Bilderberg Toplantılarına Hiçbir AK Partili Çağrılmadı - Son Dakika
Güncel

Bilderberg Toplantılarına Hiçbir AK Partili Çağrılmadı

Bilderberg Toplantılarına Hiçbir AK Partili Çağrılmadı

Bu yıl yapılan Bilderberg toplantılarına, AK Parti'den hiç kimsenin davet edilmemesi dikkat çekti.

12.06.2014 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yılda bir kez siyaset, iş ve basın dünyası ile üniversite ve uluslararası kuruluşlardan etkili kişileri bir araya getiren Bilderberg Toplantılarının 62'ncisi, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da bu ayın başında yapıldı.

İki gün süren toplantının gündeminde, Ukrayna, Avrupa'nın geleceği, Ortadoğu'nin yeni yapısı, Çin'in politik ve ekonomik görünümü, ekonomik iyileşmenin sürdürülebilir olup olmadığı gibi konular bulunuyordu.

Bilderberg'in internet sitesinde, Kuzey Amerika ve Avrupa'dan 20 ülke ile Çin, çeşitli AB kurumları, Uluslararası Para Fonu (IMF), Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW), NATO gibi uluslararası kuruluşlardan toplam 135 kişinin toplantıya katıldığı belirtildi.

Katılımcı listesinde NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nün (OPCW) Genel Direktörü Ahmet Üzümcü ve Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde'ın varlığı dikkati çekti.

TÜRKİYE'DEN DAVET EDİLEN İSİMLER

Toplantıya Türkiye'den ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, iş adamı Mustafa Koç, gazeteci Cengiz Çandar, sosyolog Nilüfer Göle ile Suna ve İnan Kıraç Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Taftalı katılıyor.

BU SENE AK PARTİ'DEN KİMSE DAVET EDİLMEDİ

Bu seneki Bilderberg toplantılarına hiçbir AK Partili üyenin veya AK Parti'ye yakın ismin davet edilmemesi ise dikkatleri çekti. Geçtiğimiz sene İngiltere'nin Hertfordshire şehrinde Haziran ayında yapılan Bilderberg toplantılarına Başbakan Yardımcısı Ali Babacan katılmıştı. Geçtiğimiz sene CHP'den Şavak Pavey katılırken, bu senei CHP'den Umut Oran katıldı. Fakat AK Parti'den hiç kimsenin davet edilmediği görüldü.

İLK OLARAK 1954'TE TOPLANMIŞTI

İlki 1954 yılında Hollanda'nın Oosterbeek kentinde yapılan toplantı, Batı Avrupa ve Kuzey Amerika arasında diyalog ve işbirliğini teşvik etme amacıyla başlatıldı. Her yıl 120-150 arasında sanayici, finans uzmanı, akademisyen, gazeteci ve politikacının davet edildiği toplantının katılımcıların üçte ikisi Avrupa, kalanı Kuzey Amerika'dan.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Bilderberg Toplantılarına Hiçbir AK Partili Çağrılmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • cinobili: SIRTLARINI SIVAZLAYABİLECEKLERİ ADAMLARI ÇAĞIRMIŞLAR..NE VAR BUNDA? 21 18 Yanıtla
  • MEMUR: İÇİMİZDEKİ HAİNLERİ ÇAĞIRMIŞLAR NE OLMUŞ YANİ ? 18 15 Yanıtla
    BEN: GEÇEN YILA KADAR HAİN BABACANMIY DI? 0 0
  • 1453 kartallar1: EKONOMISI ÇÖKEN YAŞLANAN AVRUPA BETER OL... 15 13 Yanıtla
  • GÖKHAN: AKPlileri neden davet etsinlerki işte faiz lobisi işte miilleti sömürenler işte paralleller işte chp bunlar Türkiyede değilde başka ülkede toplantı yapıyorlar konuştukları senaryolar gezi gibi hainlikler sızmasın diye 13 10 Yanıtla
  • KULVAR: BUNLARIN KULVARINDA CHP-MHP'DİR. 11 5 Yanıtla
  • SAKARYALI: DAVET EDİLENLERE BİR BAKİN 10 3 Yanıtla
    SAKARYALI: BÖYLE YERE DAVET EDİLMEYEN DAHA KARLI BAKMAMA GEREK YOK 0 0

Advertisement