Bitlis'ten Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Bitlis'ten Kısa Kısa

Bitlis Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, okullarda sivil savunma, deprem ve yangın eğitimi vermeye devam ediyor.

16.10.2017 11:33

Bitlis Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, okullarda sivil savunma, deprem ve yangın eğitimi vermeye devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu'nun talimatları doğrultusunda itfaiye ekiplerince, okul öncesi eğitim alan öğrenciler başta olmak üzere ortaokul ve liselerde, sivil savunma, deprem ve yangın eğitimi verildiği belirtildi.

Bu projeyle çocuk ve gençlerde yangın eğitim bilincinin artırılmasının hedeflendiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu kapsamda itfaiye ekiplerimiz, 75. Yıl Cumhuriyet Anaokulu'nda uygulamalı yangın eğitimi ve tatbikatı yaptı. Buradaki öğrencilere yangınla mücadelede nasıl davranmaları ve neler yapmaları gerektiği, nasıl korunacakları detaylı şekilde anlatıldı. Daha sonra okul bahçesinde benzin yardımıyla yakılan ateş önce itfaiye ekipleri, daha sonra öğrenciler tarafından söndürüldü. Bu sırada öğrencilere yangına müdahale ve yangın söndürme cihazları hakkında bilgi verildi."

Güroymak'ta elektrik kesintisi

Güroymak ilçesinde programlı elektrik kesintisi uygulanacağı bildirildi.

Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nden yapılan açıklamada, bakım, onarım ve yatırım tesislerinin devreye alınması çalışmaları sırasında ilçede belirlenen bölgelerde elektrik kesintisi uygulanacağı belirtildi.

Açıklamada, 19 Ekim'de 09.00-15.00 saatlerinde şebeke iyileştirme çalışmaları nedeniyle Güroymak'ın Tahtalı ve Yazıkonak köyleri ile Bitlis Katı Atık Tesisi, BOTAŞ, Turkcell, Türk Telekom Bellektepe istasyonuna 6 saat elektrik verilemeyeceği ifade edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bitlis'ten Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement