Beşir Derneğinden Bin Öğrenciye Kırtasiye Yardımı - Son Dakika
Güncel

Beşir Derneğinden Bin Öğrenciye Kırtasiye Yardımı

Beşir Derneğinden Bin Öğrenciye Kırtasiye Yardımı

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde, Beşir Derneği tarafından ihtiyaç sahibi bin öğrenciye kırtasiye yardımı yapıldı.

29.09.2017 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, Beşir Derneği tarafından ihtiyaç sahibi bin öğrenciye kırtasiye yardımı yapıldı.

Göçeri İlkokulunda düzenlenen yardım dağıtım törenine Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Selçuk Çalıkuşu, İlçe Emniyet Müdür Durmuş Ali Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, okul idaresi ve öğrenciler katıldı.

Kahta ilçesine bağlı 40 köyde okuyan yardıma muhtaç öğrencilere çanta ve kırtasiye malzemesi dağıtıldığını belirten Beşir Derneği Kahta Temsilcisi Mehmet Can, yapılan yardımların toplam bin öğrenciyi kapsadığını söyledi.

Temsilci Mehmet Can, "Kamu yararına çalışan Beşir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 2004 yılında İstanbul Pendik'te Kardelen Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği olarak kurulmuştur. 2011 yılında 'Beşir' olarak isim değiştiren dernek, uluslararası bir yardım kuruluşu çerçevesinde yeniden yapılandırılmıştır. 2013 yılında Bakanlar Kurulu kararına istinaden kamu yararına faaliyet gösteren uluslararası bir sivil toplum kuruluşu konumuna getirilmiştir. Beşir; müjdeyi getiren, müjdeleyici demektir. 'Gönüller yapmaya geldik' sloganıyla yola çıkan Beşir Derneği, yurtiçi ve yurtdışında eğitim, sağlık, giyim, eşya, yakacak, doğal afet yardımları, Sosyal ve Kültürel yardımların yapıldığı; yurtiçinde 250 temsilcilik ve faaliyet gösterdiği 55 ülkede derneğimiz insanlığa hizmet götürmektedir. Kahta Beşir Derneği Temsilciliği olarak diğer alanlarda olduğu gibi eğitim yardımlarında da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlçemizin 40 köy okulunda toplam bin öğrenciye kırtasiye yardımında bulunan derneğimiz sizlerin de destekleriyle bilgili, saygılı ve faydalı nesiller oluşturmanın gayreti içerisindeyiz. Eğitim her bireyin hakkıdır. Bugün, çocuklarımıza bu yardımları yaparken geleceğimizin bilim adamları olabilecek kadar zeki olan çocuklarımıza sahip çıkmanın, onlara destek olmanın sevincini yaşamaktayız. Nerede mahzun ve mahcup bir gönül varsa orada ve onlarla olmak amacımızdır. Beşir Derneği hem ülkemizde hem de dünyanın birçok yerinde gönüller yapmaya devam edecektir. Tüm çocuklarımıza yeni eğitim döneminde başarılar diliyorum" dedi.

Öğrencilere yapılan yardımlardan dolayı Beşir Derneğine teşekkür eden İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, "Böylesine güzel bir hayra vesile oldukları için Beşir Derneği'ne teşekkür ediyorum. Çocuklarımız, bizim geleceğimiz ve yarınlarımızdır. Onları ne kadar desteklesek ve yardımcı olursak o kadar azdır. İmkanlar ölçüsünde yardımlar yapılmaya çalışıyorlar. Beşir Derneği de yapılan bu yardımlarda katkıda bulunarak çocuklarımıza daha iyi bir gelecek hazırlamak adına eksik kalan ihtiyaçlarını tamamladı. Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Sivil toplum kuruluşlarının önemine dikkat çeken Kaymakam Ahmet Gazi Kaya, "Sivil toplum örgütlerin çok önemli görevleri var. Kuruluş amaçları içerisinde faaliyette bulunan kendilerine ait tüzel kişiliği olan bir sivil toplum örgütü dernekler. Ancak dernekler bu görevleri yerine getirirken sadece kuruluş amacı içinde değil onun dışında sosyal birtakım sorumluluk gerektiren projelerde de ortak olmaları ve katkıda bulunup içinde olmaları lazım bu tip işlerin. En son Samsat depreminde oradaki vatandaşlara yardım etmek için gittiğimizde oraya gelen sosyal amaçlı derneklerden bir tanesi Beşir Derneği'ydi. Her sene ilçemizde yapılan çalışmalarla, yaptıkları kermeslerle üniversite öğrencilerimize yardım ediyorlar. Bugün yaklaşık bin tane öğrencimize kırtasiye yardımı yapmak için bizi davet ettiler. Beşir Derneği'ne yaptıkları bu yardımlardan dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Beşir Derneğinden Bin Öğrenciye Kırtasiye Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement