"Bilişim 2012" İçin Geri Sayım Başladı - Son Dakika
Güncel

"Bilişim 2012" İçin Geri Sayım Başladı

Nihat Ergün'ün katılımıyla gerçekleştirilecek Bilişim 2012 organizasyonu, oldukça zengin bir programa da ev sahipliği yapıyor.

20.11.2012 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Bilişim Derneği (TBD), bu yıl da Türkiye'nin bilişim gündemini belirleyecek olan 29'uncu Ulusal Bilişim Kurultayı'nı Türkiye'nin 2023 hedeflerine paralel olarak belirlediği "Atılım İçin Bilişim" ana teması ile 21 – 23 Kasım tarihleri arasında, Ankara'da gerçekleştiriyor. T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın ve T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün katılımıyla gerçekleştirilecek Bilişim 2012 organizasyonu, oldukça zengin bir programa da ev sahipliği yapıyor.

Bilişim 2012, 29'uncu Ulusal Bilişim Kurultayı, Ankara JW Marriott Hotel'de 21 Kasım 2012'de, saat 13:30'da Türkiye Bilişim Derneği Başkanı Turhan Menteş'in açılış konuşması ile başlayacak. Dijital Türkiye Platformu Başkanı Faruk Eczacıbaşı'nın konuşması ile devam edecek olan organizasyon, Zorlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu'nun konuşmasıyla sürecek. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Tayfun Acarer ve T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın konuşması ile açılış töreni tamamlanacak. Açılış törenine bürokratlar, sivil toplum kuruluşları başkanları, akademisyenler, kamu ve özel sektörün yönetici ve çalışanları, sanayici ve iş adamları, girişimciler, öğrenciler ve teknolojiyi yoğun kullananlar katılacak. Aynı gün, TBD Bilişim Hizmet Ödülleri töreni, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün katılımı ile gerçekleşecek.

Sektörün tüm aktörlerinin yer alıp katkı ve sahiplenmesiyle markalaşan, sektörün zirve ve şenliği haline gelen etkinlik bu yıl, "Atılım için bilişim" ana temasıyla düzenleniyor. Ulaştırma Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) desteğiyle organize edilen "Bilişim 2012" etkinliği, bu yıl da Dijital Türkiye Platformu'nun işbirliği ve ortak sinerjisiyle yapılacak. Etkinlik Yürütme Kurulu Başkanlığı'nı R. Erdem ERKUL'un yaptığı ve 3 gün boyunca sürecek etkinlik kapsamındaki tüm programlara katılım, ücretsiz olacak. "TBD-TÜBİSAD Yaşamboyu Hizmet" ve "Bilişim Hizmet Ödülleri"nin verileceği etkinlik kapsamında, TBD-Halıcı Beste Yarışması, Bilişim 2012 Oyun Maratonu, "Çizgi Film Yapıyoruz -Animasyon Çalıştayı, TBD 2. Genç Bilişimciler Kurultayı ve En İyi Yerli Oyun Yarışması Ödül Töreni düzenlenecek.

Brookings Enstitüsü Teknoloji Direktörü, Amerikalı yazar ve siyaset bilimci Darrell West; Populer Science'ın "Tüm Dünyada 2012 Yılının En Parlak 10 Bilim Adamı" olarak gösterdiği Prof. Dr. Aydoğan Özcan ile Bilgi Üniversitesi MBA ve e-MBA programlarında ders veren Levent Erden, "Bilişim 2012" etkinliğinin çağrılı konuşmacıları arasında yer alıyor. Gazeteci Cüneyt Özdemir ise "Dijitalleşen Dünyanın Habercisi" olarak yeni trendleri aktarırken, Türkiye'nin ilk iPad yayını Dipnot'un hikâyesini paylaşacak.

Etkinliğin ana temasını oluşturan "Atılım için bilişim" konusunda üç oturum yapılacak. 22 Kasım 2012'de Atılım için Bilişim oturumlarının ilkinde, "Türkiye E-Dönüşüm ve Bilişim Stratejisini Nasıl Yönetmeli?" sorusuna yanıt aranacak. Oturuma; Başbakanlık, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme; Ekonomi; Kalkınma; Milli Eğitim Bakanlık Müsteşar Yardımcıları, TBD, TÜBİSAD ve MÜSİAD başkanları katılacak.

Neden Atılım için Bilişim?

Bilgi ve iletişim teknolojileri sektörünün (BİTS) hızlı büyümenin motoru olması durumunda, 2023 yılında sektörün ekonomi içindeki payı yüzde 6,5 olacak. Türkiye'nin 2,5 trilyon dolarlık bir büyüklüğü ve kişi başına 30 bin dolarlık geliri olacak. İmkânsız değilse de zor olan bu atılım senaryosunun gerçekleşmesi, Türkiye'nin büyüme vizyonunda ve sanayi, bilim ve teknoloji politikalarında değişikliği zorunlu kılıyor.

Sonuç alıcı bir süreç için, BİTS politikaları büyüme vizyonunun içine yerleştirilmeli, diğer sektör ve alanlardaki politikalarla uyum içinde olmalı. Kamu politikalarının belirlenmesinde BİTS ile atılım stratejisi önceliği korunmalı. Türkiye'nin geleceğini yakından ilgilendiren bu oturumda, atılım stratejisinin nasıl yönetilmesi gerektiği konunun değişik sahipleri tarafından değerlendirilecek.

Aynı gün öğleden sonra yapılacak ikinci "Atılım için Bilişim" oturumu ise "Rekabet-Girişimcilik-İnovasyon Odaklı Bir Sektör Nasıl Yaratılır?" "Teşvikler ve Girişim Sermayesi Sektörün Atılım Dopingi mi?" başlığını taşıyor. Dünya pazarlarında talebi giderek artan, yenilikçi ve yüksek katma değerli bir sektör olarak BİTS'te küresel rekabetçiliğin gelişmesi için, sektörün yenilikçilik ve Ar-Ge kapasitesinin yükselmesi gerekiyor. Ar-Ge ve yenilikçilik genelde desteklenirken, bu amaçla BİTS kullanımı da teşvik edilmeli.

"Atılım için Bilişim" oturumlarının üçüncüsü, 23 Kasım'da gerçekleştirilecek. "Atılım için Kamunun Önemi. Kamu Sektörünün BİTS Kullanıcısı Olarak Model Olması" başlıklı bu oturumda, kamu sektörünün e-devlet uygulamaları ve bilgi - iletişim teknolojileri kullanıcısı olarak model olması, bilgi ve iletişim teknolojileri kullanımını ekonomik ve sosyal faydaya dönüştürmede etkisi konuşulacak.

"İnternetin Geleceği" oturumunda, TBD Onursal Başkanı Prof. Dr. Aydın Köksal, İnternet Kurulu Başkanı Serhat Özeren, İnternet Teknolojileri Derneği Başkanı Mustafa Akgül, Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Avukat M. Gökhan Ahi ile Avrupa Parlamentosu Üyesi Marietje Schaake, görüş ve değerlendirmelerini katılımcılarla paylaşacak. "Gelecekte Teknoloji - İnovasyon ve Sağlayacağı Katma Değer" oturumunu, Gartner Türkiye Yönetici Ortağı Halil Aksu yönetecek. Ak Parti Milletvekili Dr. Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu da bu oturumun konuşmacıları arasında yer alıyor.

"Yeni Nesil Siyaset" panelinde, AK Parti Ar-Ge'den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, CHP Bilgi ve İletişim Teknolojileri Genel Başkanı Emrehan Halıcı ile MHP Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, "Yeni nesil siyasetçi, bilişimi kullanarak başarıyı nasıl yakalar, hedeflerini nasıl tutturur? Siyasette başarıyı getiren yeni nesil teknolojiler nelerdir?" vb. sorularının yanıtlarını irdeleyecekler.

"Sosyal Medya Ninnileri" panelinde ise CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, Gazeteci-Yazar Başar Başaran, Gazeteci Banu Güven ve Yazar - Akademisyen Dağhan Irak, sosyal medyanın insanların tektipleştirilerek dedikodu eden robotlar haline dönüştürüldüğü ve uyutulduğuna ilişkin eleştiriler üzerinden sosyal medyayı tartışacak. "Adam Olacak Çocuk: Bilgisayarla Tanışma" oturumunda ise çocukların penceresinden bilişim incelenecek.

Bu yıl 14'üncüsü düzenlenen TBD Bilimkurgu Öykü Yarışması'nda 1400 karakteri geçmeyen çok kısa öyküler değerlendirildi. Bu bağlamda etkinlikte, "çok kısa öykünün günümüz edebiyatındaki yeri ve 'çok kısa yazılan' sosyal medyada edebiyatın mümkün olup olmadığı" bir panelde tartışılacak.

"Çocukların Renkli Dünyası – Türkiye'de Animasyon"; "Türkiye'de IPTV'nin Gelişimi"; "Bilişim Suçları (N)e-delil?"; "Yeni Yasa Ne Getiriyor? SOPA mı?" başlıklı panellerin yapılacağı etkinlik kapsamında, Bilişim Hizmet Ödülleri verilirken TBD-Halıcı Beste Yarışması, Bilişim 2012 Oyun Maratonu, Animasyon Çalıştayı, TBD 2. Genç Bilişimciler Kurultayı ve En İyi Yerli Oyun Yarışması düzenlenecek.

"Bilişim 2012" etkinliğinde Kamu ve Bilişim; İnternet, Sayısal Uçurum ve Güvenlik; Sosyal Medya, Arama Motorları; Eğitim ve Bilişim; Hukuk ve Bilişim; Enerji ve Bilişim; Sağlık ve Bilişim; Finans ve Bilişim; Yazılım; Havacılık, Savunma ve Güvenlik ana başlıklarında çok sayıda bildiri sunulurken birçok şirket de sunumda bulunacak.

Etkinlik kapsamındaki tüm program, kurultay, kongre, seminerler, çalışma grupları, sunumlara www.tbd.org.tr adresi veya detaylı program için www.bilisim.org.tr adresinden daha fazla bilgi alınabilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Bilişim 2012' İçin Geri Sayım Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement