Bursa'dan Kısa Kısa -Sanat Seminerleri Başladı - Son Dakika
Yerel

Bursa'dan Kısa Kısa -Sanat Seminerleri Başladı

Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kültür Sanat Derneği (BKSD) işbirliğiyle gerçekleştirilen sanat seminerleri başladı.

13.02.2013 20:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kültür Sanat Derneği (BKSD) işbirliğiyle gerçekleştirilen sanat seminerleri başladı.

Büyükşehir belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, seminerlerle daha çok vatandaşın, sanatla buluşturulması, kentin kültürel ve sosyal yaşamına katkı sağlanması hedefliyor.

Çocuk Sanat Evi'nde başlayan programın ilk atölye çalışmasına, oyuncu Celal Bıyıklı katıldı. Katılımcılara tiyatroyla ilgili bilgi veren Bıyıklı'nın atölye çalışmasını Bursa Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan da izledi.

Sanat alanında önemli bir çalışmanın gerçekleştirildiğini belirten Bakan, bu tür çalışmaların Bursa için önemli olduğunu bildirdi.

BKSD Başkanı Arda Mat da hayata geçirdikleri sanatsal çalışmalarda her zaman büyükşehir belediyesinin desteğini gördüklerini ifade ederek, Bursalı sanatseverlerin programa ilgisinden de memnun olduklarını kaydetti.

-"Etkin şehir projesi"-

Bursalı sanatçılar, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nın Etkin Şehir projesi kapsamında bir araya geldi.

Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi'nde gerçekleştirilen buluşmada, sinema, resim, fotoğraf, müzik ve tiyatroya gönül veren sanat sevdalıları bir araya geldi.

Programda, "Etkin Şehir" adına üretilen projelerin tanıtımı yapıldı. Karagöz Sinema Atölyesi öğrencileri tarafından çekilen kısa filmlerin gösterimi, Balibey sanatçılarının karma sergisi, genç fotoğrafçıların katılımı, müzisyenlerin resitali ve klip çekimleri programa zenginlik kattı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kültür Sanat Koordinatörü Servet Hocaoğulları, "Projenin, büyükşehir belediyesi öncülüğünde gerçekleştirildiğini, her geçen gün projeye ilgi ve katılımın arttığını belirterek, bunun sevindirici olduğunu bildirdi.

-Belediye Orkestrası Türk Sanat Müziği İcra Heyeti'nden konser-

Bursa Büyükşehir Belediye Orkestrası Türk Sanat Müziği İcra Heyeti, Tayyare Kültür Merkezi'nde konser verdi.

Şef Salih Berkmen'in yönettiği koru, Türk Sanat Müziği'nin sevilen şarkılarını seslendirdi. İki bölümden oluşan konserin ilk bölümünde solistler, sevilen eserleri seslendirdi.

Konserin ikinci bölümünde sahne alan sanatçı Bekir Ünlüataer, konserin ardından yaptığı açıklamada, Bursa'da konser vermenin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

Muhabir: Fikriye Susam Uyar

Yayıncı: Zafer Akpınar - BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa'dan Kısa Kısa -Sanat Seminerleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement