Belçika Yargısından Ayrımcılık Cezası - Son Dakika
Güncel

Belçika Yargısından Ayrımcılık Cezası

Belçika Yargıtayı dünyanın önde gelen insan kaynakları şirketi Adecco'yu, istihdamda ayrımcılık yaptığı gerekçesiyle 50 bin avro para cezasına çarptırdı.

24.02.2015 19:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belçika Yargıtayı dünyanın önde gelen insan kaynakları şirketi Adecco'yu, istihdamda ayrımcılık yaptığı gerekçesiyle 50 bin avro para cezasına çarptırdı.

Belçika'da birçok büyük firmanın Adecco'dan göçmen kökenli olmayan eleman talep ettiğini gösteren bazı belgeler 2009 yılında basına sızmış, olayın ardından bazı sendikalar ve ırkçılıkla mücadele örgütleri şirket aleyhine dava açmıştı.

Yerel mahkemenin Adecco'ya verdiği 1 avroluk sembolik para cezası kararını yeterli bulmayan Yargıtay, şirketin Sosyalist Sendika FGTB ve SOS Racisme derneğine 25'er bin avro para cezası ödemesine hükmetti.

Kararı memnuniyetle karşılayan sendika avukatı Jan Buelens, basına yaptığı açıklamada, "İlk kez bir çok uluslu şirket, yapısal ırkçılıktan mahkum oldu ve sembolik bir ceza almadı. Yargıtay kararında cezanın gerçekten caydırıcı olması gerektiği vurgulandı" dedi.

Adecco'nun basına sızan iç yazışmalarında, aralarında BMW, Benetton, C&A, Godiva, Peugeot ve Swatch gibi küresel şirketlerin de bulunduğu müşterilerin eleman aradıkları pozisyonlar için talep ettikleri şartlar arasında "BBB", "BBB, Türk veya Yugoslav olabilir", "BBB ve diğer milletler ama Arap olmasın" gibi ifadeler bulunması dikkat çekmişti.

Fransızca Blanc, Blue, Belge'in  (Beyaz, Mavi, Belçikalı) kısaltması olan BBB, Belçika'ya özgü bir sığır türünün adı olmakla birlikte yabancı kökenli olmayan Belçikalıları ifade etmek için de kullanılıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Belçika Yargısından Ayrımcılık Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement