Bisikletiyle 'Kadına Şiddet'e Dur Diyor - Son Dakika
Eğitim

Bisikletiyle 'Kadına Şiddet'e Dur Diyor

Bisikletiyle \'Kadına Şiddet\'e Dur Diyor

Antalya'da bir kadın doktor, "25 gün 25 dakika pedalla 25 Kasım'a ulaşmak" sloganıyla farklı yerlerde bisiklet kullanarak "kadına şiddeti hayır" mesajı veriyor.

22.04.2013 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da Serbest Bölgede doktor olarak görev yapan Gonca Ayas, yaptığı açıklamada, küçük yaşta çeşitli yasaklarla karşı karşıya kaldığını, doğup büyüdüğü Güneydoğu'da kız çocuklarının binmesinin "ayıp" sayılmasından dolayı çocukluğunda bisiklet kullanmanın kendisine yasaklandığını söyledi.

"Ağabeylerim bisiklete binerken ben uzaktan bakınmakla yetindim" diyen Ayas, içinde ukde olarak kalan bisiklet kullanmayı 40 yaşında "düşe kalka" öğrendiğini, 9 yıldır bisiklete bindiğini belirtti.

Ayas, gazetelerde gördüğü öldürülen ya da şiddet gören kadın hikayelerinden etkilendiğini, bir kadın olarak bu olaylara dikkat çekmek amacıyla aktivite yapmaya karar verdiğini anlatarak, "Özgürlük simgesi olarak gördüğüm bisikleti 'kadına şiddete hayır' mesajı vermek için kullanmak istedim. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü için '25 gün 25 dakika pedalla 25 Kasım'a ulaşmak' sloganıyla bisiklete binme etkinliği başlattım" dedi.

İlk aktivitesini geçtiğimiz haftalarda Antalya Kent Meydanı'nda gerçekleştirdiğini bildiren Ayas, daha sonra sosyal medyada organize olarak Ankara'da kalabalık bir grupla pedal çevirdiğini ifade etti. Bisiklete binerken boynuna astığı "kadına şiddeti hayır" yazısı ile insanlara kadına şiddetin sona ermesi yönünde mesaj verdiğini dile getiren Ayas, insanların da kendisine destek verdiğini söyledi.

Ayas, farkındalık oluşturma konusunda yalnız çıktığı bu yolda 25 Kasım'a kadar çok sayıda insanın kendisine destek olacağına inandığına işaret ederek, "Son 10 gün içinde Manavgat'ta 2 kadının öldürüldü. Antalya'da da bir kadın eşi tarafından silahla yaralandı. Artık bu tür olayların önüne geçilmesi gerekir. Şiddete karşı çıkan her insan farklı eylemlerle farkındalık oluşturabilir" diye konuştu.

Geçen yıl eşi tarafından öldürülen Melek Karaaslan için bu hafta Ağrı'da bisiklete bineceğini söyleyen Ayas, etkinliklerini 25 Kasım'a kadar farklı illerde sürdüreceğini kaydetti.

Ayas, etkinliklerinde çektiği fotoğraflarla 25 Kasım'da fotoğraf sergisi açmayı planladığını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak: EgitimNerede.com

Son Dakika Eğitim Bisikletiyle 'Kadına Şiddet'e Dur Diyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement