Amerikalı gazeteci Hersh: Ladin Hakkındaki Her Şey Yalan - Son Dakika
Dünya

Amerikalı gazeteci Hersh: Ladin Hakkındaki Her Şey Yalan

Amerikalı gazeteci Seymour Hersh, ABD'nin Usame Bin Ladin'in öldürülmesi konusunda kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini öne sürdü

11.05.2015 14:28  Güncelleme: 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pulitzer ödüllü ünlü Amerikalı gazeteci Seymour Hersh, ABD'nin El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in öldürülmesi konusunda kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini iddia etti.

Seymour Hersh, yapılan açıklamaların aksine El Kaide liderinin 2011 yılında öldürüldüğü sırada firarda olmadığını, 2006 yılından beri Pakistan istihbarat servisinin esiri olarak bu ülkede bulunduğunu yazdı

25 MİLYON DOLAR KARŞILIĞINDA...

Amerikalı gazeteci iddialarını, adını açıklamadığı üst düzey bir Amerikan istihbarat yetkilisine dayandırdı. Hersh İngiltere'de yayımlanan London Review of Books dergisinin son sayısındaki yazısında, üst düzey bir Pakistan istihbarat yetkilisinin 25 milyon dolar karşılığında Bin Ladin'in yerini ABD'ye bildirdiğini öne sürdü.

"ABD YALAN SÖYLEDİ"

Amerikalı gazeteciye göre ABD'nin, "Mümkün olsaydı Bin Ladin'i canlı da ele geçirebilirdik, El Kaide lideri çatışmada öldü" iddiası da yalan.

Hersh'ün yazısında şu satırlar yer aldı:

"Bin Ladin'in bulunduğu yerde herhangi bir çatışma çıkmadı. Amerikalılar oraya vardığında, Pakistan istihbarat servisi çalışanları çoktan gitmişti."

"CESEDİ DENİZE ATILMADI"

Seymour Hersh, Beyaz Saray'ın "Bin Ladin'in cenazesi İslami kurallara göre defnedildi ve denize atıldı" iddiasının da doğru olmadığını iddia etti.

''DAĞA ATILDI''

Hersh, başından da vurulan El Kaide liderinin vücudundan bazı parçaların bir ceset torbasına konduğunu ve Afganistan'ın Celalabad kentine giden bir helikopterden Hindukuş Dağları'na atıldığını, en azından Bin Ladin'i öldüren komandoların iddiasının bu yönde olduğunu öne sürdü. El Kaide örgütü lideri Usame Bin Ladin, Amerikan özel güçlerinin 2 Mayıs 2011'de Pakistan'ın Abbottabad şehrinde düzenlediği bir operasyonda öldürülmüştü.

Hersh yazısında Bin Ladin'in öldürülmesinin Obama'nın ilk dönemindeki en büyük başarısı olduğunu ve bir dönem daha başkan seçilmesinde önemli rol oynadığını vurguladı. Amerikalı gazeteci, ABD yönetiminin konuyla ilgili olarak kendisine açıklama yapmayı reddettiğini de yazdı.

SEYMOUR HERSH KİMDİR?

8 Nisan 1937 doğumlu Seymour Hersh adını ilk kez 1969'da, Vietnam'da ABD'nin 500 köylüyü öldürdüğü Mai Lai katliamını haberleştirip Amerikan yönetiminin katliamı nasıl örtbas ettiğini ortaya koyarak duyurdu. Seymour Hersh bu araştırmasıyla, 1970'de Amerikan gazeteciliğinin en prestijli ödülü kabul edilen Pulitzer'e layık görüldü.

Hersh ABD'nin Irak'ı işgali sırasında Ebu Gureyb Hapishanesi'nde Amerikan askerlerinin Iraklı mahkûmlara yönelik sistematik işkencelerini en ufak ayrıntısına kadar haberleştirmişti. Haberlerinde özellikle Amerikan yönetimlerinin ve CIA'in gizli operasyonlarına odaklanan Hersh, Pulitzer Ödülü'nün yanı sıra yine gazetecilik açısından son derece prestijli George Polk ödülünü de beş kez kazanmayı başarmıştı. (Kaynak: BBC Türkçe)

Amerikalı gazeteci Hersh: Ladin Hakkındaki Her Şey Yalan
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya Amerikalı gazeteci Hersh: Ladin Hakkındaki Her Şey Yalan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (26)

  • TURAN: UYANIK OL TÜRKOGLU TÜRK, HAİNLER İÇİMİZDE.. HDP DENEN HAİN PARTİ PKK LİLARİN PARTİSİ..ASKERİMİZİ,POLİSİMİZİ ŞEHİT EDENLERE TERÖRİST DEMİYOR...CHP DENEN HAİN PARTİ ALEVİLERİN,ERMENİLERİN PARTİSİ..SAVCİMİZİ ŞEHİT EDEN ALEVİ ÖRGÜTLERE TERÖRİST DEMEDİ..BUNLAR ERMENİLERE SAYGİ DURUSUNA KALKİYORLAR..BUNLARA SAKİN OY VERMEYİN,SEHİTLERİN AĞINI ALMAYİN..CEVREMİZDEKİ İNSANLARİ BİLGİLENDİRELİM...SİZE YEMİN EDERİM BU YAZDIĞIM YÜZDE YÜZ DOGRUDUR..BİZDE YALAN OLMAZ...UYANİK OLALIM.... 28 31 Yanıtla
  • Tek ve yek: Gebermis gitmis daha neyi ispatliyorsunuz 4 27 Yanıtla
  • giresun: çogu müslüman para için herşeyini satar. müslümanlık böyle birşey olsa gerek. saddamıda para için sattılar. sisiyide para için sattılar. müslümanlar filistinliler için savaşan çakal karlosuda para için sattılar. satanların hepsi müslüman. 16 15 Yanıtla
  • mamoste: Vallahi ben bazı insanlaraın yazdklarına anlam veremiyorum el kaide ruslara karşı mossad tarafından kuruldu ruslar çekildikten sonrada en büyük zulmü afgan halkına yaptı ama birileri kendini ladine kurban ediyor. Onu geçtim aha suriye 10 ayrı grup var her biri diğerinden barbar herbiri diğerini aratır cinsten katliamlar yapıyor hepsinin ortak özelliği islam devleti kurmak ama ne hikmetse müslümanlardan başka kimseye bir zararları yok kestikleri insanlar küçük bir azınlık dışında hepsi müslüman. Her biri kendini hakta diğerlerini batılda görüyor. İşid israile saldıran hamasa ayağını denk al diyor husiler yemene saldırıyor ama hamas dışın hiç bir grupta israile sapanla dahi olsa bir taş fırlatmıyor. Şimdi bunun neresi cihat kime karşı cihat ipler kımın elinde bir daha düşünün. 27 2 Yanıtla
  • amed serhildan: Amerikanin nasil sahtekar bir devlet olduğunu adam Ine bütün dünyaya duyurdu helal sana. 8 16 Yanıtla
  • my: Amerika kendi ajanını niye öldürsün, tabii ki yalan, dünyadaki aptallarda yuttu. 21 2 Yanıtla
  • MuRoo: Mekanın cennet olsun. . . 18 5 Yanıtla
  • hofless23: Allah oturduğu yerden rahatına düşkün biçimde iken sana ABD'ye karşı savaştığın için terörist diyenleri zillet içinde bıraksın . . . Onlar ilk önce kendilerine baksınlar ki Müslüman olduklarını iddaa ettikleri halde 2003 Irak Savaşında İncirlik Üssünden kalkan ABD uçaklarıyla Irak'taki müslümanların ölmesine göz yumdular. 12 7 Yanıtla
  • bayburtlu: senın degerını ummet bılemedı sattılar senı ey guzel sehıt ( ınsaallah ) yolun yolumuzdur 12 6 Yanıtla
  • MuRoo: Mekanın cennet olsun. . . 13 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement