Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü - Son Dakika
Güncel

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, anayasa değişikliği teklifine ilişkin, "Millet iradesi gerçek anlamıyla hayata geçmiş olacak.

05.02.2017 01:23

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, anayasa değişikliği teklifine ilişkin, "Millet iradesi gerçek anlamıyla hayata geçmiş olacak. Koalisyon dönemleri uzay boşluğundaki yerini almış olacak. Bugün güçlü bir lider, güçlü bir parti var ancak yarın böyle olmayabilir. O yüzden koalisyonların önünü şimdiden kapatmamız büyük anlam taşıyor." dedi.

AK Parti Sakarya İl Başkanlığınca Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen İl Danışma Meclisinde konuşan Özlü, AK Parti'nin bir aile olduğunu söyledi.

En yukarıdan en aşağıya kadar, makamı, görevi, unvanı ne olursa olsun, bu ailenin her bir ferdinin aziz ve kıymetli olduğunu dile getiren Özlü, "Bunun için AK Parti, kuruluşundan itibaren bir istişare hareketi olmuştur. Tabanın hassasiyet ve hissiyatını en iyi anlayan parti AK Parti'dir. Bu sebeple bu tür buluşmalar bizim partimizde her zaman çok önemlidir, değerlidir. Ama bugün bir araya gelmemiz, bugün il danışma toplantımızı yapıyor olmamız ayrı bir önem ve değer taşıyor." diye konuştu.

Özlü, referanduma doğru geri sayıma başladıklarını dile getirerek, "Önümüzdeki iki ayda, boşa geçirecek, boşa harcayacak bir tek saniyemiz bile bulunmuyor. Bu iki ayda neler yapacağız? Yapacaklarımızı nasıl yapacağız? Bugün teşkilatlarımız olarak, bunları şimdiden oturmalı, konuşmalı ve planlamalıyız. Her zamankinden daha büyük bir aşkla, şevkle, coşku ve heyecanla, önümüzdeki iki aya yüklenmeliyiz." şeklinde konuştu.

AK Parti'nin 2002'de göreve gelmesiyle Türkiye'nin artık geri dönülmez bir yola girdiğini vurgulayan Özlü, şu ifadeleri kullandı:

"O yolun sonunda, güçlü ve büyük Türkiye var. Türkiye'yi o yoldan döndürmek için, daha ilk günden itibaren birileri düğmeye bastı. Darbe planlarını, kapatma davasını, 367 gibi garabetleri hep birlikte yaşadık. Ancak son dört beş yılda, Türkiye'yi durdurmak için artık çok yoğun bir saldırı silsilesini başlattılar. Gezi olaylarını denediler olmadı. 17-25 Aralık yargı darbesini denediler olmadı. 15 Temmuz'u denediler olmadı. FETÖ'yle PKK, DHKP-C, DAEŞ gibi terör örgütlerini de sahaya yoğun bir şekilde sürdüler, yine başaramadılar. En son ekonomik yollarla, döviz operasyonlarıyla dengemizi bozmak istediler, ama yine hüsrana uğradılar. Çünkü onlar, bütün hesaplarını doğru yapsalar da bu milleti doğru hesap edemiyorlar."

"Yürütmedeki iki başlılık sona erecek"

Bakan Özlü, referandum gecesi sandıklar açılınca, Türkiye üzerinde oynanan tüm oyunları bozacaklarını, Türkiye'nin bağımsız bir ülke olduğunu, millet tarafından idare edileceğini, bu topraklarda sadece milletin söz sahibi olduğunu sağır sultana bile duyuracaklarını kaydetti.

Referandumla Türkiye'nin artık çok daha güçlü bir yönetim sistemine kavuşacağını kaydeden Özlü, "Millet iradesi gerçek anlamıyla hayata geçmiş olacak. Koalisyon dönemleri uzay boşluğundaki yerini almış olacak. Bugün güçlü bir lider, güçlü bir parti var ancak yarın böyle olmayabilir. O yüzden koalisyonların önünü şimdiden kapatmamız büyük anlam taşıyor." dedi.

Bakan Özlü, referandumla yürütmedeki iki başlılığın sona ereceğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızla Sayın Başbakanımız arasında mükemmel bir uyum var. Ancak bundan on, yirmi, otuz yıl sonrasını da düşünmek zorundayız. Yarın bir başka cumhurbaşkanı ile bir başka başbakan göreve geldiğinde, aynı uyumu yakalayamayabiliriz. Biz geçmişte bunun sıkıntısını çok yaşadık. Bir cumhurbaşkanı, bir toplantıda başbakana anayasa kitapçığı fırlattı diye ülke tarihinin en ağır krizini yaşadık. Allah bu ülkeyi korusun. Allah, bir daha o günleri yaşatmasın. O günlere bir daha geri dönmemek için referandum son derece önemli."

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement