Burhan Kuzu'ya Göre Aslantepe Protestosu Bağnazlığın Doruk Noktası - Son Dakika
Güncel

Burhan Kuzu'ya Göre Aslantepe Protestosu Bağnazlığın Doruk Noktası

Dha İstanbul- Burhan Kuzu'ya Göre Aslantepe Protestosu Bağnazlığın Doruk Noktası

18.01.2011 22:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DHA İSTANBUL- BURHAN KUZU'YA GÖRE ASLANTEPE PROTESTOSU BAĞNAZLIĞIN DORUK NOKTASI

*TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu: "(Başbakan'ın Türk Telekom Arena Stadı'nda protesto edilmesiyle ilgisi) Kelimelerin bana sorarsan durduğu bir an"

"Burada, politik olmanın, farklı düşünmenin, bağnazlığın doruk noktası. Bu kadar kör cahil olmaması lazım insanlarımızın"

"Asıl acı olan şu ki, muhalefet partileri bunu kınamaları gerekirken, 'Başbakan gittiği yerde protesto ediliyor' diyorlar. Bundan bir şey çıkmaz. Seçimde, bu bir getirir, on götürür"

"Sayın Başbakan üzülmüştür. Dolayısıyla hepimizi üzmüştür, bu olay"

"Bu, aklın gittiği ve beynin durduğu bir andır. Normal görmek mümkün değil"

"Anayasa yapmak bana daha kolay gelir. Ayrıca yapacağımız yeni anayasada devlet, sanatçıyı daha çok koruyup kollayacak. Yeni anayasada inşallah, mevcut anayasamızda 'sanatçıyı devlet korur, kollar' diyor ama bunu uygulamada biraz daha ne anlama geldiğini vurgulayacak biçimde yazmamız gerekiyor" Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Yeryüzünden Portreler" adını verdiği ilk kişisel fotoğraf sergisini açtı. Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi'nde gerçekleşen sergi açılışına, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu da katıldı. 43 eserden oluşan "Yeryüzünden Portreler" fotoğraf sergisi, 6 Şubat 2011 tarihine kadar sanatseverlere açık olacak.

"BAĞNAZLIĞIN DORUK NOKTASI"

Açılışta yaptığı konuşmada, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Cumartesi günü Galatasaray'ın Türk Telekom Arena Stadı'nın açılışında Başbakan'ın protesto edilmesiyle ilgili olarak şunları söyledi: "Kelimelerin bana sorarsan durduğu bir an. Bu memleketin Başbakanı kalkmış, oraya gelmiş. Varsayalım ki, ordaki tesisin tamamını Galatasaray Klubü yaptırmış olsun. Ama bu memleketin Başbakanı senin açılışına gelmiş, senin de o bir düğün günün. Zehir ediyorsun, kendi düğününü. Burada, politik olmanın, farklı düşünmenin, bağnazlığın doruk noktası. Bu kadar kör cahil olmaması lazım insanlarımızın. Mesajını farklı şekilde de verebilirsin. Buna elbette ki saygımız var ama yeri orası değil. Ayıp olmuştur. Hoş bir tablo oluşmamıştır. Sağduyu sahibi, vicdan sahibi herkes Türkiye'de bunun böyle olduğunu tespit ediyor. İnşallah, Türkiye'de bir daha böyle şeyler olmaz. Asıl acı olan şu ki, muhalefet partileri bunu kınamaları gerekirken, 'Başbakan gittiği yerde protesto ediliyor' diyorlar. Bundan bir şey çıkmaz. Seçimde, bu bir getirir, on götürür. Dolayısıyla, azıcık siyaset bilen insanlar, bu meselede tamamiyle dik dururlar. Tabi, sayın Başbakan üzülmüştür. Dolayısıyla hepimizi üzmüştür, bu olay. Bir daha inşallah, tekerrür etmez." Kuzu, Ajax Klubü mensuplarının da aynı protestoya destek verdiğini de hatırlatarak, "Bu, aklın gittiği ve beynin durduğu bir andır. Normal görmek mümkün değil" dedi.

"'SANATÇIYI DEVLET KORUR, KOLLAR' AMA NE ANLAMA GELDİĞİNİ VURGULAYACAK BİÇİMDE YAZMAMIZ GEREKİYOR"

Sergiyle alakalı olarak da konuşan Kuzu, "Dünya'nın değişik bölgelerinde hangi kültür var, hangi anlayışlar, nasıl farklılıklar var, onu görme imkanı veriyor. Bu fotoğrafları sınıflandırdığınızda bir kültür boyutunu, yaşantı boyutunu görüyorsunuz" ifadelerini kullandı. Yeni anayasa ile ilgili açıklamalarda bulunan Kuzu, "Fotoğrafların hepsi bir mesaj veriyor, tarihe not düşüyor. Bu konuda benim bir yeteneğim yok. Anayasa yapmak bana daha kolay gelir. Ayrıca yapacağımız yeni anayasada devlet, sanatçıyı daha çok koruyup kollayacak. Yeni anayasada inşallah, mevcut anayasamızda 'sanatçıyı devlet korur, kollar' diyor ama bunu uygulamada biraz daha ne anlama geldiğini vurgulayacak biçimde yazmamız gerekiyor" diye konuştu. BAĞIŞ'TAN İSTANBULLULARA ÇAĞRI: "BU SERGİYİ KAÇIRMASINLAR"

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, modern sanatlarda ilerlemiş ülkelerin ekonomilerinin de ilerlemiş olmasının tesadüf olmadığını söyledi. Türkiye'nin daha birkaç yıl öncesine kadar modern sanat müzesi olmadığını, modernlik, laiklik ve benzeri konuları yıllardır konuşanların bu tür müzelerin açılması konusunda bir şey yapmadıklarını belirten Bağış, "Biz İstanbul Modern'i açtığımızdan itibaren 2,5 milyon kişi ziyaret etmiş. Santralistanbul'u açtık. Bunlar AK Parti iktidarı döneminde yapıldı" şeklinde konuştu. Bağış, 3 dönemdir başarıyla belediye başkanlığını yürüten Aydın'ın tüm yoğunluğuna rağmen modern sanatla ilgilenmesinin memnuniyet verici olduğunu belirtti. Eserlerin ortak paydasının insan olduğunu ifade eden ve sergideki her fotoğrafın kendine ait bir mesaj içerdiğini vurgulayan Bağış, İstanbullulara da "Bu sergiyi kaçırmasınlar" diyerek çağrıda bulundu.

"FOTOĞRAF ÇEKMEK BENİ DİNLENDİRİYOR"

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da, ilk fotoğraf makinesini 1985'te aldığını belirterek, sergide yer alan fotoğrafların son 5 yılda çektikleri olduğunu anlattı. Aydın, "Belediye Başkanlığı oldukça yoğun tempolu ve yorucu bir görev. Günde 14 saat çalışan biriyim. Ben aktif dinlenme yapıyorum. Fotoğraf çekmek beni dinlendiriyor. Fotoğrafları genelde yurt dışı gezilerinde çekiyorum. Çalışrken aktif dinlenme yapmış oluyorum" dedi. Son günlerdeki heykel tartışmalarına da değinen Aydın, "Bu tartışmalarla AK Parti üzerine geliniyor. Biz Zeytinburnu Belediyesi olarak Yunus Emre ve Mevlana anıtı yaptırdık. Bunu da herkesin bilmesini istiyorum" ifadelerini kullandı. AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ise, Aydın'ı tebrik ederek, "Sanat kaygısı da taşıyan Belediye Başkanlarımzın olması hizmet ettikleri ilçeye bir sanat esteğiyle de aynı zamanda yaklaşmalarını beraberinde getirir" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burhan Kuzu'ya Göre Aslantepe Protestosu Bağnazlığın Doruk Noktası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement