"Bizim İçin Ergenekon'un Başısın" - Son Dakika
Güncel

"Bizim İçin Ergenekon'un Başısın"

"Bizim İçin Ergenekon\'un Başısın"

Demirtaş, seçim bölgesi olan Hakkari'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı sert ifadelerle eleştirdi.

31.05.2011 11:33  Güncelleme: 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) eski Genel Başkanı ve Hakkari Bağımsız Milletvekili adayı Selahattin Demirtaş, seçim bölgesi olan Hakkari'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı sert ifadelerle eleştirdi. Demirtaş, "AKP'nin Ergenekonu gece baskınlarıyla ev baskınlarıyla alanlarda meydanlarda gençlere kadınlara çocuklara operasyonlar yapmıyorlar mı? Sen çevrendeki bir grup AKP' li için dünya nimeti olabilirsin. Ama bizim için Ergenekon'un başısın"dedi.

Hakkari Bağımsız Miletvekili adayı Demirtaş, BDP Hakkari il örgütü tarafından Merzan Mahallesi'ndeki toprak sahada düzenlenen seçim şenliğine katıldı. Şenlik öncesi bir konuşma yapan Demirtaş AK Parti ve Başbakan Erdoğan'a yüklendi. Partilerine yönelik eleştirileri sert bir dille eleştiren Demirtaş, öBizim üstümüze gelmediniz mi? Mecliste, meydanlarda alanlarda her taraftan katliam politikası, baskı politikası, tutuklama politikası hep birlikte yapmadınız mı? CHP, MHP buna destek vermedi mi? Derin devlet, kontrgerilla şiddeti, bu topraklarda yaşatan destek veren bu zihniyet değil midir? Bunlar değil midir. Hakkari'de AKP'nin derin devleti faaliyette değilmidir? AKP'nin ergenekonu gece baskınlarıyla ev baskınlarıyla alanlarda meydanlarda gençlere kadınlara çocuklara operasyonlar yapmıyorlar mı?"dedi. İsim vermeden eleştirilerini sürdüren Demirtaş şöyle konuştu:

"Sen çevrendeki bir grup AKP'li için dünya nimeti olabilirsin. Ama bizim için erkenekonun başısın. Bizim için derin devletin başısın. Önünde bir fırsat var. Aksi taktirde bu topraklardan göreceğin değer işte Hakkari meydanında gördüğün değer kadardir. 'BDP'dir nedir' diyor 'Onun bir başkanı mı var nedir?' diyor. Burada Hakkarililere'de dedi ki 'Ya tek dil tek milleti kabul edersiniz. ya da gidersiniz' dedin Hakkarililere söylemedi mi bunu? Biz iki dilli yaşam dedik bu başbakan bize hakaret etmedi mi? Allah seni bildiği gibi yapsın. Demirtaş'ın da katıldığı seçim senliğinde sanatçı İlkay Akkaya ise Türkçe ve Kürtçe şarkılar seslendirdi. Yerel sanatçıların da sahne aldığı konser, gece geç saatlere kadar sürdü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Bizim İçin Ergenekon'un Başısın' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement