Bergama'da, Fıstık Çamlarında Verim Düşüklüğü Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Bergama'da, Fıstık Çamlarında Verim Düşüklüğü Toplantısı

Bergama Kozak Yaylası'ndaki fıstık çamlarında verim düşüklüğü ve ağaçlardaki kurumayla ilgili toplantı düzenlendi.

03.05.2012 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bergama Kozak Yaylası'ndaki fıstık çamlarında verim düşüklüğü ve ağaçlardaki kurumayla ilgili toplantı düzenlendi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi'nden Prof. Dr. Mahmut Eroğlu, Bergama Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıda, fıstık çamlarındaki verim düşüklüğünün, su sıkıntısı nedeniyle olabileceğini belirtti.

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi'nden Prof. Dr. Doğanay Tolunay ise bölgedeki sorunun, Soma'daki termik santral ve Aliağa'daki rafinerilerden kaynaklanıp kaynaklanmadığı konusundaki araştırmalarının sürdüğünü ifade ederek,

" Antalya'ya Mısır'dan getirilen hurma ağaçlarındaki zararlılar nedeniyle bölgede birçok ağaç kurumuştu. Burada da böyle bir zararlı olabilir. Fıstık çamlarında budama önemli. Ağaç, hava alacak şekilde budanmalı" diye konuştu.

Doç. Dr. Tuğba Lehtilarvi de fıstık çamların köklerinde bulunan zararlı mantarların, ağaçlara zarar vermemesi için sökülerek imha edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Kaymakam Ahmet Ertan Yücel, İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Melih Kahraman ve yöre halkı katıldığı toplantı sonucu hazırlanacak raporun, TBMM Çevre Komisyonu üyelerine gönderileceği bildirildi.

- İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bergama'da, Fıstık Çamlarında Verim Düşüklüğü Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement