Beyşehir Gölü'nde Kayıp Balıkçının Cesedi Bulundu - Son Dakika
Güncel

Beyşehir Gölü'nde Kayıp Balıkçının Cesedi Bulundu

Beyşehir Gölü\'nde Kayıp Balıkçının Cesedi Bulundu

Beyşehir Gölü'nde kayıp olarak aranan balıkçının cansız bedeni, 20 saat sonra bulundu.

03.09.2012 20:10

Beyşehir Gölü'nde kayıp olarak aranan balıkçının cansız bedeni, 20 saat sonra bulundu.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde balıkçılıkla geçimini sağlayan 60 yaşındaki Mustafa Şimşek, bir yakınının düğün merasimine katıldıktan sonra Beyşehir Gölü'ne dün akşam saatlerinde ağ sermek için Karadiken köyü açıklarında suya açıldı. Bir süre sonra kıyıya dönmekte olan bir balıkçı, göl üzerinde motoru çalışan ama içerisi boş bir tekne ile karşılaşınca şüphelenerek durumu Jandarma ekiplerine bildirdi. Olay yerine Beyşehir Jandarma Asayiş Botu sevk edilirken, motoru çalışır vaziyetteki balıkçı teknesinin ilçe merkezinde oturan 60 yaşındaki Mustafa Şimşek'e ait olduğu belirlendi. Jandarma botu kıyıdan gelen diğer balıkçı tekneleriyle birlikte gölde yüzey araması yaparken, suda kaybolan Şimşek'in izine rastlayamadı. Beyşehir Gölü'ne Beyşehir Belediyesi dalgıç ekipleri sevk edilirken, havanın kararması üzerine çalışmanın bugün sabah saatlerinde başlanmasına karar verildi. Sabah erken saatlerde başlatılan arama çalışmalarına Beyşehir Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı ve İlçe, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra, Beyşehir Belediyesi dalgıç ekipleri ve sonradan bölgeye gelen Konya, Afyon, Aksaray Sivil Savunma Müdürlüğü'ne bağlı balık adamlar da destek verdi. Dalgıç ekiplerinin birlikte koordineli olarak yürüttüğü su altı arama kurtarma çalışmaları, özellikle teknenin bulunduğu duba ile yerleri belirlenen noktalarda yoğunlaştırıldı. Karadiken köyü sahilinde yaklaşık 4 kilometre açıkta sonar cihazları ile kayıp balıkçının yeri tesbit edilmeye çalışılırken, diğer yandan balık adamlar da şüphelenilen noktalardaki derinliklerde su altı arama çalışması yaptı. Ancak, su altında görüşün sıfır olması ve balçık nedeniyle çalışmalar güçlükle yürütülürken, uzun süre netice vermedi.

Öte yandan, kayıp balıkçının yakınları ve meslektaşları da kıyıda saatlerce beklerken, bölgeye gelen Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük de çalışma yürüten görevlilerden arama faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Çalışmalar Beyşehir Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Özdemir'in nezaretinde yürütülürken, dalgıçlar kayıp balıkçıyı aramaların yoğunlaştırıldığı bölgede kaybolmasının yaklaşık 20 saat sonrasında buldu. Önce zodyak bot üzerine çıkarılan kayıp balıkçının cansız bedeni, daha sonra Beyşehir ilçe merkezindeki kıyıya ulaştırılmak üzere Jandarma Asayiş Botu'na alındı. Balıkçının üzerinde boy çizmesinin olduğu gözlenirken, suya düşmesi sonucu bundan dolayı tekneye tekrar çıkamamış olduğu ihtimali üzerinde duruluyor. Şimşek'in cansız bedeni otopsi yapılması için Beyşehir Devlet Hastanesi morguna götürülmek üzere kıyıda bekleyen ambulansa alındı.

26 HAZİRAN'DA TEKNESİNDE HABERE KONU OLMUŞTU

Beyşehir Gölü'nde boğularak hayatını kaybeden, balıkçı Mustafa Şimşek, ek gelir için bir süre önce eşiyle birlikte gölde balıkçılık faaliyetleri ile ilgili basına haber konusu olmuştu. 26 Haziran 2012 tarihinde eşi Şerife Şimşek ile teknelerinde habere konu olan 60 yaşındaki Mustafa Şimşek, eşiyle birlikte evlendiklerinden itibaren birlikte balıkçılık yaptıklarını anlatmıştı. Şimşek, teknede yapılan röportajda, "Eşimle birlikte balığa günlük gider geliriz. 1996 yılından beri bu kayık bende. İmalatını da kendim yaptım. İyi kötü ekmek teknemiz oldu. Haftanın 7 günü eşimle birlikte avlanmaya çıkıyoruz ama bize yetmiyor. Hafta 9 gün olsa, 9 gün de çıkarız balığa. Çünkü paraya çok ihtiyacımız var. Ben emekliyim. 1998 yılının ilk aylarından beri. 860 lira emekli maaşı alıyorum ama ev kirası, elektrik, su parası, telefon derken yetmiyor" şeklinde konuşmuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Beyşehir Gölü'nde Kayıp Balıkçının Cesedi Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement