BDP'lilerden Kck Operasyonlarına Tepki - Son Dakika
Politika

BDP'lilerden Kck Operasyonlarına Tepki

BDP\'lilerden Kck Operasyonlarına Tepki

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, KCK operasyonlarını eleştirerek, "Gözaltılarla, operasyonlarla Türkiye barış ortamına giremez."

27.11.2012 19:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, KCK operasyonlarını eleştirerek, "Gözaltılarla, operasyonlarla Türkiye barış ortamına giremez. Gözaltına alınan arkadaşlarımızın serbest bırakılmasının talep ediyoruz" dedi.

Iğdır'da düzenlenen KCK operasyonunda İl Genel Meclisi Başkanı Cengiz Savaş ve Belediye Başkan Yardımcısı Elif Dağgül, Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Adıyaman, Ayşegül Yaşa, Güzel Önder ile ile birlikte 10 partilinin gözaltına alınmasına tepki amacıyla, aralarında BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Iğdır Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malk ve çevre ilçelerden gelen BDP'li belediye başkanlarının da bulunduğu bir grup, İl Emniyet Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yaptı.

Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, "Bu operasyonlar 2009 yılı itibari ile partimiz ve belediye çalışanlarımıza karşı yapılan operasyonlardır. Tüm bunlar partimizi ve seçilmişlerimizi kriminalize etmek, gücümüzü kırmak, irademizi kırmak amacı ile yapılıyor. Ama AKP de çok iyi biliyor ki bunlar beyhude operasyonlardır ve bunlardan hiçbir sonuç alınmayacaktır" ifadelerini kullandı.

68 gün süren cezaevlerindeki açlık grevlerinin İmralı'dan yapılan bir açıklama ile sonlandığını söyleyen Buldan, "Bu çağrı ile birlikte bir fırsatın ortaya çıktığını, bunun hükümet tarafından değerlendirilmesi gerektiğini ifade etmek istiyorum. Ama ne yazık ki özellikle Başbakan, yaptığı açıklamalarla KCK operasyonları ile askeri operasyonlar ile bu süreci baltalamıştır, barış sürecini sabote etmiştir" diye konuştu

İdam ve dokunulmazlık tartışmalarına değinen Buldan, "Başbakan; idam konusunu gündeme getirerek, dokunulmazlık konusunu gündeme getirerek Kürt halkını tehdit etmeye, Kürt halkı üzerinde etki yaratmaya çalışmaktadır. Ama Sayın Başbakan şunu çok iyi bilmelidir ki bu konular, Türkiye'nin gündeminde olmayan konulardır. Buradaki amaç, Türkiye'nin gündemini değiştirmektir. Özellikle Suriye ile ilgili çok önemli gelişmelerin geliştiği bu süreçte böylesi bir gündemi ortaya atarak kafa karıştırma ve gündemi değiştirme amacındadır. Gözaltılarla, operasyonlarla Türkiye barış ortamına giremez. Bu sürecin iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yalnız burada değil, Erzurum, Van ve Mersin'de yapılan operasyonda gözaltına alınan arkadaşlarımızın serbest bırakılmasının talep ediyoruz" dedi. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika BDP'lilerden Kck Operasyonlarına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement