Benelüks Ülkelerine Aynı Zaman Dilimi - Son Dakika
Güncel

Benelüks Ülkelerine Aynı Zaman Dilimi

Benelüks ülkeleri olarak bilinen Belçika, Hollanda ve Lüksemburg’un başbakanları bir araya gelerek, aynı zaman diliminde kalma konusunda karara vardı.

20.09.2018 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Benelüks ülkeleri olarak bilinen Belçika, Hollanda ve Lüksemburg'un başbakanları bir araya gelerek, aynı zaman diliminde kalma konusunda karara vardı.

Geçtiğimiz Ağustos ayında Avrupa Komisyonu tarafından yaz-kış saati uygulamasının sona erdirilmesi yönünde karar alınması üzerine saat uygulaması konusunda serbest kalan üye ülkeler yeni arayış içerisine girdi. Benelüks ülkeleri olarak bilinen Belçika, Hollanda ve Lüksemburg'un başbakanları bir araya gelerek, aynı zaman diliminde kalma konusunda hem fikir oldu.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte ve Lüksemburg Başbakanı Xavier Bettel ile görüşen Belçika Başbakanı Charles Michel, Benelüks ülkeleri olarak aynı zaman diliminde kalmayı uygun gördüklerini duyurdu. Konuyla ilgili Avusturya'nın Salzburg kentinde bir danışma forumu organize edeceklerini bildiren Belçika Başbakanı Charles Michel, "Bir konsültasyon yapmaya karar verdik. Üç ülkede de bir danışma forumu olmalı" dedi.

"Önceliğimiz ortak bir karara varmak ve ayrıca Fransa, Almanya ve İtalya gibi bazı yakın ülkeleri de buna dahil etmek" diyen Başbakan Michel, benimsenen uygulamayı öncelikle Belçika halkına sunmayı önemsediğini belirterek, bu konuda sağduyuya ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Öte yandan son zorunlu uygulama 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak ve kış dönemine kalıcı olarak dönmek isteyen üye devletler, 27 Ekim 2019 Pazar günü son bir mevsimsel zaman değişikliği yapma olanağına sahip olacaklar. - BRÜKSEL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Benelüks Ülkelerine Aynı Zaman Dilimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement