Bodrum'da 'Acı Ot' Festivali - Son Dakika
Güncel

Bodrum'da 'Acı Ot' Festivali

Bodrum\'da \'Acı Ot\' Festivali

Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle Ortakent-Yahşi Yalısını Geliştirme ve Mavi Bayrak Derneği (OYDER) tarafından Ortakent köy içinde düzenlenen Bodrum Acı Ot Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

25.03.2018 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum Belediyesi'nin destekleriyle Ortakent-Yahşi Yalısını Geliştirme ve Mavi Bayrak Derneği (OYDER) tarafından Ortakent köy içinde düzenlenen Bodrum Acı Ot Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Bodrum Acı Ot Festivali'nin açılışına Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Orman ve Taner Uslu, OYDER Başkanı ve Bodrum Acı Ot Festivali Organizasyon Komitesi Başkanı Ahmet Aras, başta olmak üzere sivil toplum örgütü temsilcileri ve oda başkanları yoğun ilgi gösterdi.

Bodrum'un yerel lezzetleri ve yöre kültürünü yansıtan üreticilerin sunduğu ürünlerin sergilendiği Bodrum Acı Ot Festivalinin açılışında konuşan OYDER Başkanı ve Bodrum Acı Ot Festivali Organizasyon Komitesi Başkanı Ahmet Aras, "Bodrum her konuda çok zengin. Allah buraya çok büyük zenginlikler bahşetmiş. Denizimiz, havamız, doğamız, bitki örtümüz mükemmel. Türkiye'de 10 bin bitki türü varsa 5 bini Bodrum'da yetişiyor ve biz bunun birçoğunu yiyoruz. Biz bu festivali düzenlerken Bodrum ot kültürünü gelecek nesillere taşımak için yola çıktık. Amacımız; kaybolmaya yüz tutmuş değerlerimizi yaşatmak ve bunları koruyarak geleceğe aktarmak" diyerek festivale destek verenlere teşekkür etti.

Yöreyi ve kültürel değerleri tanıtmak ve yaşatmak açısından Bodrum'a çok yakışan bir festival olduğunu ifade eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Anadolu'nun birçok yöresinden gelerek kendilerini onurlandıran konuklara teşekkür ederek başladığı konuşmasında "Bodrum'u hepimiz televizyonlardan izliyoruz ve zannediyoruz ki Bodrum hep böyleydi. Hastanesi olan, okulları olan; yolları, plajları, otelleri olan bir yer yani güzel bir yaşam sürdüğüne inandılar hep Bodrum'da ama Bodrum'un bir de gerçekleri var: Bodrum her ne kadar çok büyükmüş gibi gözükse de, kendi içinde örf ve adetleriyle yaşayan bir yerdir. Ben bu örf ve adetlerin yaşandığı yılların ve Bodrum'un zor günlerinin son yaş grubundan bir nesilim. Onun için bugün burada yapılan bu ot festivali, aynı zamanda Bodrum'un bir geçmişidir. Gerçekten Bodrum'un bu zor günlerini yaşayan bizler, bugünün kıymetlerini çok daha iyi biliyoruz. Bizi bugünlere getiren değerli büyüklerimize ve Bodrum'un Bodrum olmasında büyük emeği geçen herkese bir defa daha huzurlarınızda teşekkür etmeyi bir borç bilirim." İfadelerine yer verdi.

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ise Bodrumun güzelliklerinden söz ederek bu yıl 2.'si düzenlenen festivalin bundan sonra da devam etmesini dileyerek festivalin düzenlenmesinde emeği olan herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri, festival stantlarını gezdi. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da stantlardaki ürünler hakkında üreticilerden bilgi alarak eşi Hülya Kocadon ile alışveriş yaptı.

Bodrum'un doğal otlarından Acı Ot, Baldıran, Deli Kenker, Turpotu, Tilkişen, Ada Marulu ve Deli Kenker Dolması, Külür, Çetimek Pidesi, Havanda İncir, Çetimek, Mart Mantarı Kavurması, Sakızdırık Köftesi, İlabada Dolması vb. yöresel ürünlerin yanı sıra Bodrum'a özel birçok gizli kalmış yöresel tat, festival boyunca ziyaretçiler ile buluşuyor. Sütten çökelek peynirine, zeytinyağından sabuna kadar özenle seçilmiş doğal ürünlere de festivalde yer veriliyor. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bodrum'da 'Acı Ot' Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement