parti yöneticilerininin gözaltına alındığını hatırlatan Gezer, "Özel yetkili iddia makamlarınca tutuklu partililerimiz ve demokratik insanlarımız için sırf cezalandırılmasına zemin sunmak noktasında KCK iddianemesi ile yargılıyorlar. Hiçbir suçlarının olmadığına inandığımız arkadaşlarımızın yaptıkları tüm çalışmalarda beraber olduk. Onların alınmasından dolayı yarıda kalan çalışmaları bizler de yürütüyoruz. Bu anlamda onlara isnat edilen suçlama niteliğindeki iddiaları bize de yapılmış kabul ediyoruz. Onun için buradayız ve kendimizi ihbar ediyoruz" dedi.

Daha sonra toplu olarak savcılığa gitmek isteyen BDP'lilere polis izin vermedi. BDP, polis ve savcılık arasında süren görüşme devam ederken, partililer bir süre bekledikten sonra 500 metre mesafedeki Yenişehir Postanesi'ne yürüyerek, kendilerini ihbar ettikleri dilekçeleri toplu olarak posta yoluyla savcılığa gönderdi.

Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BDP'liler Kendilerini İhbar Etmek İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement