BİLGESAM, "Terörle Mücadele Stratejisi" Raporu Hazırladı - Son Dakika
Güncel

BİLGESAM, "Terörle Mücadele Stratejisi" Raporu Hazırladı

Bilge Adamlar Stratejik Araştırmalar Merkezi (BİLGESAM) Emekli Oramiral Salim Dervişoğlu başkanlığında bir heyet ile "Terörle Mücalede Stratejisi" raporu hazırladı.

19.07.2011 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilge Adamlar Stratejik Araştırmalar Merkezi (BİLGESAM) Emekli Oramiral Salim Dervişoğlu başkanlığında bir heyet ile "Terörle Mücalede Stratejisi" raporu hazırladı. Teröre ilişkin çeşitli açılardan bakış ve yaklaşımları değerlendiren rapor önümüzdeki günlerde yayınlanacak.

Hazırlanan raporla ilgili olarak oluşturulan Bilge Adamlar Kurulu'nda Emekli Oramiral Salim Dervişoğlu başkanlığında Emekli Büyükelçi Bakan İlter Türkmen, Profesör Doktor Sami Selçuk, Emekli Bakan Vali Kutlu Aktaş, Emekli Orgeneral Oktar Ataman, Emekli Orgeneral Necdet Timur, Emekli Koramiral Sabahattin Ergin, Emekli Büyükelçi Özdem Sanberk, Emekli Büyükelçi-eski MİT Müsteşarı Sönmez Köksal, Emekli Büyükelçi Güner Öztek, Profesör Doktor Ali Karaosmanoğlu, Profesör Doktor İlter Turan, Profesör Doktor Ersin Onulduran, Profesör Doktor Nur Vergin, Profesör Doktor Orhan Güvenen ve Profesör Doktor Çelik Kurtoğlu görev yaptı.

Daha önce de Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki 17 il ile İstanbul ve Mersin'de göç ile oluşan mahallelerde, 8 bin 607 kişi ile yaptığı anket çalışmasını "Güneydoğu Sorununun Sosyolojik Analizi" başlığı ile yayınlayan, BİLGESAM ayrıca bu niteliksel çalışmanın bölge bazındaki genel bulgularını esas alan ve anket çalışmalarından elde edilen verileri kullanarak oluşturulan "Kürtler ve Zazalar Ne Düşünüyor? Ortak Değer ve Sembollere Bakış" raporunu hazırlamıştı.

Merkez tarafından ayrıca Emekli Büyükelçi Özdem Sanberk'in hazırladığı "Kürt Sorununun Çözümü İçin Demokratikleşme, Siyasi ve Sosyal Dayanışma Açılımı" ve "Demokratikleşme ve Toplumsal Dayanışma Açılımı" ile "Demokratik Açılım ve Toplumsal Algılar" başlıklarıyla hazırlanan raporlarda yayınlanmıştı.

BİLGESAM Başkanı Doçent Doktor Atilla Sandıklı tarafından basına tanıtılacak Terörle Mücadele Stratejisi raporunda Bilge Adamlar Kurulu'nun "Demokratikleşme boyutu kapsamında özgürlükler temelinde demokratik değerlerin geliştirilmesi vurgulanmakta, Sosyo-kültürel ve sosyo-ekonomik boyutunda eğitim, ekonomi, tarım, hayvancılık, ticaret, sanayi, turizm ve sağlık stratejileri ve projelerine odaklanılmakta, güvenlik boyutunda koruculuk sisteminin ıslahı, güvenlik güçlerinin modernizasyonu, mücadelede kırsal ve kentsel bütünlüğü sağlayacak eşgüdümün tesisi gibi adımlar teklif edilmekte, uluslararası boyutunda ise örgüte olan dış desteğin en aza indirilmesine ve terörle mücadeleye sağlanan desteğin arttırılmasına yönelik somut öneriler"in ortaya konulduğu bildirildi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel BİLGESAM, 'Terörle Mücadele Stratejisi' Raporu Hazırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement