Beyşehirli Gaziler Törenlerde Üniforma Giyecek - Son Dakika
Yerel

Beyşehirli Gaziler Törenlerde Üniforma Giyecek

Beyşehirli Gaziler Törenlerde Üniforma Giyecek

Konya'nın Beyşehir ilçesinde yaşayan gaziler, artık katıldıkları resmi tören ve protokollerde kalpak ve üniforma giyecek.

07.01.2014 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Beyşehir ilçesinde yaşayan gaziler, artık katıldıkları resmi tören ve protokollerde kalpak ve üniforma giyecek.

Beyşehir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Beyşehirli gaziler için özel üniforma yaptırdı. Yaptırılan üniformalar düzenlenen törende gazilere dağıtıldı. Beyşehir'de bir süre önce açılan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Beyşehir İlçe Temsilciliği'nde düzenlenen üniforma dağıtım törenine İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, İlçe Belediye Başkanı İzzet Taşcı, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Macit, Askerlik Şubesi Başkanı Üsteğmen Alper Arıkan, Derneğin Beyşehir İlçe Temsilcisi Mehmet Gümüşkan, daire amirleri, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Törende bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, "Bir milletin millet olarak kaynaşıp güçlülüğünü ortaya koyabilmesi için geçmişini iyi bilmesi ve geçmişteki fedakarlıklar yapanlara sahip çıkması gerekir" dedi. Bu bağlamda gaziler ve şehit yakınlarının kendileri için çok büyük önem arz ettiğini belirten Başıbüyük, "Dolayısıyla bize geçmişte bu vatanın, vatan yapılması, gelecek kuşaklara birlik ve beraberlik içerisinde bu milletin taşınması için, bu milletin oluşumunda büyük fedakarlıklarda bulunan, en büyük yakınlarını bu millet ve vatan için şehit veren, kendi vücutlarından bir parçayı bu millet ve vatan için feda eden insanlara sahip çıkmamız gerekiyor. Bunun da burada en güzel örneğini görmekteyiz" şeklinde konuştu.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Beyşehir İlçe Temsilciliği'nde bir araya gelmelerinin nedeninin gazilere üniforma dağıtımının yanı sıra, oluşturulan güzel mekanın tanıtımı ve oluşturulan birlik, beraberlik ve kaynaşmanın kamuoyuna gösterilmesini de amaçladığını vurgulayan Başıbüyük, şöyle devam etti: "Gazilerimizin tören ve protokollerde üniforma giyerek bulunmasını arzu ediyoruz. Bunun bir düzene sokulmasını istedik. Beyşehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırladığımız üniformaların bir kısmını burada onlara vereceğiz. Tabi gazilerimize üniformalarını yaptırırken şehit yakınlarımızı da elbette unutmayacağız. Onlara da her zaman için ihtiyaç olduğunda, gereksinme duyulduğunda vakfımız ve belediyemizce gerekli desteği her zaman için vereceğiz. Bunun bilinmesini istiyorum. Bu lokalin hayırlı uğurlu olmasını, inşallah güzel hizmetlerde bulunmasını, birlik ve beraberlik kaynaşmamızın harcının burada daha da sağlam hale getirilmesini temenni ediyorum."

Protokol konuşmalarının ardından gazilere kalpakları Kaymakam Başıbüyük ve katılımcılar tarafından giydirildi, üniformaları dağıtıldı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beyşehirli Gaziler Törenlerde Üniforma Giyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement