Beyşehir'de "Sağlıklı Süt İçin, Süt İçirin" Projesi - Son Dakika
Yerel

Beyşehir'de "Sağlıklı Süt İçin, Süt İçirin" Projesi

Beyşehir\'de "Sağlıklı Süt İçin, Süt İçirin" Projesi

Beyşehir ilçesinde "Sağlıklı süt için, süt içirin" projesi kapsamında kadın çiftçilere eğitim verildi.

30.06.2014 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyşehir ilçesinde "Sağlıklı süt için, süt içirin" projesi kapsamında kadın çiftçilere eğitim verildi.

Beyşehir Kaymakamlığı, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Mevlana Kalkınma Ajansı'na (MEVKA) 2014 yılı birinci etabında "kaliteli süt üretimi ve toplu tüketim yapılan yerlerde gıda hijyeni" konularında iki ayrı proje başvurusunda bulunuldu. Beyşehir Süt Üreticileri Birliği adına sunulan "Sağlıklı süt için, süt içirin" adlı kaliteli süt üretimi konulu proje kabul gördü.

Projenin kabulünün ardından Beyşehir Süt Üreticileri Birliği ve Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koordinatörlüğünde Beyşehir Ziraat Odası Toplantı Salonu ile ilçeye bağlı Yenidoğan, Gökçimen, Bayındır ve Bayavşar mahallelerinde yaşayan kadın çiftçiler başta olmak üzere süt üreticilerine eğitim verildi.

Kaliteli süt üretimi ve sağım hijyeni konularında Ziraat Mühendisi Esen Egemen tarafından verilen eğitim çalışmalarına Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, Beyşehir Süt Üreticileri Birliği Başkanı Murat Erdir ve süt üreticileri katıldı.

Bayındır Mahallesi'ndeki eğitim toplantısında konuşan Kaymakam Başıbüyük, sağlıklı süt üretiminin önemine dikkat çekti.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka ise yapılan bu eğitimlerin önemine vurgu yaptı. Üreticilerin daha fazla bilinçlendirilmesi için bu eğitimlere devam edileceğini belirten Karşıyaka, hayvanlardan insanlara geçen zoonoz hastalıklar açısından sağım hijyeninin önemli olduğunu ifade etti.

Beyşehir Süt Üreticileri Birliği Başkanı Erdir de Birlik olarak bu tür çalışmalara her zaman katkı ve destek sunacaklarını kaydetti. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Beyşehir'de 'Sağlıklı Süt İçin, Süt İçirin' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement