Bu Filmi İzmirliler'e Emanet Ediyoruz - Son Dakika
Magazin

Bu Filmi İzmirliler'e Emanet Ediyoruz

Bu Filmi İzmirliler\'e Emanet Ediyoruz

Tamamı İzmir'de çekilen 'Bir Gevrek Bir Boyoz İki de Kumru' filminin ekibi: Biz filmi İzmirliler'e emanet ettik.

09.05.2013 06:03  Güncelleme: 08:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçen hafta vizyona giren 'Bir Gevrek Bir Boyoz İki de Kumru' filminin yönetmeni Osman Dikiciler ile filmin oyuncuları Ali Yaycı ve Ogün Kaptanoğlu; a Haber'de Şirin Sever'in sunduğu 'Jurnal'e konuk oldu. Yönetmen Dikiciler, filmin ortaya çıkış öyküsünü anlattı:

Her İzmirli kadar fanatiğim ben de. Kültür Bakanlığı filmi desteklediği için bir rapor sunmam gerekiyordu. Onlara "Bu, bir gün mutlaka yapmak istediğim bir proje değil; başlamak için en iyi projem" dedim. En iyi bildiğinle başlamak, en doğrusudur. Ben de İzmir'den yola çıkarak dünyaya bir şey söylemek istedim.

Buna bir tanıtım filmi denilmesini istemem. O zaman sanki dramatik yapısı yokmuş, sipariş verilmiş ve onun üzerine yapılmış gibi oluyor.

ŞEHRİN SORUMLULUĞU ÜZERİMDE

100 yıllık sinema tarihimizde, başından sonuna kadar İzmir'e dayanan bir film çekilmemiş daha önce. O yüzden bu filmle gurur duyuyorum ama aynı zamanda tedirginim çünkü İzmir'in bütün sorumluluğu üzerimde gibi. "Buca niye yok? Göztepe'yi daha çok çekseydin" diye eleştirilebilirim mesela.

KALANLAR GİDEMEZ

Kalanların gidememesi, gidenlerin dönememesi İzmir'e özgü bir durumdur. Bu, İzmir'in dışındakileri yaralıyor çünkü hiçbir İzmirli, şehrini kolay kolay terk etmez. Birçok ildeki vatandaşımız; "Kendi şehriniz dışında nerede yaşamak istersiniz?" diye sorsanız, açık ara "İzmir" der...

FİLME SAHİP ÇIKACAKLAR

Filmin tamamı İzmir'de çekildi. Oyuncuların da hepsi İzmirli. Ben bu filmi; İzmir dışında olan ve bu şehirle arasında gönül bağı olanlar için yaptım.

Filmde 'Tan' karakterini canlandıran oyuncu Ogün Kaptanoğlu ise şunları söyledi: "Filmde, İzmirli olan ve bir aşk acısı nedeniyle doğduğu yeri terk eden bir adamı oynuyorum. Biz filmi İzmirliler'e emanet ettik; top artık onlarda. Filme onlar sahip çıkacak."

KESİŞEN HAYATLAR

Osman Dikiciler'in ilk sinema filmi olan 'Bir Gevrek Bir Boyoz İki de Kumru'; yolları İzmir'de kesişen bir grup insanın öyküsünü anlatıyor: Yunanistan'a göç etmiş 'Hristo Bey', ölen karısının küllerini savurmak üzere 55 yıl sonra İzmir'e döner ve eski komşularıyla karşılaşır. Aynı uçakta aşk acısı nedeniyle İzmir'den dokuz yıl uzak kalmış genç bir adam da vardır.

DİZİLERDE İMZASI VAR

Film üzerinde dört yıldır çalışan Osman Dikiciler, İstanbul'da yaşayan İzmirli bir senarist. 1992'de Dokuz Eylül Üniversitesi'nden mezun olan Dikiciler, 'Emret Komutanım' ve 'Korkusuzlar' gibi TV dizilerinin senaryosunu yazdı. Pek çok klip ve filmde de senaryo yazarlığı yapan Dikiciler, "İzmir'i başka bir şehirle aldatırsanız, o da sizi bırakır, gücenir" diyor.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Bu Filmi İzmirliler'e Emanet Ediyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement