Bosna Hersek'ten Tika'ya Ödül - Son Dakika
Güncel

Bosna Hersek'ten Tika'ya Ödül

Bosna Hersek\'ten Tika\'ya Ödül

Saraybosna Kantonu Anıtlar Fonu, TİKA Başkanı Serdar Çam ve Bosna Hersek Koordinatörü Zülküf Oruç'u Bosna Hersek'te kültürel ve tarihi eserlerin ayağa kaldırılması yönünde yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı "Gümüş Mühür Plaketi" ödülüne layık gördü TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Mahmut.

05.06.2014 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saraybosna Kantonu Anıtlar Fonu, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanı Serdar Çam ve Bosna Hersek Koordinatörü Zülküf Oruç'u, Bosna Hersek'te kültürel ve tarihi eserlerin ayağa kaldırılması yönünde yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı   "Gümüş Mühür Plaketi" ödülüne layık gördü.

Merhum Aliya İzzetbegoviç'in mezarının da bulunduğu Kovaçi Şehitliği, Saraybosna'nın kuşatmasında kullanılan tünel, İgman Dağı'ndaki Savaş Camisi'nin sorumluluğunu yürüten Saraybosna Kantonu Anıtlar Fonu'nun binasında "Gümüş Mühür Plaketi" ödülünün takdim edilmesi amacıyla tören düzenlendi.

Törene, Saraybosna Kantonu Savaş Gazileri Bakanı Faid Heço, TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Mahmut Çevik, TİKA Saraybosna Koordinatörü Zülküf Oruç, Saraybosna Kantonu Anıtlar Fonu Müdürü Nurudin Ciho ile öteki yetkililer katıldı.

Gümüş Mühür Plaketi'ni, TİKA Başkanı Serdar Çam adına, TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Mahmut Çevik, Nurudin Ciho'nun elinden aldı.

Çevik, gazetecilere yaptığı açıklamada, TİKA'nın Bosna Hersek'te olduğu gibi, diğer ülkelerde de tarihi eserlerin yeniden yapılması ve onarılması çalışmaları gerçekleştirdiğini söyledi.

TİKA'nın gelecekte de Bosna Hersek'e yardım edeceğini belirten Çevik, "Bildiğiniz üzere, merhum Aliya İzzetbegoviç hayatını kaybetmeden önce, Bosna Hersek'i Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a emanet etmişti. TİKA da hükümete bağlı bir kurum olarak, Başbakan Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda çalışıyor. Bosna Hersek halkına yardım etmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Kültürel ve tarihin eserlerin yeniden yapılması ve onarılması, tarihimizi modern tarihle birleştiriyor" diye konuştu.

TİKA'nın böylesi bir ödüle layık görülmesinin çok anlamlı olduğunu ifade eden Çevik, bu ödülün, TİKA ve Türkiye'nin Bosna Hersek halkının kalbinde olduğunu gösterdiğini sözlerine ekledi.

TİKA'nın projelerine verdiği desteklerden dolayı bu ödüle layık görüldüğünü söyleyen Nurudin Ciho, söz konusu ödülün daha önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na ve Türkiye'nin eski Saraybosna Büyükelçisi Vefahan Ocak'a verildiğini kaydetti. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bosna Hersek'ten Tika'ya Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement